Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Chow-Chow

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Oeekje skriver 3 september 2010:
Min erfarenhet av Chow Chow

Kommer i alla fall ALDRIG att bytta till någon annan ras - det är säkert :-)

Mycket Självständig
(några kallar detta för dum eftersom att om den inte ser någon grund för att göra som du säger, varför då göra det?? .....- helt en hund efter mina önskar!)

Bra vakt hund
(tyst och är bara vaksam när någon försöker komma in i trädgården hos oss eller på kvällarna - en kul sak är att de är alltid vänliga överför barn som kommer in (eller de möter) men fortfarande vaksamma på vuxna)

Jakt instinkt
(Tycker att de röda har mer än mina svarta - jag ser en tydlig skillnad där. Är mycket duktiga på blodspår är min erfarenhet.)

Mycket charmiga, underbara och en ven för livet!

Måste börstas för att pälsen inte skall bli tovig
(- men det är trevligt att hålla på med dem när man tränar dem från små av, så njuter alla lika mycket av det)

Som att ha en katt!

Lat.
(Gillar att leka med sig själv och kanske en leksak men får plötsliga explosioner av lekinfall där man tar trädgården och huset runt i rasande fart)

Kräsen
(både med foder och godis.....men vi äter ju heller inte allt vi blir erbjudit ! )

Smarta.
(vet precis om när vi är hos familj (eller de är här) att där faller det extra av om man tigger från mormor/farmor...för "jag ser ju så sött ut eller hur")

Förste-gångs hund??
(Inte ......om man inte har haft hundar eller varit kring hundar någon gång i sitt liv.....viktigt att sätta sig in i rasen eftersom att den är speciell och inte som så många andra....tänk på detta med katt-likheten, det är för mig en bra riktlinje


För mig handlar det mycket om respekt - om jag har respekt for dem och deras egen integritet, har de respekt för mig. Man kommer ingen vart med hård hand mot en Chowe - eller käft, trit och riktning "old school discipline" - det är ingen brukshund - skulle aldrig sälja till någon som kör med brukshund träning INTE FÖR ATT DET ÄR FEL men för att det passar inte ihop med min integritet och jag skulle aldrig finna mig i "old school discipline".....- nu skall det sägas att jag är danska och det kanske är mitt handikapp ;-))
Jag går inför träning med mjuka metoder och har kommit långt med detta...även på en chowe ;-))
Tror det är samma metod som min man användar ;-)

Jag är ägd av Chower!
Ni är välkomna att kontakta mig om ni har frågor som jag kanske kan svara på!

May the Force be with you
Lene

Gurkans skriver 13 maj 2009:
Chow chow är en underskattad sällskapshund.
Man läser och hör ofta om att chow chow är en enmanshund, men få vet vad detta betyder. Eftersom det missuppfattas så är det bättre att beskriva chowen som att den är knuten till hela sin familj. Man kan beskriva den så här: den dyrkar sin ägare, älskar sin familj, tycker om sina vänner och är ganska ointresserad av resten. Att ha en chow chow innebär alltså INTE att man inte skulle kunna ha ett fullständigt normalt socialt liv.

Chow chow och barn går ofta alldeles utmärkt ihop, men som för alla raser så gäller att det ska vara snälla barn och förståndiga föräldrar!

Chow chow kräver, precis som alla hundar, en riktig uppfostran för att bli den trevliga och lättsamma hund man vill ha. Det är ingen skillnad på att uppfostra en chow chow mot för att uppfostra en hund av annan ras. Nyckelorden heter regler, konsekvens och vänlighet.

Chow chow passar för den som vill ha en sällskapshund i lagom storlek, som inte kräver en massa aktivering men som gärna hänger med på promenader i skog och mark. Helt klart är det ingen hund för den som tänkt sig tävlingsambitioner på högre nivå, men hur många hundägare har de ambitionerna? Däremot så kan man absolut prova på det mesta med sin chow chow. En motiverad chow chow är mycket lättlärd, men då den saknar will-to-please så krävs det lite extra tålamod och uppfinningsrikedom av en chowägare för att hitta det som motiverar chowen. Vanlig lydnadsträning roar sällan chowen, men de som provat på säger att rally-lydnad passar rasen utmärkt.

Som pricken över i så finns rasen i fem olika färger och i två hårlag, så även den som inte är road av att borsta en långhårspäls kan ha en chow chow, då de korthåriga inte kräver någon speciell pälsvård till vardags.

Chowen är en lättsam och enkel hund att leva med.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB