Bild ur galleriet
Ebba
Medlemmar
147 av Vovves medlemmar har en Chinese Crested Dog. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Chinese Crested Dog

Välkommen till Vovves rassidor för Chinese Crested Dog!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Chinese Crested Dog

Bakgrund:
Urprungsland/hemland: Kina/Storbritanien. Rasen introducerades i Sverige år 1973 och kallades först kinesisk nakenhund. Den föds antingen hårlös över hela kroppen eller med en lång, skir päls (s k powder puff). rasen finns beskriven i kinesisk litteratur redan på 1400-talet. Det anses tveksamt om Kina är rasens urspungsland. Nakenhundar har funnits i Japan, Afrika, Västindien, men framförallt i Central- och Sydamerika. Enligt en del berättelser användes nakenhundar som både värmekälla och föda under svåra tider. De ansågs även ha en funktion som vakt- och sällskapshundar. Hårlösheten är genetiskt kopplat till tandanlaget, vilket kan medföra betydande tandförluster.

Allmänt:
rasen är liten, rörlig och graciös med medelfin till fin benstomme. den har antingen slät, hårlös kropp och päls endast på huvud, tassar och svans eller är täckt med en slöja av mjuk päls. Två skilda typer av rasen förekommer: hjorttyp- elegant och finlemmad- och "cobby"-typ med tyngre kropp och benstomme. Rasen är gladlynt och aldrig ilsken.

Storlek & vikt:
Idealmankhöjd för hanhund: 28-33 cm. Idealmankhöjd för tik: 23-30 cm. Vikten kan variera betydligt men bör inte överstiga 5,5 kg.
Varianter Chinese Crested Dog finns i följande varianter:

HairlessNakenPowder PuffPälsad
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 9: Sällskapshundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 9: Companion and Toy Dogs
Sektion 4: Hairless Dogs
Nr 288

Ursprungsland:
Kina

Alternativa namn:
Chinese Crested Dog, Hairless
Chinese Crested Dog, Powder Puff
Varianter / hårlag / färger
Hairless
Hårlag=Naken:Alla färger är tillåtna
Powder Puff
Hårlag=Långhår: (Se rasstandard för hårlag)
Alla färger är tillåtna
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Coton de Tuléar | Chihuahua | Chow-Chow | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chinese Crested Dog | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB