Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Keeshond

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Bjebby skriver 13 augusti 2013:
Min första hund, trogen sin ägare till hundra procent. Hon har varit lös mycket när jag har ridit långritter med häst har hon gått med, springer aldrig fram till andra om hon inte fick (kunde gå förbi andra hundar och bilar osv.) Aldrig varit elak, alltid lika snäll. Enda negativa var att jag inte visst esom barn hur man skulle hantera vissa situationer så hon lekte med en istället när man ville att hon skulle komma osv men nu när hon och jag är äldre försvann det vi har kommit långt tillsammans i vår relation. Världens bästa första hund. Gillar man inte pälsvård är det inget för än men räcker med ordenkligt pälsvård en gång i veckan. Underbar hundras.
Keesen skriver 7 december 2010:
Keesen är en underbar vän. En synnerligen kärvänlig och trogen individ. DOm älskar skogen och att få ränna runt och nosa. Avsaknaden av jakt i dom är ju perfekt när dom går lösa i skog och mark.
Dom verkar oftast inte ha någon speciell önskan att smutsa ner sej heller. Som tur är med den pälsen.
Lättlärda, lydiga, pigga, glada och synnerligen närvarande hundar.
Alltid med på nåt kul, ja rent allmänt MED.
Byt rum och keesen går med.
Snälla men inte mesiga.
Krawnur skriver 25 juli 2010:
En kees för mig är en vääldigt lättlärd och villig hund. Dom lär sig fort och är villiga att jobba och lära sig. Dom följer mer än gärna med på allt vad man hittar på. Dom är ivriga och alerta och reagerar på allting som en vakthund faktiskt ska göra. Både på lukt, ljud och syn, dom är inte speciellt intresserade av främlingar. En kees har oftast inte jaktinstink som för mig är att hunden är intresserad av vilt och vill jaga.

En kees vill alltid vara ägaren till lags men har också en egen vilja och ett behov av att "få göra själv", dom behöver inte alltid så mkt stöd. Man kan ha dom till nästan allting från, spår, sök, räddning, terapi, agility, lydnad, utställning osv. En underbar allround hund. Pälsen är lättskött och gör "som man vill", du borstar en gång i veckan och de räcker.

En kees funkar oftast väldigt bra med barn, men man måste självklart vänja hunden som valp. Dom trivs i de flesta situationer och finner sig i de mesta. En negativ sida är väl att skällandet ibland kan gå lite överstyr, men tar man tagi de och fostrar keesen från valpstadiet brukar de gå bra.

Sammanfattat är detta en alert/uppmärksam, villig, envis hund med mycket kärlek att ge dig.
Pandoras_ask skriver 6 april 2010:
Jag upplever keesar som enormt lättlärda, dvs de lär sig både bra och mindra bra saker fort. Passar jättebra till alla möjliga aktiviteter. Har själv provat på lydnad, freestyle, agility, viltspår, personspår, sök och drag med min kees. Däremot tycker jag att även om de är lättlärda och gärna hänger med på allt och har behov av mycket huvudaktivering så besitter keesen integritet, det är en värdig hund med egen vilja. Det som ofta står i beskrivningar om att de inte har någon jaktinstikt tycker jag är rent felaktigt. Jaktinstinkt för mig är att använda nosen till att hitta någon/något, springa efter en boll/katt/räv, reagera på ljud och rörelse. Keesen är väldigt vaken och pigg, det hör ihop med deras användningsområde som vakthund, de ska reagera på allt, denna egenskap kan ses som både bra och dålig. Det är ett fåtal gånger under våra sju år tillsammans jag har lyckats smyga upp ur sängen före hon står på sina tassar med öronen rakt upp och pigg som en mört. Fast hon inte har varit mycket kring barn är hon såpass klok att hon verkar förstå att det är en "liten" människa hon sätter sig snällt och låter sig bli klappad fast hon i normala fall inte är så brydd i folk. Jag har haft min Kees i lägenhet från hon var liten men har nu för några år sedan flyttat till hus på landet. Hon lärde sig på eget bevåg känna igen ljudet av mina kompisars fotsteg i trapphuset (då skällde hon), men grannarna brydde hon sig inte ett dugg i om dom inte gjorde något "otillåtet" som att leva om onödigt mycke i trapphuset. Nu när vi bor i hus och hon blivit lite äldre ser man att hon riktigt njuter av att ligga på bron och se ut över sina ägor. Jag skulle beskriva Keesen som en klok hund med mycket integritet.
z_Kiiwih skriver 9 mars 2010:
Jag ska få en vovve till sommaren och tycker att keeshond passar mig som handen i handsken. Jag är bara lite undrande ang. den "vaktiga" delen, är det något större minus med skallen?
Jag har inga problem med en liten, kort varning när någon kommer, bara det inte är detta ihållande skällandet som inte slutar. Naturligtvis krävs det träning från barnsben, eller "valpben" rättare sagt men jag tänker på rasen i allmänhet. Är det ett kort skall om någon knackar på dörren eller är det det outhärdliga skällandet som får gästerna att backa ett par steg? Vi har ett par besök om dagen då våra bekanta, släkt som vänner, springer här fram och tillbaka mellan husen. Jag vill vara säker på att det fortsätter likadant även om jag skaffar en liten kees.
Och hur är hunden med andra hundar? kommer vaktinstinkten i vägen där också?

Vad säger ni som har den ulliga lilla bollen? är det för mycket skall för en sån som mig?
Oändligt tacksam för svar, korta som långa :)
clevenkeesen skriver 29 september 2009:
Jag tycker att Keeshond är den lättaste hundras jag haft. Den är lätt att lära, arbetsvillig som få, Underbar att krama ruggiga kvällar, Har en vaktinstinkt som gör tillvaron i skogen trygg. Jag tycker att de är renliga och lättskötta trots sin maffiga päls.

Som Ni ser är jag bara för Keeshond. Det som kan vara problem är sjukdomar och hudproblem. Så tänk på det när ni köper hund att få se föräldrarna. Är de fina i päls och hud och PHPT fria och bra röntgen resultat. Ja då får ni i alla fall bästa chansen till en frisk hund.

Önskar alla lycka till om ni skaffar en Kees.....
On The Winning Edge skriver 20 juni 2009:
Keeshond är en väldigt lungn ras men som inte tvekar att hålla på med t.ex agility m.mm. Man kan säga så att det du vill göra det hänger keesen med på!
Då dom inte har nån jaktinstinkt så är det väldigt "lätt" att ha dom lösa då dom hellst inte sticker efter vilt & dom håller sig ofta väldigt nära sina ägare!
Keesen avlades upp till pråmhundar, på nätterna så vaktade dom båtarna & om det kom nån som" inte skulle vara där" ja då skällde dom för att varna alla, & detta sitter i än idag & om det tex går nån i svaluppgången så ger dom ifrån sig några skall bara för att berätta "nu kommer det nån matte/husse"....
Eleonore skriver 31 maj 2009:
Keeshond är en underbar trevlig hund som hänger med på allt du vill. Vill du ut i skogen och spåra, köra sök eller leta svamp hänger den med. Vill du tävla lydnad eller agility går det utmärkt då keesen älskar att arbeta. Men den bangar inte heller för en dag i soffan eller i skuggan på balkongen.

En keeshond är aldrig en annan lik, de har en härlig personlighet och alla har sina små detaljer.

Keeshond är en vakthund och den säger till om det kommer en objuden gäst, men även om gästen är bjuden. Den låter ingen komma in obemärkt.

Pälseb den har är underbar att gosa ner näsan i, men den är absolut inte svårskött. En genomborstning en gång i veckan räcker. Om man inte varit ute i skogen t ex, för då kan det ju sitta nåt barr i pälsen.

Jag tävlar i både lydnad och agility med min kees och det går jättebra. Hon är lättlärd och älskar när det är fart och fläkt.
clevenkeesen skriver 12 maj 2009:
Underbar pigg och läraktig hund som hänger med matte eller husse på allt. Har ingen naturlig jaktinstinkt men de kan för de jaga. De har en busig natur men behöver aktiveras som alla hundar och de gör vad som helst.
De är användbara inom en massa områden. Det finns inga gränser.

Har en päls som behöver lite tid. Jag själv borstar 1 gång i veckan samtidigt som jag klipper klor och går igenom hunden.
Hoppas att fler människor kommer underfund med denna underbara hund som är så mångsidig.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Grand Danois | Pudel | Shetland Sheepdog
© 1998-2021 Enfinia AB