Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Coton de Tuléar

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
z_jennnis skriver 10 februari 2010:


Inlärning: Mjuk, har väldigt lätt att ta till sig både av ljud och kroppspråk. Vill och försöker mycket under träning.

Aktiviteter: Älskar agility, spår, kantarellsök, lydnad, rallylydnad, joggingturer och fjällvandring.
Upplever inga som helst problem med att ta med hund ut på jogging rundan ca 1,2 mil. springer löst och bryr sig inte om andra hundar och löpare under.

När de kör agility är de perfektionister, de ar inte de snabbaste men otroligt nogranna.

Cottar älskar att lära sig nya saker och lär sig snabbt! Rekomenderar varmt en nyttohundskurs till cotte ägare. Ibland gör de saker vi tränat in helt utan komando ex släck och tänd :)

Upplever inte att de är skälliga i sin natur. Mina cottar skäller inte och har aldrig gjort det om de inte är akut magsjuka och snabbt behöver komma ut. Har tillochmed svårt att lära dem skälla på komando. Däremot vet jag att det finns cottar som skäller men det har då handlat om otrygghet. Ex. folk som kommer i trapphus etc.

Päls: Det finns två olika typer av päls. Den raka och den krulliga. Dessa visar sig i fukt. Då den krulliga blir "krullig". Den krulliga är oftast fluffigare och får mer volym det negativa med den är tovorna som mycket lätt uppstår. Den krulliga pälsen behöver vårdas iprincip varje dag.

Den raka är betydligt enklare men saknar oftast den härliga volymen och fluffigheten, den är något strävare. Det räcker med borstning en gång i veckan.

Det går bra att bada cotten 1 gg i veckan. Borsta igenom hunden innan bad så att det inte finns tovor. shamponera en till två gånger. Ha sedan i balsam. Borsta hunden innan föning, fönborsta sedan. Klart!

Astma och allergi: Jag är själv både astmatiker och allergiker, där av rasen. Jag och många andra astmatiker får inte astma. Däremot har jag upplevt viss klåda då jag lekt med hund och den naffsat mig i händerna.

Kvalsterallergi: Jag är även kvalster och damm allergiker, efter som man kan bada hunden en gång i veckan så hålls ohyran rellativt borta.

Rasen fungerar utmärkt med barn, otrolitg tålamodiga hundar! Har en cotte hemma nu 3 år som aldrig träffat en 2 åring innan. 2 år ingen bodde hos oss 2 v och både drog i hundens päls och lekte med ben, krama och drog i svans allt och hunden var så lugn hela tiden. Ville hunden vara i fred gick hon och la sig någonstans där bebisen inte nådde.

Det går utmärkt att lämna hunden hemma några timmar. Men se till att aktivera hunden när du kommer hem och innan. En rastlös cotte är ett smart busfrö och hittar gärna på hyss som att hämta toa rulllar från toaletten och riva sönder papper, sprätta upp gosedjur för att sen ta ur all bommull.

Cotten är verkligen en sällskapshund rakt igenom, den vill ha kärlek, mat och lek då är den glad. Du behöver inte konditionsträna den men den vill gärna ha lite mental träning det gör mycket.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB