Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Flatcoated Retriever

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
saraleppanen skriver 2 februari 2012:
Jag hade aldrig haft en tanke på att skaffa mig en Flatcoated Retriever. Sen efter mycket hundfunderingar om vilken ras det skulle bli, kön, ålder mm. Så hittade vi en FR. En 7 månaders tik som vi hämtade en bit innan Sundsvall vid namnet Maya valde vi. Och jag ångrar absolut INTE valet med hund. Hon är en sådan himla fin och genomsnäll tjej och arbetsvillig. Men ser verkligen glädjen i henne när vi kör igång med våra aktiviteter. Ni som vill ha en arbetsvillig, glad och social hund. Välj då denna ras.

Säger det igen, jag har inte ångrat mig om valet av hund. Det kommer nog inte du heller göra om du väljer denna ras.

// MVH Sara
z0me skriver 26 maj 2009:
Mitt omdöme om min hund som är av rasen Flatcoated Retriever.
Han har alltid varit en enkel hund, lätt att ha och göra med i alla lägen. Varit lätt och ta med honom överallt då han varit harmonisk i alla situationer.
Jag har honom främst som sällskapshund och vill att han ska vara med överallt men mest på min ridturer i stallet vilket han fått vara med på från dag ett.
Jag har haft med honom på hästtävlingar sen han var 9 veckor och där oxå varit lugn från start.

Positivt med denna ras är att det är en riktig allround hund med energi, han är med hela tiden och vill hjälpa till. Jag försöker hitta saker som han kan bära och hjälpa mig med. Man kan köra olika tävlingsformler efter vad man tycker är roligt min hund tycker allt är roligt. När han har fått hjärnstimulans så är han en nästan för lugn hund efter det.

Negativt med rasen är att de kan upplevas flamsiga, svårt och få dem att sluta hoppa, slicka och bära grejer(även en positiv grej men det är inte alltid roligt när skorna är borta och man inte vet vart dem är..) Stimulerar man dem inte så de blir nöjda kan de bli väldigt på en och är man en stressad individ själv så blir man ännu mer stressad av en stressad flatt.

Min hund älskar barn, dom är närmare att slicka på :)
Men han är otroligt lyhörd för barnen och säger man nej så rör man inte dem något mer.. Samma sak gäller kattens mat, den får man inte röra och så är det bara.
Han får även följa med mina föräldrar och åka motorbåt ut till landet och det sååå roligt tycker han, speciellt och stå i fören på båten.
Men han är först och främst min stallhund och det går jättebra med hästarna och de andra hundarna(1 ridgeback, 1 labrador, 1 amstaff, 1 jack russel, 1 springe spaniel i olika åldrar och kön) så han funkar bra med andra hundar..

Jag är aktiv inom jakt, viltspår, lydnad och utställning. Min hund är avlad till ren jakthund med har gått mycket bra på utställningar. Han gillar förtillfället lydnad bäst, där är han lyhörd och följsam. Utställning är han oxå lyhörd och vill veta vad vi ska göra. Jakten är mer ivrig och lite svår men det handlar mest om min okunskap.

Men jag gillar min flatt för hans glada och positiva attityd och att han är nöjd för så lite.
Jag rekomenderar denna ras till dem som vill ha en allsidig hund och gillar att jobba med den!
Annica Stensson skriver 20 maj 2009:
Flatcoatedretirever är en ras som man kan ha till mycket. Den är avlad för att hämta hem de fåglar som jägaren skjutit, det innebär att den är avlad på sammarbetsvilja och har en stor vilja att vara till lags. Om man nu inte vill apportera så kan man jobba med lydnad, bruks, agility, räddning, spår, narkotikahundar, ja de passar till det mesta. Det som utmärker en flat är deras glädje och energi. Det är vackra, eleganta och energiska. Om man vill ha en soffliggar kompis så ska man leta efter något annat. Det här är en ras som vill vara aktiv. Det husse och matte tycker är kul gillar även hunden.
plong skriver 15 maj 2009:
Hundvärldens Peter Pan... Med en flatte får du det aldrig tråkigt. Familjen hund som behöver få jobba för att må bra.. Lydnad, eftersök, apportering freestyle. ja flatten gillar det mesta bara det är en uppgift att utföra tillsammans med matte eller husse.
en del har en tendens att bli lite stirriga därav är det viktigt att tidigt träna AV och PÅ knappen med lagom träning och lagom passivitet..
Flatcoated retriver gillar hela sin familj... pussar lika gärna på barnen som på husse eller matte. Älskar allt och alla... en inbrottstjuv går rätt säker om du har en flat :)
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Golden Retriever | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2023 Enfinia AB