Bild ur galleriet
danne
Medlemmar
40 av Vovves medlemmar har en Engelsk Bulldogg. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Engelsk Bulldogg

Välkommen till Vovves rassidor för Engelsk Bulldogg!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Engelsk Bulldogg

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Storbritanien. Engelsk bulldogg är Englands nationalras. Som framgår av namnet har den förr använts till tjurhetsning (Strid mellan hund och tjur) som innebar att hunden skulle bita sig fast i tjurens mule och hänga kvar för att trötta ut tjuren. Speciella krav ställdes på hundens utseende för att denna verksamhet skulle kunna genomföras. Tjurhetsning var en gång i tiden en nationalsport i England och lär ha varit i bruk sedan 1200-talet. Tjurhetsning förbjöds i lag 1835. Rasen föll därefter nästan i glömska men entusiaster som ville behålla den avlade fram rasen till en fredlig sällskapshund. Därmed tog den moderna bulldoggen form, men dess nuvarande utseende har tämligen litet gemensamt med forna tiders hetshund.

Allmänt:
Rasen skall vara alert, djärv, lojal och pålitlig och modig. Dess uppträdande skall vara oförskräckt men den skall ha ett tillgivet kynne.

Storlek & vikt:
Vikt för hanhund: 25 kg. Tik: 23 kg.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 2: Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 2: Pinscher and Schnauzer - Molossians and Swiss Mountain- and Cattledogs
Sektion 2: Molossian type
Nr 149

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
English Bulldog
Bulldog
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Australian Shepherd | Chihuahua | Grand Danois | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB