Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Jack Russell Terrier

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Tiason skriver 19 maj 2022:
Vi är inne på vår andra JRT-hanne.
Jag är uppvuxen med större hundar men jacken är verkligen en stor hund i en liten kropp.
Vår gamle och hans ersättare har verkligen olika personligheter men har samma energi, rubusthet och kärlek till familjen.
Svårt att tänka oss att välja en annan ras trots att man inte blir yngre, livet med en högenergihund blir också en livsstil med liv och rörelse som är bra för den fysiska och mentala hälsan både hos husse och hund.
ranja skriver 31 oktober 2018:
Nu har vi haft vår "Jack" en drygt 7 års Jack Russell Allt har varit bara positivt och det negativa finns säkert men jag kan inte säga vad vi är 70+ med råge och har en sådan glädje av Jack både i stan "Stockholm" och på landet.
harols skriver 7 februari 2017:
Jag har en Jack Russel hane och jag kan inte önska mig en bättre hund. Köpte honom när han var 1½ är och har aldrig ångrat mig en sekund, älskar att ligga i soffan och slappa, sen full fart när vi är ute, har verkligen en av och på knapp.
Hunduddevalla skriver 5 juli 2016:
Är den skönaste hund jag haft,men oxå krävande. Han vill ha ganska mycket promenader o leka med sin boll,men får han bara de han behöver är de inga problem o ligga inne o slappa. Är alltid med på allt,en riktig cirkus hund. Rekomenderas inte till soffpotatisar
Raccoon skriver 15 mars 2012:
Jag har efter ett halvt liv med storhund (Schäfer, Grand Danois, BC, Greyhound och Golden) hittat den absolut perfekta rasen för mig!! Fick min första Russel som betalning då en hästmassagekund inte hade pengar att betala behandlingar jag utfört :-/
Denna lilla kicka var en oreggad Jack Russel med ett minst sagt tvivelaktigt temperament. Ingen annan än jag accepterades fullt ut, påträngande beröringar kunde resultera i ett litet nafs. När mina barn kom trodde jag inte att det skulle fungera längre så döm om min förvåning när hon tog dom båda till sig och skyddade dom med sitt liv!
Trots hennes osociala beteende förblev hon mitt lilla hjärta, hon dog tyvärr strax innan 12-årsdagen av en lever som la av!
Efter henne skulle jag aldrig ha en JR igen lovade jag mig själv, inga fler småhundar...det löftet höll jag i ungefär ett år, sedan hittade jag en tik hos en seriös och välkänd uppfödare som jag naturligtvis köpte. En helt underbar hund, hon är nu två år och en 8-veckors är på väg till oss inom kort.

Russeln är otroligt kärleksfull och avgudar sin familj och ofta andra också. Glad, lekfull mycket, mycket hund!! Som att ha storhund i ett väldigt behändigt format. Våra hundar är med oss dagligen i stall och på all världens aktiviteter. Tränat grundlydnad och gått lite kurser, alltid med en stor dos positivitet i andra änden kopplet! Tränar/Leker hemma, utställningsträning, för övrigt jagas det råttor så det står härliga till!! Har hundarna lös på gården, inga problem, inga tendenser att dra iväg på jakt. Jagas gör det ju vid husgrunder och i stallet...
En helt underbar hund, jag byter aldrig mer ras!
StaffNizze skriver 19 januari 2012:
Jag har en jack russeltik och jag kan inte önska mig en bättre hund. Hon är pigg och alert men har inga problem att slappa inomhus och ta det lugnt.......hon har en tydlig "av och på-knapp".......lätt att skoja igång men dämpar sig lika snabbt när man avsluter leken. Hon är mjuk och snäll och skäller bara om det kommer något hon vill varna för utanför huset och endast för att göra mig uppmärksam på något jag kanske missat. Lugnar sig snabbt. Hon är en "pratig" hund och har många olika läten som hon kommuniserar med, charmigt. Hon lyssnar bra och har väl egentligen bara en liten sak som vi jobbar på att avdramatisera.......om hon ser en katt vill hon helst att den springer och då vill hon dra efter..sitter katten still så vet hon inte riktigt vad hon skall hitta på.....med rätt ägare är jack Russeln en fantastisk hund !!
apekatt skriver 13 april 2011:
Världens bästa och svåraste ras. :-)
Att det inte är en förstagångshund är skitsnack. Den här sortens krutpaket kan vara lika förödande för den som haft massor av andra hundraser tidigare som för den som är helt ny på hundägande. Det handlar snarare om hur envis, ödmjuk och tålmodig du är. Sök kunskap, ge aldrig upp och var smartare än hunden - om du kan.
Några russlar har problem med avslappning, de har inte en av- och påknapp. Att det är extremt lätt att få igång en russell är ingen hemlighet, men hur lugnar du ner den? Förmågan att varva ner är jätteviktig.
Det är djävulska små sötnosar det här, de kan bli riktiga muskelmonster. Samtidigt är de en av de mest arbetsvilliga och kompetenta hundraser vi har. Finns det något en russell inte kan göra och gör med bravur och glädje? Nä. Allt hänger på att människan är en god pedagog så kan den här hunden göra: precis vad som helst.
Min russell skulle jag beskriva som en SUPERGLAD studsboll med dynamit i röven som samtidigt är världens mysigaste och lugnaste kärlekspaket.
Funkar som sällskapshund men måste ha ett jobb. Annars skaffar den ett.
Bellen skriver 3 december 2009:
YES!!!! En ny dag med nya äventyr och den kommer bli minst lika skoj som gårdagen.

Så vaknar en russell. Full av glädje och energi. Och dagen blir också exakt så skoj, och om matte & husse inte är tillräckligt roliga, då har hundarna kul på egen hand, och Husse & Mattes bankkonto belastas i rasande fart.

En riktigt bra på och av knapp får du på din JRT om du sätter förväntningarna rätt. Vill du ha en hund som kopplar av inne, som ligger i soffan och mysar osv, då får du också sätte förväntningarna för det, inne betyder lugn och ro, mat och gos och ingenting annat.

Vill du ha en hund bra tryck ute för träning, då sätter du förväntningarna för det, och tränat ch leker bara utomhus.

Ett lättlätt knep för de som uppfattar sina JRT som överenergiska och utan förmånga till avkoppling. Bygger man förväntan inomhus, kommer hunden inte heller koppla av.

En russell är inte världsmästare på någonting men den kan göra allting. Du kan träna och tävla bruks, lydnad, agility, weightpulling, terrierrace, freestyle, tjänstehund, servicehund, efterskshund, jakthund osv osv. När du gör det med din jycke så kommer du få oändligt mycket mer igen, än om man nöjer sig med tips och trix och godisletande.

Du motionerar inte en russell trött rent fysiskt, deras återhämtningstid är extremt kort, och så är det full fart igen. Trött blir en russell först när den fått utmana sin tankekapacitet.

En lycklig JRT är en lydig JRT med träning, utmaningar och stimulans, och ett hem att gå hem till och vila, få ro i kroppen och bli gosad av sin familj.
karlsten skriver 2 december 2009:
Jack russel.. Världens bästa ras... enligt mig.. Och är jag objektiv då? Nej, absolut inte ;)

En jack russel är: smart, pigg, alert och vill vara med överallt!!
Behöver fostras med en konsekvent och tålmodig hand. För tro mig, de kan pröva och testa en tills man nästan sliter sitt hår! Charmen är att man nästan kan se ett litet leende från deras sida, som om de definitivt vet att du är ledaren, men att de tycker det är lite kul att se dig kämpa och testas lite... ;)

Grymt lojala hundar, som kräver mkt, både hjärnjympa och fysisk aktivitet. Tränar man dem med denna fasta, stabila, genomgoda och konsekventa hand kommer man få en toppenvovve!

Världens roligaste vovve, enligt mig då....

Skulle inte personligen rekommendera det som första hund, om man inte letar efter just den här typen av hund, och är beredd på att jobba mkt med hunden.
Tracking_Jacks skriver 12 oktober 2009:
En ras med fart i. Trivs inte som soffhund utan kräver en hel del motion och stimulation.
Har själv 3 russllar och två barn hemma i åldrarna 2 & 5 år. Vår första russell skaffade vi när äldsta var 1 år och det har aldrig varit något problem med barn.
Ungarna på dagis får gärna pussa och gosa med hundarna.
Dom älskar uppmärksamheten.
Det positiva är att man får mycket hund och en hund som gärna är med på allt.
Väldigt tacksamma och gosiga när de får jobba men kan bli jobbiga om de inte får den motion och stimulation de behöver.
Långa promenader hjälper inte alltid utan den måste få jobba med huvudet.

Själv stimulerar jag mina hundar med jakt,utställning,viltspår och russellrace.

Jack russelln är en utmärkt jakthund och klarar så väl av älg som vildsvin.
Som förstagångsköpare av en Jack russell ska man vara medveten om att det är en jakthund.
Man måste inte jaga bara för man har en men bör stimulera den på annat sätt som te.x agility.
Det är en hund med fart i och den är liten men ser sig själv som en stor hund :)
En underbar ras om man kan ge den det den behöver.
Lime87 skriver 4 oktober 2009:
Jack Russel är en väldigt energisk hundras. Det finns mycket energi och dem kräver en hel del aktivitet.

Dem är ingen bra första hund, kräver att man är envis när man uppfostrar dem, för dem i sin tur är väldigt envisa, men dem lär sig lätt däremot.

Kan även vara lite skälliga, men det är ju deras "terrier-beteende" som dem har i sig. Men som sagt är man envis så kan man få en snäll och gosig hund. :)

Har själv två jrt hemma och dem är underbara.
Mialei skriver 16 september 2009:
Vi hade inte haft hund tidigare men visste att den är mycket användbar i jakt samt det klassiska "en stor hund i en liten kropp" Det blev en tik i alla fall som blir ett år nu i september. Att valpar slickar husse och matte sött har man ju sett på tv men det var inget som vår Elsa praktiserade utan det var snarare rejäla valphugg i de små kliande tänderna och det höll på väldigt länge. Hon är fortfarande inte mycket för att slicka utan vill gärna utmana och nafsa trots att vi avvisar det. Som sällskapshund är det nog ett spel på lotteri om man väljer en Jack Russel. Vi ser hur exalterad hon blir när hon känner vilt och vi bor precis intill en skog där det går räv, hare, älg och rådjur nästintill varje dag. Hon reagerar mycket kraftigt när hon känner färska spår ( då undrar man ibland om det inte borde vara jakt och spårning som vore hennes stora lycka i stället för att vara sällskap år oss)
Vi har tre små barnbarn och hon var både nafsig och hoppig på dem i början och man ska inte underskatta när en hund hoppar upp på små barn för klorna kan göra lika mycket skada som tänderna. Efter träning la hon av med det och nu är hon hur försiktig och go som helst mot dem och man riktigt märker hur hon njuter av att det blir lite liv i stugan. Hon bara lägger sig lojt mitt bland dem och njuter. Vi borde verkligen gå en lydnadskurs, för att prakisera det man ser på tv är inte lika lätt som man tror och dessutom mår hunden bra av att träna med andra hundar eftersom de är flockdjur. De små olater hon nu har skulle nog försvinna då. Vi älskar henne och har blivit precis så blödiga som vi tidigare lite föraktfullt tyckte att en del hundägare var, men då mer för sjukdomar och smärta än ett par bedjande ögon som vill ha onyttigt människogodis.
Tänk efter innan du köper en Jack Russel! Den är aktiv, envis, stark, jaktlysten, motionskrävande, lättlärd, rolig och mycket mycket älskvärd! Kan du uppfylla det? Då är valet givet!
B.E.N.H skriver 4 augusti 2009:
Jack russeln är en riktigt tjurig hund, stor hund i liten förpackning !
Vi skaffade jack russel för vi ville ha en " utmaning " och en liten tålig hund.
Vår lilla Ebba älskar att vara ute i naturen springa å busa.
Hon tycker det är jätte kul att vara på agility banan å leka/busa...
Ett tipps är att aktivera mycke + att dom får tänka annvända huvet !
Terrierist skriver 31 maj 2009:
Underbara energiska hundar om de kommer från en erfaren och seriös uppfödare. Mina hundar som består av 2 hanar är som valpar när vi är ute och helt lugna inne. Energiska hundar som kommer att utmana dig genom hela sin livstid. Om du är vänlig men bestämd kommer du att få en underbar kompis, det är iof inte rasspecifikt men det tål att nämnas.

Det allra viktigaste är att rasen är krävande mycket krävande, både fysiskt och psykiskt. Men så underbara. Om ni har möjlighet att låna en hund eller träffa en jack russell innan ni köper en egen vore det att rekommendera.
Felicia&Nemo skriver 15 maj 2009:
Våran Jack Russell älskar barn och är väldigt framåt.
Jack Russell behöver mycket motion och aktivering. Jack Russelln behöver en fast hand och kan vara lite svår att uppfostra. Det är ingen nybörjarhund. Om Jack Russell uppfostras väl och får bra med aktivering så blir det en underbar hund som vill följa med överallt. Jack Russell är kaxig, envis och mycket charmig. Jack Russelln brukar vara duktig i de flesta hundsporterna och de brukar älska agility.
I.V.A. skriver 11 maj 2009:
En hund som passar den aktiva familjen. Spelar inte så stor roll vad man sysslar med bara man sysselsätter den med något annars sysselsätter den sig själv och då är det inte säkert att det är något som husse/matte tycker är någon bra sysselsättning. Positiva hundar som hänger med på det mesta. Kräver att man är konsekvent då man fostrar den, har man påbörjat ett träningsmoment ska man se till att slutföra det annars finns det stor risk att jack russelln lär sig hur den ska fostra sin ägare. Är en ganska lättfostrad ras. Kan vara svår att lämna själv då den helst vill vara med familjen hela tiden, ingen hundgårdshund. Fostras lämpligast med lugna, mjuka metoder, använder man sig av hårdare metoder finns en risk att hunden tar det som utmaning istället för uppfostran. Älskar att efter en dag fylld av olika aktiviteter mysa framför en varm brasa eller krypa ner under husses/mattes täcke i sängen.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Stövare | Boxer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Petit Brabancon
© 1998-2024 Enfinia AB