Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Golden Retriever

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
BringMeUpBringMeDown skriver 17 januari 2013:
Min erfarenhet av Golden är mycket god. De är snälla och vänliga hundar, de har lätt för att lära och har ett ganska stort motionsbehov. De har en väldigt stor sk. will to please. De är inte misstänksamma mot främligar utan älskar alla. Min hund kunde skvallra ibland när någon kom, men då vifta på svansen och le sitt största leende. Så deras positiva egenskaper är, snällhet, arbetsviljan och deras inlärningsförmåga. Negativa egenskaper, kan ha lite jaktinstinkt (mest i vattnet), inget vakt i sig (om man nu ser det som negativt.)
Men Goldens älskar sin familj och älskar barn. Min Golden fick springa fritt på vår stora inhägnade gård och ute i skogen på promenaderna, och han mådde prima så ett + är om man har möjligheter till skogspromenader, ängar osv. han brydde sig inte mycket om de större djuren i skogen men någon råtta eller fågel kunde ryka någon gång.
Som aktivitet så gjorde vi mycket lekar både i skog och mark och i vattnet. Pinnar och bollar och annat soom gick att kasta apporterade han fint, både i vatten och på land. Men om man känner för det så kan man ju bli engagerad i någon annan hundsport beroende på vad man vill göra. Men apporteringen är ett viktigt inslag i rasen då den inom jakt används som apportör av sjöfågel i vatten.
Golden Love skriver 2 november 2011:
Golden retriever är för mig en lättlärd, kvicktänkt, intelligent och sist men inte minst en empatisk ras. Älskar alla människor och djur både på gott och ont. Det goda är att du och andra blir lyckliga i dess närvaro samt att det är lätt att få hundvakt ;-), det onda är att en golden, speciellt en valp/unghund kan bli för översvallande mot "fel" djur/hundar samt barn. Barn kan uppfatta det som aggressivitet och bli rädda och andra hundar kan tycka att det blir för mycket lek & sätta gränser med ett nafs som sårar den lille golden djupt in i hjärtat! En golden testar och kan bli kräsen med maten, testar även gränser genom att smita iväg när han får gå lös. Fungerar bra med andra husdjur, exempelvis kaniner och katter. Min unga goldenkille tar dessutom efter andra äldre hundars beteende. När rottistiken har varit på besök börjag min goldenkille vakta dörren & morra åt okända plötsliga ljud. Det går över efter några dagar. En nackdel med golden är dess ad/hd (höft & armbågs statistik) som hos vissa uppfödare inte är vidare grann. Ett tips är att gå in på rasdata.nu eller någon annan site som tillhandahåller de data om just din tilltänkta kennel så du kan göra förhandsresearch & sedan välja den kenneln som har friskast avel över lag. Det kan vara värt att resa en bit för att hitta rätt. Sedan kan ju oturen ändå vara framme för din hund men då har du ju ändå försökt göra vad du kan. Min golden är bra på att åka bil, blir inte åksjuk utan slappnar av direkt, det verkar över lag ändå vara en frisk ras som hittills inte fällt så mycket päls som jag har blivit varnad för ;-)

Lycka till med din golden! Du ångrar dig garanterat inte
Dixitjej skriver 13 juni 2010:
En golden retriever är en lättlärd hund som älskar sin ägare. Om man lägger tid på sin golden och uppfostrar den på rätt sätt så kommer ni att ha en underbar tid framför er. En golden har en len mun, dem kan bära 2-3 okokta ägg i munnen utan att ta sönder dem. tänk på att en golden behöver mycket hårvård. borsta den varje dag och tvätta den minst 2-3 gånger per vecka. Men det kan bli mer för golden älskar att simma och rulla sig i vad som hellst som dem tycker luktar gott, så om du vill ha en väll doftande golden så får du bada den mycket. :) En golden har ingen dålig andedrät, inte direkt mint frech men deras andedräkt luktar inte så illa. en golden är väldigt vitt som valp man kan se på öronen vilken färg den kommer att bli när den är vuxen. En golden älskar att springa och gå långa promenader (speciellt runt sjöar) men dem behöver inte "så" mycket motion kanske en time per promenad, men tänk på att inte över mata det är svårt att måtstå att ge mat till en golden när den tiger. :) en golden är en väldigt frisk ras men dem kan lida av höft problem, om din hund har det så ska ni gå till en vetrinär. bara för att den inte vill hoppa eller inte vill gå hoppa upp till bilen betyder det inte att den har höft problem, den är kanske bara lat. om ni ska adoptera en golden tänk på att lära den att inte bitas. dem kan snäppa till lite när dem är vuxna. annas är det här en jätte bra hund och en vän för livet. har det bra alla gold och framtida gold ägare! Kram och tass Dixitjej
Boy&Tyson skriver 5 juli 2009:
En lätt lärd, possetiv och glad ras som älskar att vara sin förare till lags.
Men man ska inte förakta att detta är en jakthund som kräver att få arbeta.
Kanske inte då nödvändigtvis med jakt, men med andra aktiviteter.
Barn hund, javisst! OM den får aktivering.
lavendula skriver 22 juni 2009:
jag har en golden kille på fem månader (i morgon). Han kommer väldigt bra överens med katterna villket var en av mina rädslor. Jag var rädd att från och med den dagen han kom hem och till den dag jag börjat gå på kurs skulle behöva vakta honom med katterna men han tog det bra det gjorde även katterna. Den saken jag tyckt att varit det jobbigaste var rumsrenheten. Men om jag ska vara ärlig så gick det snabbare än vad det kändes ca 1månad tog det för honom men då bor jag på 3 våningen i ett hög hus utan hiss. Även att måsta bära honom efter som han inte fick gå i trappor i början. nu är det sommar så vi är ute på landet. Där behöver jag inte oroa mig så mycket. Vi åker på turer till stan ca 2ggr i veckan så att han blir miljö tränad. Men jag måste säga att en mer kattlik hund än Albert finns nog inte. Golden är en hund som inte vaktar villket passar mig efter som jag bor i stadsmiljö. Men han hälsar med ett glat skall om någon kommer genom dörren. Alltid lika ivrig att pussas på mun.
Sofie&Specs skriver 15 maj 2009:
Min erfarenhet av golden retriver är inte stor. Men jag kan berätta om min pojke och de jag träffat.

Specs hämtade vi när han var åtta veckor och han har alltid varit en lugn valp. Otroligt lättlärd och mysig hund. Nu när han är ca ett år så är han väldigt arbetsvillig och fortfarande lugnet själv.
Han är en väldigt snäll individ, men jag har inte träffat något golden som varit elak. Men man får ändå inte glömma bort att det är en ganska stor ras som behöver regler och uppfostran.
Specs älskar alla människor och barn, har inte träffat på någon som han inte gillat.

Han är som sagt lugn, men inte alls svår att få igång! Han busar väldigt gärna och älskar att priva nya saker.
Vi tränar lite lydnad och han kan det mesta, är bara matte som behöver lära sig ;)

Jag tycker att golden är en bra första hund OM man vill jobba med sin hund. Golden behöver jobba för att må bra precis som de flesta andra hundar.


 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Grand Danois | Dogo Argentino | Alaskan Malamute | Boxer | Petit Brabancon | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB