Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Cane Corso

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
midilo skriver 4 oktober 2014:
Vi har en cane corso vid namn jisabellmicran (Micran). Och hon har varit så bra och fin hund in i de längsta. verkligen en familjen hund som vaktar sina får(barn). hon är född 2005 november och när vi hämtade henne kröp hon upp i min famn och va där hela vägen hem från kennel i hägnatorpet och till Norrköping. När vi åkte hem spydde hon hela vägen hem och sen den dagen kunde hon inte åka långa sträckor med bil, hon va väldigt åksjuk. men när vi kom hem med henne så va barnen över lyckliga. nu som stor hund är hon helt underbar. tills för 2 månad sen då hon fick urinvägsinfektion men de va helt ok, hon fick medicin och de gick över. Men för en månad sen hittade vi en knöl med 3stycke knölar i en. Inte så kul. Vi gick till veterinären och fick konstaterat att hon har en juvertumör i bröstet (bröstcancer). Eftersom den uppkom så fort så va den elak artad . men hon va så pigg så läkaren tyckte vi skulle åka hem och höra av oss om de hände nåt annorlunda. så nu i veckan började hon kissa inne även om man hade gått ut med henne och äter inte längre och när man kissade henne så kissade hon mellan 6-9ggr. så vi ringde till läkaren igen och konstaterade att de va dags att säga Adjö till henne så på måndag den 6oktober har vi ingen hund. barnen tar de jätte hårt. Men vi har haft henne i 9 härliga år, men nån hund efter henne tror jag blir svårt. Så ni som har dessa hundar ta vara på dom. dom är helt underbara hundar. Kram Peas out!!!
BelloBoss skriver 17 augusti 2014:
Min Cane Corsohane är 7 år gammal HAn har varit en riktig utmaning men är idag världens goaste hund. Han hade oturen att växa upp i fel hem och var helt oregerlig när vi tog över honom när han var 1 ½ år Men tack vare en bra hundtränare och mycket jobb så har vi fått en vän som är pigg på allt roligt Kanon med barn och lagom vaktig när man går ut själv på kvällen med honom Han har en stark vaktkänsla gentemot sin flock men är trevlig mot nya bekantskaper och utökar ständigt det han anser vara sin flock.
Neo&Sessa skriver 16 juni 2009:
Vi har en Cane Corso tik på 3 år. Hon är vår första Cane corso och jag kan inte påstå att jag är någon expert på rasen därför kan bara bara beskriva hur Sessa är och inte riktigt uttala mig om hur rasen är överlag..men ialla fall; hon är världens underbaraste hund!
Sessa är en omplaceringshund som bott hos oss i snart ett år. Hennes förra ägare hade inte tid för henne och hon var utanför flocken (dom hade uppfödning) och påså sätt mådde hon inte bra och hennes förra ägare beskrev henne som deprimerad..
Det tog ungefär 2 veckor för Sessa att känna sig riktigt hemma hos oss.
I början smög hon omkring och ville knappt märkas..väldigt försynt! Hon hade aldrig fått vara i soffan/sängen tidigare och ville knappt komma upp när vi erbjöd henne en plats i soffan. Det finns många människor som har åsikter på om man ska ha hundar i soffan/sängen, jag tycker att var o en får göra precis som dom vill med sina egna soffor och sina egna hundar! :) Vi är en riktig mys-familj och ligger gärna med båda hundarna i soffan o myser framför en bra film! Vår "lille" hund (han är en amstaff/rottweiler på 1år) sover i vår säng på natten och det var ett val vi gjorde när vi skaffade honom och han var valp men jag vill inte ha det på något annat sätt! I alla fall..efter 2 veckor ungefär började Sessa känna sig riktigt hemma hos oss och nu ska man vara glad om man själv får en plats i soffan! :)
Hon har tagit sig ann vår andra hund, han var bara 4 månader när vi skaffade Sessa, och hon tar hand om honom som om han var hennes egen.
Hon är en stor tjej på närmare 60 kg, hon har tydligen alltid varit överviktigt (enl förra ägarna). Sen hon kom till oss har hon gått ner 6 kg men har fortfarande några kvar. Och vi kämpar på med simning och skogspromenader!
Sessa är en sån hund som lätt kan ligga och sova hela dagen om hon fått men så fort man tar fram hennes koppel och "skrammlar" med hennes halsband så kommer hon som skott nerför trappan. Hon är verkligen en helt underbar hund och jag är så glad att vi hade turen att träffa på Sessa och fick överta henne. Jag har blivit kär i Cane corso rasen och egentligen alla mastiffer! Tycker dom är så lugna och stabila men verkligen på hugget när det gäller, snabba och smidiga! Jag har svårt att avgöra om Sessa tycker mest om att ligga på rygg i soffan eller simma i havet..hur som helst så kan jag verkligen rekommendera denna rasen till någon som vill ha en lugn,stabil vakthund som det samtidigt är fart och fläkt i!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Labrador Retriever | Puli | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Cairnterrier | Chow-Chow
© 1998-2020 Enfinia AB