Bild ur galleriet
lotus
Medlemmar
6 av Vovves medlemmar har en Norfolkterrier. Här är några av dem: Bli medlem du också! Läs om hur du blir medlem här.

Norfolkterrier

Välkommen till Vovves rassidor för Norfolkterrier!

Här hittar du mycket nyttigt och kul att läsa om denna ras. Navigera mellan olika informationsområden genom att använda flikarna ovan. På varje sida kan du även tipsa oss om tex länkar som saknas eller om du hittar ett fel.

Norfolkterrier

Bakgrund:
Ursprungsland/hemland: Storbritanien. Rasen kommer från East Anglia i östra delen av England som omfattar grevskapen Norfolk, Suffolk och Cambridgeshire. Norfolkterrier härstammar från lokala jakt- och gårdsterrier men anses även ha inslag av ett flertal andra terrierrase. Åren kring sekelskiftet började små, oftast röda strävhåriga terrier bli populära som sällskapshundar hos bl a hästfolk och Cambridge-studenter. Rasen erkändes av engelska kennelklubben 1932 men var då känd som den hängörade varianten av norwichterrier. År 1964 separerades varianterna och den med upprättstående öron fick behålla namnet norwichterrier, medan den hängörade gavs namnet norfolkterrier. Det är dock fler exteriöra detaljer än öronen som skiljer raserna åt.

Allmänt:
Rasen är vänlig till sin läggning. Inte grälsjuk och har en robust konstitution. Till sitt temperament är den vaken och .orädd

Storlek & vikt:
Idealmankhöjd: 25-26 cm.
Rasstandarder Rasstandarderna nedan är länkar till dokument på SKK:s respektive FCI:s hemsidor. SKK:s rasstandard är i PDF-format och FCI:s är i Word-format.
Gruppindelning, ursprungsland m.m. Indelning enligt SKK:
Grupp 3: Terrier

Indelning enligt FCI:
Grupp 3: Terriers
Sektion 2: Small sized Terriers
Nr 272

Ursprungsland:
Storbritannien

Alternativa namn:
-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Tax | Basset Bleu de Gascogne | Schäfer | Mops | Norsk Älghund Svart | Borderterrier | Irish Glen of Imaal Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB