Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Lapsk Vallhund

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Lapptussen skriver 25 november 2016:
Min Lapska kille Gatchis Mánnu är godkänd sökhund inom Missing People. Han är också godkänd renvallare och int o nord champion. Mentaltestad. Är pappa till två valpkullar, en i Danmark o en i Holland. Som ras är den lapska vad man gör den till, den vill dock ha ett riktigt jobb att utföra. Det är en vänlig glad hund som passar med andra hundar, katter o barn. Även andra djur som får, getter o liknande har den inget emot. En del Lapska har stark jaktlust, främst på mindre vilt, typ ekorrar, grävling, hare och liknande. Brukar inte vara nåt problem med lydnaden.... Rasen älskar snö och kyla och har en bra päls där inget fastnar, gillar också att dra, vandra och följa med vid cykling. Min Lapska låter sig villigt klövjas och hänger med överallt. Rasen kan vakta, men är aldrig benägen att bita, larmar i huvudsak.
HEmelie skriver 1 februari 2010:
Lapskor likt andra raser är individer, även om lapskan är ämnad för tuff vallning över stora ytor.

Något som jag tror passar in på de flesta lapskor är att dom vill vara med, rasen är nyfiken och utforskande och tar sej gärna an en utmaning om den ges. Min hund älskar att få uppgifter, bära, dra, spåra, ja allt jag kan tänkas utmana henne i. Hon är väldigt orädd och forcerar hinder utan att tveka, där jag går där vill även hon gå, dvs även om jag klättrar i en stege! Eijra följer mej ÖVER ALLT (där jag kan ta med henne). Jag har förutom lapsk vallhund även siberian huskys och Eijra följer med oavsett det är matning, vård eller träning som gäller.

Eijra kan nog gå under kategorin gårdshund, och med det är hon nöjd, MEN, dagar då jag jobbar mycket eller då jag av någon annan anledning inte kan tillgodose hennes behov av utevistelse, så kan det hända att jag får igen det i form av en orolig hund. Jag är medveten om det och försöker i det längsta att alltid låta henne vistas ute i största utsträckning, händer att jag låter henne vara ute med min siberian flock, och då är hon JÄTTE nöjd.

Eijra är vaktig av sej, och varnar tidigt om det kommer folk och bilen vaktar hon när husse och matte lämnar den.

Som tidigare nämnt så är skallet vid lek eller hälsning väldigt gällt. Väldigt dovt och grovt när hon varnar/vaktar.

Men kort och gott är Eijra den optimala hunden för mej, men med det är det inte sagt att nästa lapska som jag skaffar kommer att bli lika lättsam(vilket hon trotts allt har varit, jag relaterar mot hur det är att föda upp och fostra sibbarna :D )
Madelen skriver 30 juni 2009:
En lapsk vallhund köper man inte om man vill ha en hund att gå runt kvarteret med. Den är en långdistansare och älskar att vandra. Den är näst intill outtröttlig på det planet. Den har lätt till skall och det är något man bör ha i betänkande när man skaffar sig en lapsk. Hur ska jag träna detta?

Det är, enligt mig inte en hund man köper bara till sällskap. Lapsk vallhund älskar att jobba, sök, spår och agility är passande grenar. Den är självständig i sitt sätt så kontaktövningar redan från början underlättar framtida träning. Man kan inte träna en lapsk vallhund med tjat och hårda ord, då kommer man inte framåt. Men glädje, belöning och en vettig uppgift och du har en hund som gör allt med dig.

Lapsk vallhund är en frisk ras och är sunt byggd. har ett trevligt temperament och är signalsäker och läser oftast andra hundar väl.
Fiisen skriver 28 maj 2009:
Har ju inte så mkt lapsk vallhund i min men det lyser igenom särskilt om man läser tidagare omdöme..Då min har ett gällt lek skall och gällt hej skall..
Han har 4 raser i sig och ser ut som en flerfärgad lapskvallhund ungefär..han har tydliga på/och av stängningsknappar, älskar så väl att ligga hemma i sängen med mig som att springa lös ute på trädgården=) Och valla det kan han..väldigt lättlärd 1 och en halv åring.
miska skriver 11 maj 2009:
Min lapska är 6 år. Hon bor med oss 5 människor och våra 2 katter, och är mest "prydnadshund". Något som hon är väldigt bra på.
hon har ganska tydliga av/på-lägen. lugn inne och i koppel, racerhund när hon är lös och när hon leker.
Hon har ett väldigt gällt o jobbigt lekskall, som hon också använder för att hälsa främmande. de flesta håller sig för öronen.
En jobbig sak är fällningen - men å andra sidan är pälsvården i övrigt ett minimum.
Lätt att lära nya grejer. Alltid hungrig, lätt att gå upp i vikt. Hon fick livmoderinflammation när hon var 4 år och kastrerades.
Miska är inte särskilt gosig av sig. när hon känner sig kelig lägger hon upp huvudet eller en tass i knät och tittar uppfordrande. Men hon vill absolut inte vara i famnen.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schapendoes | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Bichon Havanais | Golden Retriever
© 1998-2019 Enfinia AB