Bild ur galleriet
Mimi
Medlemmar
6 av Vovves medlemmar har en Miniatyrbullterrier. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Miniatyrbullterrier

Välkommen till Vovves rassidor för Miniatyrbullterrier!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Miniatyrbullterrier

Bakgrund:
Bullterrier kan som namnet anger, räkna sina anor tillbaka till den tid då tjurhetsningarna var tillåtna i England. Då de förbjöds ersattes de av hundhetsningar och för detta ändamål korsade man bulldog med olika terrier och resultatet kallades "bull and terrier dog". Hundhetsningarna minskade emellertid i popularitet och rasen med dem. En uppfödare började emellertid ett avelsarbete med "bull and terrier dog", som korsades med den nu utdöda old english white terrier och därtill dalmatiner. Målsättningen var att få fram en helvit hund som var stark och smidig. Resultatet blev det vi idag kallar bullterrier. Rasen erkändes av den engelska kennelklubben år 1887. Den förekommer i två storlekar, bullterrier och miniatyrbullterrier, och det är endast mankhöjden som skiljer dem åt.

Allmänt:
Rasen är hundsläktets gladiator, full av eld och mod. Rasen har ett jämt temperament och är läraktig, envis men vänlig.

Storlek & vikt:
-
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 3: Terrier

Indelning enligt FCI:
Grupp 3: Terriers
Sektion 3: Bull type Terriers
Nr 11

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Tax | Irish Glen of Imaal Terrier | Irländsk Vattenspaniel | Schäfer | Basset Bleu de Gascogne | Norsk Älghund Svart | Sredneasiatskaja Ovtjarka
© 1998-2024 Enfinia AB