Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Bullterrier

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
MayaEnya skriver 4 februari 2011:
Jag tycker det är intressant att läsa/lyssna på vad alla andra tycker om bullterriern, men jag har fortfarande min syn/åsikt kvar..
Så mycket glädje och skoj, närhet och kärlek som min bulle-tjej ger - vill jag inte byta bort mot något.
Visst var de mycket bus när hon var liten och en o annan sko gick ju åt och de var i de lägena som hon hade tråkigt och inte någon att leka med..
Självklart är det bra att läsa på innan så att man inte köper "grisen" i säcken (grisen är ett namn som flera tror att det är istället för hund)
Jag tycker min hund är väldigt vacker och om jag har inte råkat på att någon sagt att hon är ful (kanske inte vågat när jag kommer gående)
Den positivitet som hundarna har är kanon!! Visst är de envisa och ger sig inte, men de är på ett roligt sätt..

Fast det beror ju förståss på vad man är ute efter ;)
Ypoc skriver 27 december 2010:
Jag älskar bullterriers och tycker att det är en fantastisk ras men vill säga några "men" för den som går i valpköpartankar. Bullterriern har en mycket lång valp och unghundsperiod för att vara en relativt liten hund. Ofta så är de inte helt rumsrena på många månader och tandlossningen medför ofta många söndertuggade saker långt bortom de enstaka skorna som andra raser kanske kan få tag på. Envis som en bullterrier är ett uttryck som är välförtjänt. När valpen väl blivit vuxen är det en fantastiskt glad och trevlig ras som gillar att lära sig saker så länge det är på sina egna villkor.

Det finns många sjukdomar förknippade med rasen. Väldigt många får hudproblem någon gång i livet och det kan vara väldigt svårt att se att ens bullterrier mår dåligt. Deras höga smärttröskel gör att de inte gnäller som vanliga hundar utan ofta så blir de bara lite envisare och ibland lite aggressiva av hudproblem, uvi:s eller höftproblem etc.

Man måste vara en mycket ranghög flockledare som bullterrierägare men samtidigt ha ett hjärta av guld och kunna tänka två steg före sin hund. Kan man det så får man nog många långa och häliga år med sin bulle.
bullostaff skriver 23 juli 2009:
I min familj har vi haft bullterrier i nästan 20 år. Det har blivit en del individer vi lärt känna.

Till dig som funderar på bullterrier vill jag förmedla det här.

Det är en helt underbar ras, dock får man ofta (dagligen) glåpord över hur ful hunden är. Det här tyckte jag var fruktansvärt för att folk är så elaka och intoleranta mot den som ser annorlunda ut.

Det är mycket hund med en stark vilja, nu har jag haft mina på sällskapsbasis och inte krävt kadaverdiciplin. Det enklaste sättet att få en bulle att inte gå upp i soffan är inte att tjat, ställ ngt för.

Ingen av våra hundar har haft problem med andra hundar, de har varit lika glada och positiva oavsett hur de bemötts.

En bullterrier är i allmänhet glad och positiv, de är enkla att ha med, de skäller så gott som aldrig och har en vänlig själ.

Jag tycker inte bulle är lämplig som förstahund, du behöver en STOR portion tålamod och humor. Framförallt förtjänar de här underbara hundarna att älskas. Och de är väldigt speciella så se till att träffa flera bullar innan du bestämmer dig.

Läs boken om Bodil, den beskriver bullterrriern träffande
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Golden Retriever | Papillon
© 1998-2021 Enfinia AB