Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Saluki

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Changrila skriver 14 november 2013:
Lättast beskriver man väl en saluki som "katt i hundförpackning".
Självständiga, påhittiga, intelligenta, smidiga, snabba och med enorm jaktlust.

De är annars väldigt milda till sättet, tydliga i kroppspråket, lätta med såväl hundar som människor och behöver inte direkt någon mental aktivering (i form av lydnadsträning eller så) även om många kan uppskatta att träna lite tricks osv på ett roligt sätt. Däremot behöver de fysisk motion. Dagliga långpromenader och lösspring på bra område några gånger i veckan måste de få för att vara lyckliga.

Att skriva kortfattat om salukis är svårt, men skulle någon ha vägarna förbi Stockholm och vilja veta mer om salukis så går det alltid bra att kontakta mig och sedan hälsa på mig och mina damer.
Tessel skriver 21 augusti 2009:
Min saluki Qhadir ( från kennel Min Arabi) är idag 6 år. Perfekt med barn. Reserverad mot främmande människor men tokig i dem som han känner. Älskar motion och lydnadsträningen går perfekt när han känner för det :) Kan lydnadsettan.
Kan inte ha honom lös då inkallningen inte är hundra trots mycket träning. Ska hunden vara lös ska den komma på en gång när jag ropar vilket han inte gör, han springer utom synhåll.

Han har aldrig varit svår att ha ensam. Sover inomhus, aktiv och alert ute. Han skäller till när det ringer på dörren men skäller aldrig på andra hundar och inga utfall. Fungerar lika bra i stan som på landet.

När han var valp jagade han allt ( joggare,bilar, barnvagn, mm)! Nu jagar han bara hare, älg, hjort och rådjur om han skulle få tillfälle. Katter, ekorre, grävling har gått bra att träna bort. Duktig i att gå i koppel. Inte rädd eller nervös över något bortsett skott då ett par pojkar kastade en smällare på honom då han var valp.

Han fäller inte särskilt mycket och luktar inte illa.
En underbar men självständig hund!
Hundägare spårar... skriver 11 maj 2009:
Min kära saluki såsom jag upplevde honom.

Otroligt tålmodig och snäll med barn.

Försiktig och reserverad, ville inte bli klappad på av främmande. Möjligtvis av de som inte brydde sig om honom utan han fick söka upp dem.

Jättesvår att ha lös trots mkt. nötning med inkallningsträning. Samtidigt stort behov att få springa lös. Hundrastgårdar i stan och egen inhängnad med högt stängsel vid landet var det som gällde.

Svår att få att gå i koppel, "mognad" kom sent och att gå med någon annan än matte som höll i kopplet var inge vidare utan lite läskigt.

Svårflörtad med köttbullar, blodpudding när annat var intressantare vid träning vilket kunde vara mycket.

Gillade att ha kroppkontakt och lägga huvudet i ens knä men valde också att ligga för sig själv emellanåt.

Skällde när någon ringde på dörren och då en del hundar gick förbi som han såg genom fönstret.

Ensamhetsträning var oerhört svår och vi gav nästan upp med den. Kunde vara med på jobbet då låg han och väntade tills jag jobbat klart.

Väldigt uppfinningsrik och öppnade ytterdörren hur lätt som helst om den inte var ordentligt låst. Gillade att springa, busa med familjen.

Lite vaktig och var inte förtjust i alla hundar han mötte. Något vi tränade på.

Otroligt vacker men ja det är ju inte en egenskap och viktigt att inte stirra sig blind på vid val av ras.

Fällde en del, -mer än vad han såg ut för att fälla enligt mig men mindre än storasyrrans golden. Lätt pälsvård tycker jag men viktigt att hålla efter fanorna på öron och svans så de ej tovar sig.

Inne mattefixerad och vill vara med mig, utomhus jaktfixerad och springer lätt ifrån matte om annat är intressantare. Sprang till min förvåning snabbt och lätt en lång bit ifrån mig redan som nio veckors valp då jag började inkallningsträningen som jag upplever är otroligt viktig.

Kräver en del motion och att få springa och springa lös, gärna med likasinnade.

Var inte skott/fyrverkerirädd.

Utställning gick bra men domarna fick helst inte kika på tänderna om han fick bestämma. Agility ingenting för honom, tunnlarna och det mesta var ju bara döläskigt. Rallylydnad utomhus däremot uppskattades då det var lite mer fart och fläkt.

Detta är vad jag kommer på för nu, lycka till med val av ras!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Staffordshire Bullterrier | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Yorkshireterrier | Siberian Husky | Dalmatiner
© 1998-2021 Enfinia AB