Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Finsk Stövare

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Sussane skriver 4 september 2018:
Jag har inte själv finsk stövare men mina morföräldrar har haft flertal genom åren och jag hälsar ofta på, därmed har jag absolut ingen erfarenhet av jakt delen, men en hel del av "familjehund" delen.
Mjuka och fina hundar, keliga och glada med god aptit. Kan till och med bedrägligt nog tyckas stillsamma och nästan lata ibland.
Står dock på tå inför att få följa med husse och jaga, så fort det blir mer rörelse i huset är de lata hundarna som bortblåsta och istället följer de längtansfullt husse med blicken, beredda på eventuella promenader eller ännu bättre arbete.
Lugna inomhus, ligger gärna i solen och glassar.
Jag upplever dem sunt intresserade av vilt vid vanliga promenader, exempelvis känner de lukt av viltet de präglats på kan det hända att dem kör nosen i backen och entusiastiskt försöker slita med mig, vilket oftast bara är att ignorera och avbryta för att få hunden att sluta, det kan hända att man får strama upp kopplet men aldrig höja rösten, vilket visar att de inte stänger av hjärnan helt på en gång de ser eller känner lukten av till exempel ett rådjur.
De kan hända att det är lite stirrigt en stund efter men ingenting som är anmärkningsvärt.
Med min mormor har den senaste stövaren en egenhet att lite som en beagle vråla rakt ut, vilket ser ut och låter ganska roligt.
Tycker de hundar de haft på senare år haft en tendens att bli något feta i pälsen, men beror nog mycket på huruvida man lägger ner någon tid på pälsvård, de tycks inte behövas några större ansträngningar.
Jag uppfattar dem som veka i hemmet men hårda utanför, de är väldigt vackra och absolut jätte härliga hundar!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Eurasier | Chihuahua | Dalmatiner | Dobermann | Fransk Bulldogg | Chinese Crested Dog
© 1998-2020 Enfinia AB