Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Dvärgschnauzer

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Cilja77 skriver 20 maj 2023:
Vår dvärgschnauzer kille 7 månader är en härlig och lättsam prick.
Han är väldigt lekfull men kan även bara ligga och ta det lugnt.
Han älskar människor och vill hälsa på alla andra hundar han möter, dock är det även negativt då inte alla vill och bör hälsa.
Han är lättkörd med nya saker.
Det negativa är väl skällandet (vaktande) som är svårt att stävja och att han vill hälsa på alla.
OlgaK skriver 19 april 2016:
Den bästa rasen. Jag vet inte hur skiljer raser mellan länder men min hund är från Ryssland. Den är aktiv, tålmodig, lekfull och älskar en person, har en stark personlighet.

Rekommenderar rasen till alla som vill ha en vän för livet!
Rolinskitjejen skriver 20 mars 2016:
Min Dvärgschnauzer Jack är min första hund, han är otroligt snäll, lojal och väldigt lättlärd. Han är lagom i storlek och följer med lätt överallt samtidigt som han är lätt att bära med sig. Han är väldigt lugn och skäller sällan men kan gny när han ser andra hundar.
Tyvärr har han råkat ut för en del rastypiska sjukdomar som pankratit, urinsten och njur/lever problem.
Men han är den bästa hunden någonsin och han är det bästa som finns.
missisippi skriver 14 januari 2016:
Dvärgschnauzern är en familjehund och vill vara med överallt, alltid med på allt jag kan hitta på med honom. Promenader älskar han när han får gå och nosa runt, cykla då springer han jättefort intill, leta köttbullar i trädstammen är kul åka bil. Han är med jämt.
Detta är min tredje dvärgschnauzer, förut hade jag två tikar nästan jämngamla, de hade jätteroligt tillsammans och var med lika mycket som han får vara fast han är ensam.
Ingen av mina schnauzer är speciellt skäliga, de är mycket familjära och tycker om sin flock och är avvaktande mot främlingar.
Dvärgschnauzern var min första hund och jag har aldrig ångrat valet.
AliceAndersson skriver 16 april 2013:
Min dvärgschnauzer Alfons är snart 6 månader och jag har nästan bara bra erfarenheter än sålänge, det ända dåliga är nog skällandet som är otroligt svårt att tona ner. Men annars är allt bra med honom. Jag fick tyvärr raka av honom pälsen då han var ensam hemma en timma typ och då smet han på något sätt in på vårat badrum vi renoverar och hade fog i hela pälsen och skägget när vi kom hem, han ser inte ut som en schnauzer längre, Men allt växer ut så småningom.
Han är otroligt smart och lättlärd, men väldigt envis. Detta är min första hund och jag kan egentligen inte säga att det är en jätte bra första hund för det beror på individen.
Men jag fick en otroligt fin hund och framför allt den finaste kompisen i världen.
Med vänliga hälsningar Alfons och Alice!
z_Trollunge skriver 24 april 2010:
Har två stycken dvärgschnauzertikar, mor och dotter. De är nu 2 och 4 år gamla. Båda ställs ut annars är det mest långpromenader och lite hjärngympa som gäller inom aktivering.
Dottern har vi haft sedan hon var 8 veckor och är en av de absolut trevligaste hundar jag någonsin har träffat. Hon går att hantera på alla sorters sätt, man kan i stort sett vända henne upp och ner utan att hon gör något. Tycker mycket om att bli klappad, älskar att leka, gillar att vara sysselsatt men har en tydlig av- och på- knapp då hon gärna ligger i knät och sover.
Mamman kom till oss när hon var ca 2 1/2 år gammal. Hon var då ganska undergiven och är det fortfarande men hon har genomgått en stor förändring. Nu för tiden är hon mycket social, utifrån hennes beteende så kan man nästan säga att hon har varit "svältfödd på kärlek". Hon vill hela tiden bli klappad och kelad med, något som är väldigt mysigt. Ingen av hundarna skäller heller, enbart i så fall vid lek.
Dvärgschnauzerns + och -
+ Trevlig, pigg, gillar aktivering men också att bara ta det lugnt, praktisk storlek när det gäller resande och liknande, passar barnfamiljer.
- Pälsvård (om man inte är intresserad av sådant).
schnauzimatte! skriver 10 april 2010:
Vår dvärgschnuzza Röja är min första hund och jag har bara positiva erfarenheter av rasen!
Röja är lättlärd till tusen - alltid pigg på att lära sig nya saker, hon älskar att köra agility och att gå långprommisar i skog och mark.... men hon kan oxå mycket väl tänka sig att spendera en regnig dag i soffan inomhus. =)
Enligt min erfarenhet är rasen nyfiken, följsam fast med egen vilja oxå i en härlig kombination, en bra familjehund, ganska vaktig, lättlärd, en stor hund i litet format som behöver jobba regelbundet för att må bra, en hund som man kan ha med sig i alla möjliga situatoner - både husse och jag har med Röja på jobbet och det funkar bra! Hon är oxå väldig go mot sina kattasyrror och tar hand om dem på bästa sätt!
Ett litet minus är skällandet.. Röja vaktar gärna, t.ex. trapphuset... men är husse och jag på hugget så går det att stävja, och vi gör det genom att säga: "Tack!" och så avleder vi henne. Funkar bra!

Blir det fler hundar i familjen så blir det definitivt fler dvärgschnauzrar - jag är fast!! =)
Campus skriver 20 januari 2010:
Jag har haft dvärgschnauzrar i 10 år och här är de egenskaper jag kommit i kontakt med.

Envis
Vaktig
Fungerar bra i familjen/den egna flocken
Skällig, men går att stävja
Gillar att vara aktiv
Gillar att få jobba/använda hjärnan
Orkar mycket motion
Gillar att vara nära/vara med sina familjemedlemmar
Försiktig i kontakt med nya människor
Kan ha svårt att läsa av små barns kroppsrörelser
Kelig, kramgo, pussig
Vill vara till lags
Lättlärd
Social
Trivs extra bra om det finns en dvärgschnauzerkompis i familjen


Sedan är det ju upp till mig som ägare hur jag uppfostrar och umgås med sin hund. Hur jag aktiverar mig och vad jag ger min hund i form av motion och aktiviteter.
Cahira skriver 10 november 2009:
Dvärgschnauzern är en ras som jag anser passar som förstahund. Den älskar att vara i händelsernas centrum oavsett om det råkar vara i köket strax före middagen, på husvagnssemestern, agilitybanan, eller kvällsmys i soffan. Hur keliga eller självständiga de är är lite individuellt, men om de vill ligga själva ligger det inte långt ifrån familjen redo att följa med om någon flyttar på sig.

Jag anser att rasen är väldigt lättlärd. Jag brukar få lära in flera tricks samtidigt annars tröttnar hon efter 3-4 nötningar, men hon klarar ändå att hålla isär tricken jag tränar på så länge dom inte liknar varandra för mycket. Och eftersom trickinlärningen blir en "händelsernas centrum" sak, så ÄLSKAR ixxi det!

Trots att de kräver en hel del pälsvård behöver man bara bada vid behov (då du anser att hunden är skitig). Annars är det kloklippning, plocka päls i öron, ansa mellan trampdynorna och hålla benpäls, magpäls och skägg tovfritt, samt kamma bort underull ca en gång i veckan. Ryckningen sker ca 3-4 gånger/år och man kan lämna in på trim om man inte känner för att lära sig själv vilket är ganska lätt gjort. Vill du ställa kan det vara bra förstås om man lämnar in till nån som kan utsträllningsfrisyren.

De har ingen större jaktlust, och de håller sig på nära avstånd till husse/matte om de är lösa (med undantag för nyfikna unghundar eller om löptik är i närheten.) De är råttjägare i grunden, och skägg och ögonbryn skulle skydda från råttbett vid jakten, och de kuperade öronen och svansen av samma anledning.

De kräver ungefär den motion och aktivering du vänjer den vid, men tänk på att de blir väldigt lätt bortskämda och lägger då ganska lätt på hullet! Så motion och aktivering är viktigt, såsom alla raser.
z_Trollunge skriver 10 september 2009:
Jag har endast bra erfarenheter av Dvärgschnauzer. Familjens två egna är jättetrevliga. Alla som träffar dem älskar dem, min mormor som är hundrädd vågar klappa dem.
De skäller i princip aldrig, endast vid lek när de blir lite uppspelta. Inte speciellt vid möten med andra hundar. Det är då de "grymtar" istället, i alla fall den ena tiken gör detta. Kan vara lite jobbigt ibland men hon slutar snabbt.
Annars är rasen i ett behändigt format, lätta att ta med sig, är inte i vägen etc. Pigga och glada och gillar att var ute och aktiveras. Den yngre av dem ska börja med agility så får vi se hur det går. Hon visar redan nu tecken på snabbhet och att hon gillar att hoppa.
Linnéa & Ziggy skriver 27 juni 2009:
Dvärgschnauzern är otroligt familjekär. Främlingar intresserar dem inte. De kan gå låååånga promenader, men korta fungerar också (jag upplever att aktivitetsbehovet varierar från individ till individ). Agility är en sport som min dvärgschnauzer älskar! De är envisa men jag upplever dem ändå som lättlärda. De bör trimmas ett antal gånger per år. Vi har valt att raka vår dvärgschnauzer nu när han är äldre. Utöver detta har de päls mellan trampdynorna som ska klippas regelbundet samt päls i öronen som man måste "rycka". De anpassar sig lätt till nya miljöer och fungerar bra ihop med andra djur, dock ej smådjur.
Jezzy88 skriver 14 maj 2009:
Dvärgschnauzer är världens härligaste ras, men dock väldigt envis. Kiwi träffar inte så många barn, men dom hon möter tycker hon är otäcka. Hon tyckte mer om barn när hon var valp. Jag tränar henne i agility, lite lydnad och trix. Jag upplever att man får nöta in moment, men när de väl sitter där, så sitter de. Det är ju lite pälsvård, men det tycker jag inte är negativt, det är en mysig stund när vi borstar pälsen, och så får man ju hanteringsträningen gratis.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Pudel | Golden Retriever | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB