Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Dvärgpinscher

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Hultman skriver 10 oktober 2011:
dvärgpinscher även kallad DP är en fart fylld livlig hund. älskar att följa med på allt så länge den får vara med famijen. kräver en fast men mjuk uppfostran. kräver mkt motion/stimulans en stor hund i litet paket.

älskar att sova under täcken, filtar ligga och mysa men är lika kvikt uppe för träning om man så vill. väligt lättlärd viktigt att vara tydlig med vad man vill och inte pressa den då den lätt blir frustrerad och tar till skall när den blir för uppvarvad.

funkar som allrund hund agility, lydnad, löparkompis, cykelkompis, spår och utsätllning.

negativt tycker jag är att den lätt fryser och kan kräva täcka under höst, vinter och vår.

BillyochIvan skriver 15 mars 2011:
Trots sin storlek är dvärgpinschern en hund med en vaktuppgift, något man absolut bör vara medveten om när man överväger att köpa en. De har låg skalltröskel och en förmåga att vilja "äga" sina saker.
De är snabba, alerta och lättlärda, och kräver mer aktivering än vad man kanske kan ana. Det föreligger en hel del mentalt skräp bland dagens dvärgpinschrar, så ta kontakt med flera uppfödare och träffa avelshundarna, välja de hundar med känd mental status.

Dvärgpinschern älskar sin flock mest av allt - de flesta andra människor kan kvitta. De är ofta reserverade och skeptiska till nya personer och hundar, och socialiseringen är oerhört viktigt. Men som sagt, de älskar dig mest av allt och det är en himla bra förutsättning för en underbar relation och härliga träningspass.
Mina hundar är inte vana vid barn och ofta reagerar ganska starkt när det är barn i närheten. De är känsliga för skrik och spring och yviga rörelser, eftersom de är såpass signalkänsliga - men de är inte aggressiva.

Mina dvärgpinschrar bor i lägenhet, men de älskar att åka utanför stan och springa i skogen. De älskar att hänga med..!
Vi satsar på viltspår, allmänlydnad och agility. Och en hel del trickträning, eftersom de är så lättlärda.
Bebbs skriver 19 september 2009:
En självständig framåt hund. Vaktar gärna. Älskar att sova i sängen under täcket, man kan aldrig ha en bäddad säng. Pigg och energisk, går gärna med på långa promenader. Lättlärd. Vår ena dvärgpinscher tycker inte om barn medan den andra fungerar utmärkt med barn. De är individer.
Somliga är duktiga på att hoppa högt och tar gärna en munsbit från matbordet om de kan.
Lättskötta pga att de inte kräver någon pälsvård, men för övrigt kräver de lika mycket som en stor hund.
cazbian capone skriver 25 juli 2009:
Dvärgpinchern är en ras som kräver en engagerad ägare.
Dp'n vill inte bara ha fysisk träning utan vill ha en hel del mental träning, dvs lära sig nya saker och lösa problem.
Vår lilla "pinne" åker med i husses lastbil om dagarna och tycker att det är alldeles underbart, för det viktigaste för en Dp är att han får vara med sin flock, eller i a f delar av den.
För att få en stabil och trevlig Dp krävs kontaktträning och social träning. Man måste som ägare vara tydlig, konsekvent och framförallt rättvis.
Om man har koll på allt detta så får man en underbar hund: rolig, tillgiven och mysig.
Belizematte skriver 5 juni 2009:
En ras som, trots sin storlek, kräver mycket aktivering och motion!
Energisk och livlig, älskar att busa och hitta på nya saker, är lite valpiga långt upp i åldern!
Funkar generellt bra med barn(självklart individuellt också) och är väldigt tillgiven sin familj.
En ras som funkar perfekt för att tävla spår, agillity, freestyle eller kanske lydnad med!
Kan vara reserverad mot främlingar, anses av vissa ettriga och mycket skälliga, men enligt mig är det en träningssak, då min hund inte skäller mer än ngn annan hund som är lite vaktig.
Många dps gillar inte att vara ensamma och det kan ta tid att träna ensamhet, ngt att tänka på innan man skaffar valp!
Suz Buz skriver 15 maj 2009:
Dvärgpinscher!
En liten tuff hund som är mycket lättlärd. Lämpar sig för agility och de flesta aktiviteter, smidig, snabb och uthållig. Vissa hundar är skälliga andra skäller mer sällan, har erfarenhet av båda delarna. Mina hundar är mycket förtjusta i barn, alla barn kända och okända. Den ena dp är reserverad mot främlingar och kan skälla då men det stannar vid det. Hon är också vaktig hemma skäller när det ringer på dörren mm. Vår andra dp vaktar inte och är betydligt lugnare. En trevlig hund som älskar långa promenader och behöver mycket sysselsättning och tankenötter. Inte gärna en hund du skaffar som första gångshund. Vi bor i bostadsrätt och en av oss är hemma på heltid med hundarna.
spralleman skriver 13 maj 2009:
Dvärgpinschern är en väldigt alert och aktiv ras, vilket det både finns för och nackdelar med. De ser allt, hör allt, och kan ha svårt att koppla av eftersom en del av dem har ett mycket stort behov av att kolla av omgivningen. Det finns en hel del rädslor inom rasen, bara att se på de MH-beskrivna hundarnas protokoll.

Hanen jag har nu är stabil mentalt och rätt lätt att ha med att göra. Jag tränar aktivt med min hane. Vi tränar både lydnad och sedan rapport och sök på hobbynivå. Han är lättmotiverad med mat och har mycket arbetsvilja, och en hel del kamplust som man kan använda sig av. Det svåraste med att träna honom är att han så lätt slår över och blir jättestressad när han tycker något är lite för roligt. Att vara lugn och fokuserad är något vi fått jobba väldigt hårt på och fortfarande gör. Gillar att jobba MED mig.

Tiken jag hade tidigare var däremot helt annorlunda. Hon var mer osäker, reagerade med ragg och skall på allt som tedde sig konstigt för henne. Dvs småbarn, människor som rör sig konstigt eller har konstiga kläder. Väldigt lätt för att skälla på allt. Hon hade även ett stort jaktintresse och föremålsintresse. Krävde en hel del mental stimulans för att vara lätt att ha med att göra. Hon gillade att jobba självständigt utan mig.

De båda hundar jag haft har varit väldigt känsliga för hur jag mår, och känsliga för mitt tonläge. De har varit i alla möjliga miljöer och klarat sig fint, tiken mer lättstressad i stadsmiljö dock. De har åkte tunnelbana i stockholm, varit lösa på en hästgård en sommar i samband med mitt jobb.
SagasMatte skriver 11 maj 2009:
Dvärgpinschern är en jätte härlig ras! Den är tuff, den kräver mycket av sin ägare. Det är ingen hund för den som vill ligga på latsidan :) Men en dvärgpinscher anpassar sig väldigt bra till sin ägare och följer med på allt, bara den just får följa med!
En lekfull ras, tillgiven sin ägare, en hund som gärna ligger och myser i soffan tillsammans med sin familj eller under täcket (räkna inte med andra ord att få sova själv i sängen, haha), jag anser att dvärgpinschern är relativt lugn inomhus men ger gärnet utomhus.
En dvärgpinscher behöver en tydlig flockledare, är en mycket trevlig hund om den uppfostras på rätt sätt. Behöver en hel del social träning redan som liten valp. Dvärgpinscher kan vara reserverad mot främmande därför behöver den träffa olika människor och andra hundar tidigt för att det reserverade draget inte ska bli för dominant.
Dvärgpinshern har mycket vakt i sig och kan vara skällig, men oftast räcker det med ett skall för att berätta, "nu kommer det någon".
En bra ras om du är intresserad av agility, min är nu 5 månader och det märks redan nu att hon är en blivande agility stjärna, så det är något som jag kommer att syssla med när hon har åldern inne.

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Frisé | Jack Russell Terrier | Bichon Havanais | Chihuahua | Rottweiler | Yorkshireterrier | Boxer
© 1998-2020 Enfinia AB