Bild ur galleriet
Tyra, Rickles Browneyed girl
Medlemmar
121 av Vovves medlemmar har en Flatcoated Retriever. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Flatcoated Retriever

Välkommen till Vovves rassidor för Flatcoated Retriever!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Flatcoated Retriever

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: England. Vid mitten av 1800-talet blev klappjakt på fasan en populär jaktform på de engelska godsen. En ny typ av hund behövdes för denna jakt och genom korsningar mellan en rad olika raser utvecklades den apporterande fågelhunden, retrievern. Mot slutet av seklet delades denna upp i olika varianter efter hårlag och färg. Flatcoated retriever var en av dessa.

Allmänt:
En vaken, aktiv, medelstor hund med ett intelligent uttryck. Den har ett förtroendeingivande sätt och visar sin positiva och vänliga attityd genom en intensivt viftande svans.

Storlek & vikt:
Önskvärd mankhöjd för hanhund: 58-61 cm. Önskvärd mankhöjd för tik: 56-59 cm. Önskvärd vikt i god kondition för hanhund: 27-36 kg. Tik: 25-32 kg.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 8: Stötande hundar, apporterade hundar och vattenhundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 8: Water Dogs
Sektion 1: Retrievers Section
Nr 121

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
Retriever glatthaarig
Flat Coated Retriever
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Chinese Crested Dog | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2024 Enfinia AB