Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Irish Softcoated Wheaten Terrier

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
SoftcoatedBenny skriver 22 januari 2010:
Jag har en Wheaten på 4månader och jag kan säga att hitills har det bara varit en underbar hund!
Glöm dock inte att det faktiskt är en Terrier, även om rasen gärna kallas Softis. Eller Wheaten.
Det är/kan vara en väldigt bitig hund, som valp, och har dessa kända terrier-tänder.

Det som behövs med en Terrier, även om det faktiskt är en "mjukare" sort, är att man hittar en uppfostran som funkar. Endel saker jag har lärt mig av en annan hundägare har absolut inte funkar på min Benny. För mig funkade, då han aldrig respekterade ett Nej, att kasta tex. en tändare på honom.
Aldrig kasta hårt, eller tunga grejor! Meningen med det är att han ska glömma varför han bet, osv..
Slå aldrig heller din hund !! Din hund, även om det är en liten terrorist, ska respektera dig och inte vara rädd för dig!

Benny är min första hund och han är väldigt lättlärd, lyssnar gärna på sin matte/husse och vill vara överallt där du är! Jag tycker att är du påläst om rasen och funderat ut vad du vill ha ut av hunden - och om den passar dig - så funkar den helt klart som en första-hund!

Lycka till!
Benny och Linn
ElinPelinn skriver 1 juli 2009:
Jag vill börja med att skriva att Wheaten Terrier är en underbar ras! Rasen kallas ofta för "softis", vilket kanske stämmer in på pälsen, men under den mjuka pälsen finns en tuff hund som kräver mycket tid och regler.

Jag har själv en tik: Vilda. Hon älskar att hitta på saker och följer helst med flocken överallt. Att vara ensam hemma är inte populärt då hon brukar hämnas genom att riva ner saker från bänkar m.m
Vilda är min första Wheaten Terrier och tanken på en till är inte främmande. En nackdel enligt mig är pälsvården, min tik har en tjock päls som växer fort och kräver mycket borstning, duschning och klippning. Men hon är en så underbar hund att det är värt jobbet.

Man brukar säga att Wheaten Terrier finns i två varianter: Irländsk och Amerikansk. De skiljer sig mest i pälsen då den Irländska pälsen är ganska tunn och lockig, medan den Amerikanska är tjock och växer rakt ut från hunden. Min tik har en blandning mellan dessa två pälsar, hennes är tjock men också aningen vågig/lockig. Detta kallas ibland för Engelsk päls.

En Wheaten Terrier kräver ett fast ledarskap, innanför världens sötaste yta gömmer sig en tuff hund som vet vad den vill och ger sig inte i första taget. Enligt mig bör den som köper en Wheaten ha mycket tid för sin hund, rasen kräver mycket jobb! Men med rätt uppfostran är den hur underbar som helst.
Ms.Dogglas skriver 11 maj 2009:
Min sambo och jag bestämde oss för en wheaten för att min sambo är allergiker. Vi åkte till en uppfödare och umgicks en hel kväll med valpar och vuxna wheatens för att se hur det kändes.
Allt kändes bra och vi fick åka hem och sova på saken - och det kändes ännu bättre :)

Vi gjorde täta besök fram tills vi hämtade vår lilla Bosse hos uppfödaren.
Vi har fått träffa övriga flocken, och jag har även erfarenheter av min systers wheaten sen innan.
Det är en pigg och alert hund precis som det står i rasbeskrivningen. En stor hund i en medium kompakt kropp är det. En kär vovve som vill vara med sina ledare/familj överallt!
Men precis som alla andra hundar, så får man inte bli lurad av deras underbara utseende och charm - för det är en hund som kräver en fast hand !
En allround hund som passar för allt - agility,spårning,freestyle etc.

Det är en ras som kräver mycket tid från sina ägare att inte bara lägga ner mycket fostran utan mycket pälsvård. Det finns två olika pälsvarianter - irländsk och amerikansk. Den irländska är lite tunnare och den amerikanska är lite ulligare.
Själv tycker jag att pilla med vår Bosses päls är riktigt avkopplande, och han har också lärt sig att tycka om detta, vilket jag är mycket glad för - för han var inte glad i kammen när han var hos oss sina första veckor :)

En ras jag rekommenderar varmt om man vill ha en kär trogen hund som vill man vill arbeta med och samtidigt en god vän.

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Engelsk Springer Spaniel | Beauceron | Labrador Retriever | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Shih Tzu | Grand Danois
© 1998-2020 Enfinia AB