Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Hälleforshund

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Pallan skriver 7 juni 2009:
Erfarenheter efter ett år som ägare till Hälleforstiken Ayia.
Vår upplevelse av rasen är att den är väldigt hörsam och förig. Vill vara sin förare till lags, vilket jag tror skiljer sig från övriga älghundsraser till viss del. En vaken hund med stor jaktlust som inte låter något gå obemärkt förbi. Väldigt kärvänlig och älskar alla hon träffar. Detta är en hund som man skulle kunna göra vad som helst med. Lydnad är inga problem, gillar t.o.m. att apportera. Spår är en passion.
Till det negativa hör att vår tik har lätt till skall, vilket kan vara en fördel i skogen, men inte i alla vardagliga situationer. Inblandningen av Finnspetsen slår igenom där.
Jaktmässigt har hon sin första riktiga säsong framför sig i höst, men hon hann visa på gott intresse och kloka beslut redan på förra höstens jakt. Detta är ingen jaktidiot som jagar på egen hand hela dagen utan som rapporterar av hos sin förare med jämna mellanrum. Bandet till föraren är stark och hunden har en medfödd känsla för samarbete.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Dvärgpinscher | Schäfer | Chihuahua | Grand Danois | Cane Corso | Chinese Crested Dog
© 1998-2020 Enfinia AB