Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Isländsk Fårhund

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Mimmla skriver 5 oktober 2009:
Jag har blivit glatt överraskad av min Isländska fårhund. Han är oerhört enkel och glad och trevlig. Har aldrig visat agresivitet mot andra hundar eller människor.
Älskar alla och tror att han är bästa vän med alla. Har sina för och nackdelar. Inte så kul för folk som är hundrädda tex. Han studsar av glädje om han tror att någon ska komma och kela en stund.
Han kommer nästan alltid när man ropar tex när det springer småvilt förbi osv. Men ännu inte helt 100 när det kommer till andra hundar. Han springer gärna fram och slänger sig på rygg framför deras fötter.
Inte så speciellt skällig om man tänker på att rasen är skällande vallhund. Skäller nästan inte alls inne. Mest bara om man busar.
Ute skäller han på saker som är läskiga. Som han inte ser och som låter konstigt tex. Är väldigt tyst i sällskap med andra hundar och barn. Barn är en klar favorit också. Leker jätte fint med dem med öronen bakåt och försiktiga steg. Bits inte i händer osv men tycker däremot om att hålla i fingrar. Lyssnar alltid på nej och är arbetsvillig och pigg.
Han vaktar dock katterna lite, och säger till dem när han hör att jag säger ifrån när de gör något dumt. En dum sak gör han dock men det händer mycket sällan och det är att han städar kattlådan.

Enligt mig ska man inte skaffa den här rasen om man inte accepterar en hund som skäller i tid och otid(jag har haft tur). Och att de vaktar. Jagar fåglar och behöver oerhörd stimulans för att inte bli stissiga. De så gott som måste ha ett "arbete" vad det än nu är. Jag har valt drag och agility samt aktivering i skogen.
Prata med uppfödaren om ni funderar på att skaffa Islänning. Det är ingen liten nalle som nöjer sig med att vara still och ensam dagarna i enda.
Åsa & Selma skriver 29 september 2009:
Min Islänning är min bästa vän! Hon är lite skällig men inte så det stör. Ute så skäller hon på bilar som låter lite extra eller ser konsiga ut! innomhus så skäller hon bara om det knackar på dörren eller när min sambo skrattar åt något roligt på TV:n! (vi vet inte varför)
Selma som hon heter är en väldigt mysig hund, hon vill alltid vara med och hon kryper gärna upp i knät på oss och vill bli kliad på magen! Gentemot andra människor är hon väldigt snäll och inte alls reserverad! När vi träffar andra hundar på går det jättebra, hon är ganska dominant så får hon chansen är hon det! Men så fort hon märker att den andra hunden är dominantare så lägger hon sig. Det är en bra egenskap hon har för hon går verkligen ihop med alla hundar, det har aldrig blivit bråk!
Barn älskar hon! Hon lägger sig på rygg för dem och öronen är hela tiden bakåt!
Självklart har hon negativa sidor också, och vem har inte det? Hon är mist lika stönig som jag. Om det är något som inte passar henne så stannar hon bara och ser ut som hon inte fattar någonting! (det ser väldigt roligt ut)
Men jag älskar den här rasen, du får en riktig vän (egensinnig) som alltid är dig trogen!
Bebbs skriver 19 september 2009:
Vår "islänning" är mycket skällig, vilket är typiskt för rasen, den vallar skällande. Jag har dock träffat andra "islänningar" som inte skäller så mycket. Orsaken till att vår är mer skällig kan vara att hon drabbades av osteochondros vid sex månaders ålder och på grund av detta inte kunnat arbeta som hon borde fått göra. Hon är nog något understimulerad på grund av detta.
För övrigt är det en ras som vaktar, den är reserverad mot främlingar men inte aggressiv. Vår "islänning" följer oss var vi går och vill alltid vara nära. Det är en egensinnig ras som inte utan vidare gör som man säger, så det gäller att vara bestämd.
Med barn fungerar hon utmärkt fast hon är inte nämnvärt intresserad av dem. Inomhus är hon lugn, men hon skäller gärna på brevbäraren.
Det är en ras som jag kan rekommendera men man bör vara påläst på rasen innan man skaffar en. Och beredd på att det är en hund som mår bäst av att få arbeta med något.
Bebbs skriver 28 maj 2009:
Vi har en Isländsk fårhund, som tyvärr har den egenskapen att den är mycket skällig. Detta är ju typiskt för rasen, men graden av skällighet kan variera. Vår hör till de mest skälliga.
Inomhus är hon väldigt lugn och nöjd med att bara vara inne. Hon vill alltid vara nära och ligger oftast vid fötterna. Mot de andra hundarna i familjen kan hon vara ganska "kaxig".
Ute skäller hon på fåglar och annat som flyger omkring i luften, fjärilar, flygplan och helikoptrar m.m.
På landet vaktar hon tomten och skäller på alla som går eller åker förbi.
Hon är något reserverad mot dem hon inte känner men så fort hon bekantat sig och sett att det är ok för oss så är hon mycket kelig.
Egensinnig är hon också, vill hon inte gå åt det håll vi vill så stannar hon bara och stirrar på oss, då går det knappt att rubba henne.
Men en gosigare hund får man leta efter.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Amerikansk Cocker Spaniel | Chihuahua | Belgisk Vallhund
© 1998-2022 Enfinia AB