Bild ur galleriet
Fjälls Angels Tex
Medlemmar
9 av Vovves medlemmar har en Engelsk Setter. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Engelsk Setter

Välkommen till Vovves rassidor för Engelsk Setter!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Engelsk Setter

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: England. Engelsk setter härstammar från spaniels, som redan på 1500-talet användes vid jakt på fågel. Dessa s. k. "setting spaniels" hade till uppgift att markera var fågel tryckte genom att stanna, sjunka ner (sätta) sig framför bytet, för att sedan krypande avancera mot det så att jägaren kunde fånga det med nät. När sjutvapen introducerades, vilka medförde att man kunde flyktskjuta fågel, utvecklades fågelhunden till att markera fågel med att "stå" för den och sedan avancera och apportera efter skott. Denna utveckling skedde troligen i början av 1700-talet och medförde att "setting spaniels" separerades i avelsarbetet. Den moderna setterns fader är Edward Leverack. Han utvecklade en egen settertyp, med hjälp av stark inavel och noggrant avelsurval, kallad Leveracktyp. Efter hård inavel behövdes nytt blod, vilket infördes med hjälp av RL Purcell-Llewellin. Våra dagars settrar bygger på hundar från Leveracks- och Llewellins linjer.

Allmänt:
Engelsk setter är en medelstor hund med rena linjer, elegant i utseende och rörelser. Den arbetande engelska settern kan vara förhållandevis lättare byggd. Den engelska settern är en utmärkt stående fågelhund, lättdresserad och följsam, känd och uppskattad i stora delar av världen.

Storlek & vikt:
Mankhöjd: Hanhund: 65-68 cm. Tik 61-65 cm.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 7: Stående fågelhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 7: Pointing Dogs
Sektion 2: British and Irish Pointers and Setters
Nr 2

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
English Setter
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Australian Shepherd
© 1998-2024 Enfinia AB