Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Mops

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Lets Talk skriver 2 januari 2021:
Underbart rolig ras med ofta stark mentalitet och väldigt lite rädslor och bekymmer. Träningsbara med rätt motivation och belöning.
Dock är hälsan deras största negativa sida. Rasen har statistiskt extremt stor chans att drabbas av både HD och ED, och ryggbesvär är inte heller ovanligt. Andningsbesvär och framförallt nedkylningsproblem får man räkna med att den får på grund av sin fysik.
MagicMirror skriver 2 september 2011:
En rolig och smart ras med mycket självförtroende!
Perfekt som första hund och blir i stort sett vad du gör den till. Mopsar följer gärna med på skogspromenad, springer runt på agilitybanan eller myser ner sig i soffan med husse eller matte.
Utifrån min erfarenhet är detta en ras som går bra med alla hundar, älskar lek och bus.
Viktigt att man gör sin hemläxa: kolla upp hälsostatus, uppfödare och liknande. Välj den seriösa aveln snarare än att köpa en mops lite billigare på blocket.
Minni skriver 28 februari 2011:
Vår mops är oerhört social. Han älskar alla människor och alla hundar, vi har hittils inte hittat ett undantag. Oftast blir han älskad tillbaka av människor vi möter, för han är så snäll och livlig med ett sött ansikte som ofta får människor att le. Vår mops älskar att ligga i famnen, på våra fötter, i vår säng, i vår soffa, ja överallt där vi är. Han tycker om att gå ut på promenader, men mest av allt älskar han att sova eller bli gosad med.

Han är pigg och busig. Han älskar sin matte och husse och vill helst vara med dem hela tiden. Han är lär sig gärna nya tricks, och det tog bara några minuter innan han lärde sig att sitta på beställning.

Enligt min erfarenhet är en mops en stor personlighet som helst av allt bara vill umgås med anda hundar och människor. Vår mops älskar också barn, och de älskar honom. Han har aldrig visat att han skulle vara aggressiv och han är inte skällig. En mops passar bra för dig som vill ha en hund som alltid vill vara nära dig, är en egen individ och är social och älskvärd.
saltkex skriver 10 oktober 2010:
En mops ar inget for den som vill ut och jogga med sin hund. En mops springer garna, leker och busar...men de orkar inte hur mkt som helst. Du hor nar de borjar andas "snarkigt" och da far man lugna ner leken/aktiviteten. Har du lite otur kan de ha riktigt trang nos och andningsproblem. De kan ha problem att svalka sig sa det maste man som hundagare se till. Att de har vatten och skugga speciellt pa sommaren. Desamma galler nar det blir kallt, pa med hund-jacka! Mopsen ar en riktigt "clownig" ras, de far "mops-rus" da de springer unt och gor krumsprang som sma bergsgetter. Otroligt charmiga hundar i bra format, gar bra ihop med de flesta andra raser. Min mops gick bra ihop med barn fr forsta borjan och t.o.m katter gick bra. Ett litet problem kan vara att de harar/tappar pals otroligt mycket, sa man maste gilla att stada hemma. Mopsen kan vara sjukt envis, ha talamod- det lonar sig. Min forsta mops blev alltid "tillfalligt dov" om jag skrek och vagrade da lyssna. Kan verkligen rekomendera en ras for forsta gangs hundagare, temperamentsmassigt. Halsomassigt ska man tanka pa att det kan blir dyrt med mops, forsakringarna tacker mopsar samre an andra hundar bl.a pga detta med andningen.
PaulaN skriver 23 april 2010:
Helt underbar lite hund! Det är mycket hund i litet format. Fruktansvärt charmiga och sociala. Älskar alla människor och har väldigt lätt att lära! Jag skulle rekommendera alla att bli med mops :D
ronja69 skriver 14 juli 2009:
Härlig trevlig liten ras
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Schäfer | Riesenschnauzer | Yorkshireterrier | Weimaraner | Bostonterrier | Mops
© 1998-2021 Enfinia AB