Bild ur galleriet
Douglas
Medlemmar
115 av Vovves medlemmar har en Fransk Bulldogg. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Fransk Bulldogg

Välkommen till Vovves rassidor för Fransk Bulldogg!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Fransk Bulldogg

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Frankrike. Liksom alla doggar härstammar troligtvis även den franska bulldoggen från molosserhundar från den antika grekiska provinsen Epirus och från det romerska kjejsardömet, vilka var förfäder till den engelska bulldoggen, samt från s. k. alanohundar (alanerna var ett medeltida nomadfolk) och från franska doggar och dvärgdoggar. Den franska bulldoggen av idag är troligtvis resultatet av olika korsningar som gjordes av entusiastiska uppfödare i Paris på 1880-talet. den första rasklubben bildades år 1880 i Paris. Den första franska bulldoggen registrerades år 1885 och den första rasstandarden fastställdes 1898.

Allmänt:
Rasen skall vara sällskaplig, glad, lekfull, sportig och vaken. Den är speciellt tillgiven mot sina ägare och mot barn.

Storlek & vikt:
Vikten skall inte understiga 8 kg och inte överstiga 14 kg. Hos en hund i god kondition är storleken i proportion till vikten.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 9: Sällskapshundar

Indelning enligt FCI:
Grupp 9: Companion and Toy Dogs
Sektion 11: Small Molossian type dogs
Nr 101

Ursprungsland:
Frankrike

Alternativa namn:
French Bulldog
Bouledogue Francais
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | American Staffordshire Terrier | Griffon Bruxellois | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Dobermann | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB