Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Parson Russell Terrier

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
yra75 skriver 27 februari 2014:
Aktiv ras som kräver både husse, matte och hundtränare på tålamodet. Inte en ras för dem som enbart vill ha en sällskapshund utan detta är en brukshund i liten förpackning. Ger man den inte daglig fysisk och framförallt psykisk motion kommer den troligtvis att utveckla problembeteenden. Superbra som sällskap åt en aktiv hundvan familj bara man är införstådd på att Parson Russell faktiskt är en aktiv jakthund på gryt från början och inte en soffhund. Rasen behöver pga sin päls ryckas 2-3 ggr/år och om man ska ställa ut några fler ggr. Kan man inte rycka själv är det bäst att gå till hundsalong.
Vår prt är en ängel efter ett par intensiva timmar i skogen/på brukshundsklubben. Då kan hon ligga i timmar och bara mysa. Innan dessa timmar är hon däremot en odåga som hittar på dumheter.
Kortfattat om prt: aktiv, brukshund i behändig storlek, lättlärd, viljestark, lojal mot ägare men kan börja vakta ägaren om den inte vänjs vid fler än sin ägare, mysig, trevlig sportkompis i skogen och mysig fotvärmare i soffan.
Minnzan skriver 18 september 2013:
Extremt aktiv hund, från början till slut så att säga. Min hane gick bort vid 11,5 års ålder och var lika aktiv då som han var när han var 1,5 år. Går ganska enkelt att beskriva rasen: envis, viljestark, rolig och lojal. Överväger man att skaffa denna ras bör man ha tid, disciplin och viljan att arbeta mycket tillsammans med sin hund. De kräver mycket och min erfarenhet är att de ofta utmanar, provar på och testar gränserna. Det gäller att vara konsekvent och stabil från första början med sin valp så man inte får en problemhund.

Samtidigt som det kräver mycket med fostran så får man en väldigt fin vän om man lägger ner tiden. Väldigt roliga hundar med stark personlighet, egensinniga och fruktansvärt charmiga!
Missjonna skriver 16 juli 2013:
En härlig kamrat som ser till att du inte sitter sysslolös, men som efter en lång promenad gärna myser ner sig brevid dig i soffan.
Ett riktigt enegiknippe till hund :)
Kan vara lite av en studsboll och hoppar en del, men förövrigt en helt underbar hund i mina ögon.
greviehills skriver 24 maj 2009:
"Låter inte gräset växa mellan tårna"
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher | Fransk Bulldogg | Rottweiler | Schäfer | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB