Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Papillon

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Blue skriver 16 maj 2009:
Negativa med en papillon är att de är otroligt ljudkänsliga. De är rent kroppsligt mycket skörare som hund än tex. Jack Russel. Min är skällig, kan uppfattas så, men för mig ser jag det trygghet, då ingen som bryter sig in utan att hon väcker halva huset, dessutom skäller hon inte i tid och otid, mycket av den sidan kan man träna hur du vill ha det. Papillon kan vara reserverade mot främlingar innan de känner personen, det kan bli en en mans hund, men det betyder inte att de är det som ras, utan det har helt och hållet med miljöträning att göra och hur individen är. Min hund lyder främst mig och sina nära, och den vill inte kela med totala främlingar, men kommer gärna fram och nosar och leker gärna så är min Papillon.. Jag personligen kommer aldrig byta ras, Jag älskar hundens sätt, och hur den är, visst den skäller, men för mig inger det trygghet. Det var vad andra kan tolka negativa saker.

Men för mig är Papillon tydlig hund.
Den är otroligt otroligt lättlärd och har en skärpt sätt, den är med på noterna och lär sig något enormt snabbt, (därför ska du vara försiktig om du ska träna lydnad, för allting som den belönas för lär den sig och om du olyckligtvis lär den något fel så sitter det där, de är snabba så om du vill göra rätt ha en brukshund coach/tränare med dig, som kan hjälpa dig att lära hunden rätt från början)

Papillon för mig är en medfött lättlärd och social hund, den som alla andra hundar har olika personligheter, men för mig uppfattar jag den som kontaktsökande, social, lekfull, skärpt och otroligt otroligt pigg hund. Du kan inte trötta ut en Papillon, och att arbeta/träna/ rasen, inom lydnad, inom agility och freestyle är ett rent nöje, för hunden älskar att lära sig, att få beröm och att få vara i centrum. Visst många gillar inte små hundar och uttrycket stor hund i liten förpackning kommer jag inte säga. Men det kommer säga är att hunden passar många livstiler och att den för en första hund ägare och någon som är seriös med att tävla med hund är en exemplarisk ras.
Min hund har varit i både hus och lägenhet, och hon skäller om det är någon som kommer, det är helt ok för mig, andra kanske inte uppfattar det som särskilt uppvaktande, men jag ser glädjen i skallet och det vill jag inte ta bort. Men inget skäll när det är folk i trapphuset och går osv, aldrig. Sedan I huset lärde jag henne tomt gränsen och hon lämnade inte den, lydig hund får man leta efter. Min papillon älskar barn, barn älskar henne, det som gäller att det är på hundens villkor, inte barnens och det är så med alla raser, men min hund älskar att leka och barn betyder lek för henne.
Barn ska inte bära valpen när den är liten, för hunden tål inte att bli tappad, men det gör inte heller några valpar.
Du kan aktivt träna Papillon och sedan ta det lugnt i 2 veckor utan att den klättrar på väggarna, Modererat motions behov, betyder inte att du ska bara gå små rundor, men den klarar väldigt mycket och vill gärna ha möjlighet att springa och röra sig fritt, men kräver inte 2 timmars cyklande och springa med den. Min Papillon tränar agility och är jätte duktig. Jag tränar mycket trix och annat annars och hon älskar att lära sig, så om du vill ha en liten hund, som kan mycket, så är Papillon en bra ras att tänka på. Vacker hund, bra för nybörjare, passar till sällskap och att träna med...japp tror att jag har nämnt allt =) Hoppas att någon pallar läsa om detta och om det är några frågor, så skriv gärna till mig!! //*Blue* Papillon power
Azlaan! skriver 14 maj 2009:
Papillon!
Det är en liten hund med mycket energi. Azlan, min papillon är jättelättlärd. Han är riktigt busig och älskar gå långa promenader, ibland följer han med mig på små jogging turer. Men när han kommer hem är han fortfarande pigg. Vet inte hur man tar slut på hans energi!
Vi är fyra i familjen och har en schäfer/labrador hund på 10 år också som Azlan funkar jättebra med, han piggar verkligen upp den gamla vovven.
Azlan funkar jättebra med andra hundar, ibland kan han vara dominant men förmodligen bara eftersom han är så lite så vill han hävda sig.
Jag tränar agility med honom och det passar perfekt, han är liten, snabb och super smidig!
Det som är lite negativt är att han skäller nästan varje natt när där går någon utanför eller någon bil kör fort förbi. Men han vaktar väll bara. Han har också en förmåga att jucka på sina leksaker och på den stora hunden, dominant där med.
Jag är riktigt nöjd med rasen & Azlan! Mycket bra för både barnfamiljer, aktiviteter, andra hundar och mindre familjer.
De kan dock få problemen med knäna och bör inte leka allt för kraftigt och länge med andra stora hundar.
Verkligen rekommenderad ras!
Folkilsken skriver 13 maj 2009:
Papillon är en pigg, alert, intelligent och lekfull ras. Det är en sällskapsras, men man ska inte tro att det är en knähund, då har man skaffat sig problem. Funkar utmärkt till agillity och lydnad. Många tycker att pappisarna är brukshund i litet format och med deras intelligens och lyhördhet kan man göra mycket. En stor nackdel är att dom är ömtåliga i benen, det rekommenderas inte att dom leker fritt med stora hundar eftersom det kan gå vilt till när en papillon sätter fart och då finns risk att dom skadar sig. För övrigt är det en frisk ras med låg statistik på ögonsjukdom (PRA) och knäledsproblem (PL).
Vad kan man säga sammanfattningsvis om rasen? Papillon - Kör så det ryker!
Tajma skriver 11 maj 2009:
Papillonen är en aktiv, mycket läraktig liten hund, som fungerar fantastiskt bra som allroundhund för olika arbetsuppgifter. Under det sockersöta yttre finns en rejäl arbetsmyra med viljan och kapaciteten att jobba. Oavsett om det är lydnad eller nosarbete så är pappisen positivt inställd till mycket, förutsatt att man väljer att jobba med trevliga metoder.

Som ren soffprydnad passar oftast pappisen inte, trots att den utgjort sällskap till hovdamer på 1800-talet och agerat värmekrus. En understimulerad papillon blir gärna stressig, skällig och bitsk, och flera tar fram jaktlusten. En rätt stimulerad papillon är en fantastisk bekantskap!

Papillonen har som regel en lättskött, medellång päls, som bara behöver borstas någon gång då och då. Den kan följa med på långa vandringsturer i kuperad terräng och den fungerar ofta bra som larmare.

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Schäfer | Labrador Retriever | Pudel | Dobermann
© 1998-2020 Enfinia AB