Bild ur galleriet
Murbräckans Mustang "Ludde"
Medlemmar
111 av Vovves medlemmar har en Cocker Spaniel. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Cocker Spaniel

Välkommen till Vovves rassidor för Cocker Spaniel!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Cocker Spaniel

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Storbritanien. Cocker spaniel kan räkna sin bakgrund till de spaniels, som tidigt förekom som gårdshundar i stora delar av England. Ur dessa "gatuspaniels" utvecklades efter hand även "familjespaniels", som främst kom att användas som stötande och apporterande fågelhundar. Man skilde tidigt mellan vatten- och landspaniels och delade upp de senare i "setting spaniels" föregångare till våra dagars setter, "springer spaniels" som är upphovet till dagens springer spaniel och "övriga spaniels". Dessa övriga fick så småningom beteckningen "cocking spaniels", eftersom hundarna främst användes vid morkulljakt. (morkulla, eng woodcock). Under rasens utveckling har stora typförändringar skett och man anser att den moderna typen av cocker spaniel slog igenom i samband med Cruft´s-utställningen i London år 1905.

Allmänt:
Rasen är en glad, aktiv, välbalanserad, kompakt och robust hund. Typiskt för cocker spaniel är en medfödd gladlynthet och en ständigt viftande svans. Den är vänlig och tillgiven, fylld av energi och livsglädje.

Storlek & vikt:
Mankhöjd för hanhund: ca 39-41 cm Mankhöjd för tik: ca 38-39 cm Vikt: ca 13-15 kg.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 8: Stötande hundar, apporterade hundar och vattenhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 8: Water Dogs
Sektion 2: Flushing Dogs
Nr 5

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
English Cocker Spaniel
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Dansk/Svensk Gårdshund | Schäfer | Chihuahua | Dobermann | Schapendoes | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB