Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Korthårig Vorsteh

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Tillanne skriver 1 mars 2015:
En oerhört personlig hundras. Jag har en tik, som snart är 3 år gammal. Jag har tidigare haft en hane och det skiljer verkligen i beteende. Hanen hade för snabb ämnesomsättning och var omättlig. Han var en riktig mattjuv. Tiken har försökt några gånger men har nu mer eller mindre slutat med att försöka komma över lite extra mat. Hon tar plats och ligger gärna i sängen, soffor och fåtöljer. Hon älskar barn men är lite jobbig när barn och barnbarn kommer på besök, då hon blir överenergisk och hoppar på dem. Så fort det ringer på dörren blir hon alldeles till sig och vill hälsa även om det är en främling. Det är en väldigt glad hund, som njuter liksom matte, när hon får vara lös och ta ut svängarna. Det finns inte tillstymmelse till aggressivitet även om hon morrar, när man ska ta något ifrån henne som hon tagit. Det är en intelligent hund som visar vad hon vill. Ibland stannar hon upp när vi är ute och går. Då vill hon gå åt ett annat håll än den väg som jag lett in henne på. Tidigare hade vi barnbarnens katt, och det gick inte så bra, eftersom hunden ville leka med katten, som inte alls var med på leken. Då gick prydnadssaker i krasch, när katten hoppade upp på fönsterbänkar för att skydda sig. Vi har tyvärr inte jagat med henne, bara spårat, och det visade sig att hon har stor talang för det. Hon drar i kopplet mycket men kan också gå fot när det passar henne ;-) För mig är korthårig vorsteh den vackraste hundrasen som finns. Hon får mycket beröm för sin exteriör!
Pointrar är bäst skriver 12 maj 2009:
En bufflig och kärvänlig hund som gärna ligger i sängen. Men dom kan vara gapiga och talar gärna om när både spöken och folk kommer. speciellt hannarna. En tät päls och ganska tjock hud. pälsen kan vara svår att få bort från säten mm om hunden suttit där. En stark och tålig jakt och draghund som inte ger upp pga lite snö och regn. Vissa kan vara riktiga kattdödare medans andra är mer mjuka. Jag har levt med 4 hannar och 2 tikar. Det är stora hundar som enligt mitt tycke kan vara lite klumpiga och viftar ned saker från bordet eller välter barn när dom ska hälsa. Har tränat lite agility med de tre sista men tycker att det gärna flyger grejer om dem. Har dock bara tränat drag aktivt med vorsteh då det inte varit mina hundar utan sambo eller någon annan i familjen som ägt dem.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Frisé | Jack Russell Terrier | Bichon Havanais | Chihuahua | Rottweiler | Yorkshireterrier | Boxer
© 1998-2020 Enfinia AB