Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Irländsk Terrier

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Squirrel skriver 23 maj 2009:

En irländare är ingen lämplig nybörjarhund!

Tråkigt, för irländarna ÄLSKAR i regel människor och en väl fostrad röding är antagligen det gladaste och roligaste som finns bland alla hundraser.

En irländare räknas till de "hårda" terrierraserna; de är intelligenta och kaxiga och behöver en fast hand för att utvecklas till de fantastiska hundar de har potential att bli. Man brukar säga att man får en stor hund i behändig förpackning och det stämmer verkligen.

Ursprunget är "gårdshundar", på den fattiga irländska landsbygden behövde man hundar som inte var för stora (och matkrävande) som kunde användas till det mesta, vakthund, jakt, fårhund osv. Idag avlar man i regel på exteriören och det kan bli väldigt spännande när valpen växer upp att se vad man fått för slags hund!

Den sträva röda pälsen behöver trimmas flera gånger per år om hunden ska ha ett prydligt terrierutseende. Klorna behöver i regel klippas med jämna mellanrum; de är av det hårda slaget som inte slits så mycket. Öht ska man vara rädd om tassarna, rasen har tyvärr en ärftlig sjukdom som på engelska heter "cracked and corny feet", det innebär att hornlagret på trampdynorna förtjockas och i värsta fall blir man tvungen att låta hunden somna in då tassarna spricker sönder och orsakar svår smärta. Det anses att sjukdomen ärvs på ett latent anlag som hos ca en procent av bärarna aktiveras och gör att hunden drabbas.

De flesta irländare älskar som sagt människor och barn! All aktivitet som innebär kontakt med människor i olika åldrar är rolig, vare sig det är mys i soffan eller långvandring på fjället. För att hunden ska må bra behöver den motion och hjärngympa; däremot är det inte den bästa rasen att träna lydnad eller annan sträng disciplin med, irländaren kan på rent jäkelskap totalignorera husse eller matte när det blir monotont och tråkigt.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Fransk Bulldogg | Cavalier King Charles Spaniel | Dansk/Svensk Gårdshund | Staffordshire Bullterrier | Kromfohrländer
© 1998-2020 Enfinia AB