Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Drever

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Jämthund skriver 16 maj 2009:
Efter att ha haft drever sedan 70-talet finns mycket att säga om denna eminenta jakthund.
På plussidan är att man sällan eller aldrig får ett exemplar som inte jagar! Och oftast jagar den alla tre djurslagen lika bra. Talar då om rådjur, räv och hare. Numera är det även en mycket trevlig och behändig familjehund som platsar i vilken jägarfamilj som helst. Men det har inte alltid varit så..om man nu skall vara ärlig. Sent sextiotal samt tidigt sjuttital var den inte rolig att ha att göra med. Den var opålitlig och lömsk och kunde bita utomstående utan förvarning. Den var dessutom på tok för långvarig. Ja här kan man tala om fullständiga jaktidioter som i bästa fall återvände från jakten dygnet efter. Men med idogt avelsarbete har dreverklubben utformat en hund som praktiskt taget närmar sig det perfekta för den kräsne jägaren. Drevern måste dessutom erhålla ett första pris på hare..förutom då två ettor på rådjur för att bli champion. det är bara stövarna som kan matcha detta i svårighetsgrad. Det är en frisk och sund hund för övrigt och dessutom stark och uthållig vilket gör att den kan jagas med trots att den nått aktningsvärd ålder. En drever är aldrig ett dåligt köp för ex en nybakad jägare. han/hon lär inte bli besvikna..!
Enligt min åsikt: Jörgen Råberg
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Schäfer | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Chihuahua | Boxer | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB