Bild ur galleriet
Vitterklippens Indra "Tova"
Medlemmar
48 av Vovves medlemmar har en Irish Softcoated Wheaten Terrier. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Irish Softcoated Wheaten Terrier

Välkommen till Vovves rassidor för Irish Softcoated Wheaten Terrier!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Irish Softcoated Wheaten Terrier

Bakgrund:
Wheatenterriern är troligen den äldsta av de irländska terrierraserna. Släktskapet med den moderna irländska terriern, även om det inte är så väl dokumenterat, verkar vara resultatet av medvetna experimentkorsningar mellan raserna. Trots Wheatenterrierns gamla anor var det inte förrän under 1930-talet som Irländska kennelklubben erkände den som officiell ras.

Allmänt:
Rasen skall vara robust, aktiv, kompakt och med en välbyggd kropp som ger intryck av styrka. Varken högställd eller lågställd.

Storlek & vikt:
Mankhöjden för hanhundar ska vara 46-48 cm, tikar något lägre. Vikten för hanhundar ska vara 16-18 kg, tikar något mindre.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 3: Terrier

Indelning enligt FCI:
Grupp 3: Terriers
Sektion 1: Large and medium sized Terriers
Nr 40

Ursprungsland:
Irland

Alternativa namn:
Softcoated Wheaten Terrier

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB