Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Sankt Bernhardshund

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
stefan och nappe skriver 8 augusti 2012:
jag har 1 sanktbernhard och har haft 1 tidigare, mina erfarenheter av sanktbernhard är att dom är väldigt bra som familje hund och med andra djur, dom kan va lite envisa ibland när man ska lära dom men har man hundgodis så e dom lätt lärda :) dom e ganska vaksamma ibland o vaktar bra. Pälsvård på långhåriga sanktbernhard är det ganska mycket jobb med, man får i princip nästan borsta varje dag, medans korthåriga räcker det med att borsta 1 gång per vecka.
Lucie-Bruce skriver 24 juni 2011:
Jag har 2 st St Bernhards hundar,
Lucie Lue på 10 månader nu och Bruce på 11 veckor,båda långhåriga.
Hade innan en korthårig tik med namn Samba som var min absoluta ögonsten här i världen!
Samba blev bara lite över 2 år då hon hade dåliga höfter och sen så gick hennes ena korsband i bak sönder,innan op så hann de andra också går av trotts yttersta försiktighet och det var ett faktum att hon skulle få somna in..
Erfarenheten där ifrån var att en mega försäkring är ett måste då dessa stora hundar kostar mycket om olyckan är framme,
Bara smärtstillande tabletterna hon åt kostade 500kr och räckte inte länge alls,
Jag var fodervärd åt henne.
Jag har mina 2 hundar försäkrade i If storhundsförsäkring heter det och är mycket nöjd!
Det kostar en del att ha St Bernhards då det äter en del.
Negativa med St Bernhards är att det är ganska vanligt med just höft problem för deras storlek och vikt,och tycker man inte om att de blir hårigt och dreggligt ska man inte skaffa sig en Bernhards..
Mina hundar dregglar enbart då de druckit och ätit men torkar man dem så är problemet ur världen=) de drar ju in en del skit så man får städa ofta..
För övrigt är rasen den absolut underbaraste i alla fall för mig och jag skulle inte kunna tänka mig en vardag utan dem!
De är otroligt lugna och finner sig i allt,så genomgoa och snälla att de knappt tar en fluga..min erfarenhet i alla fall,sen finns det ju absolut Bernhards som kan vara lynniga och mindre vänliga,som vilken hund som hellst.
Jag tog hand om en tik ett tag som va allt ifrån snäll hela tiden,gjorde utfall emot människor och djur och man såg tydligt i hennes familj vem det var som bestämde,jo hon..vilket inte får förekomma alls!
Man ska inte skaffa sig en St bernhards utan hunderfarenhet..då dessa blir stora och kräver en reäl fast hand för man vill inte brottas med 80-100kg hund speciellt inte om den är aggresiv.
Mycket pälsvård krävs! speciellt för de långhåriga då de lätt får tovor som kan bli besvärliga bakom öron runt halsen och bak i byxorna..
Viktigt att de torkar ordentligt kring halsen då de badat så det inte är fukt kvar.
Jag lärde mina Bernisar direkt att bli badade fönade borstade och ompysslade och i dagens läge efter bad sätter sig min älsta Lucie nedanför hallspegeln och väntar på att bli fönad torr=)
Folk kan ju tro att det är mycket mer jobb med en stor hund och visst är det det i vissa sammanhang,
Det underbara med St Berhards är att folk blir så otroligt glada av att se en komma med dessa magnifika djur gående och det finns inte många som inte vill komma fram å klappa och mysa en stund.
Deras vänliga utseende väcker förundran och stora leenden och man ser att de vet att de är vackra och ståtliga och de sträcker extra mycket på sig.
Min älsta arbetar lite på ett äldreboende på en demens avdelning och alla älskar henne! de märks att pensionärerna mår bra av hennes närvaro och hennes lugna sett är det ultimata där för dem,och hon är stor så dom ser henne ordentligt.
De söker och har mycket ögonkontakt vilket jag tycker är bra,lyssnar och är otroligt lätt lärda,otroligt kloka och har ett bra minne.
De kan få hemsk växt verk under uppväxten och E-vitamin sägs kunna lindra en del då.
Viktiga är att de inte växer för fort,inte går i trappor hoppar ut och in i bilar eller går långpromenader första 6 månaderna i alla fall..
Underbara emot barn men kan lätt glömma bort hur stora de är..
En helt fantastisk ras som måste upplevas!


iDA9 skriver 4 maj 2011:
Jag har en St. Bernard på 6 månader och han är helt underbar.
Så otroligt duktig, lyssnar och söker ögonkontakt. Han är lite reserverad mot främmande människor och djur.
Men när han väl hälsat på dom så är man älskar han dom verkligen. Jag bor i e lägenhet med min sankt bernard och en annan blandras hane. Det funkar fint och dom älskar verkligen varandra. Dregel absolut det måste man räkna med men torkar alltid av honom efter han ätit eller så :)

Jag tycker inte att man ska dra alla St. bernards över en gräns för Alla är olika individer och har olika personligheter men det finns ju en grund för hur dom är. Men det är verkligen en stooor nallebjörn.
Man får så mkt kärlek och kan verkligen ge lika mycket tillbaka.

~ mea skriver 4 september 2009:
St. Bernharden vi hade var av korthårsvarianten, som jag tycker är lika fin som långhårsvarianten, båda lika mjuka och gosiga :)
Vi hade Donna i hemmamiljö, en lägenhet. Det var bra på några sätt, dåliga på några sätt.
Det bra var att hon snabbt anpassade sig till mer 'stadsliga' saker, såsom hissar, människor, bilar osv.
Det dåliga var just att hon blev understimulerad fort, men om du tänkt ha en Bernhard i lägenhet/hus i stan så är det jätteviktigt att den får den stimulans dom behöver, för en understimulerad Sankt Bernhard är INTE roligt.

När man skaffar en Sankt Bernhard ska man komma ihåg att du får inte en snäll Båtsman från födseln, dom kräver fostran lika mycket som en annan hund. Också komma ihåg att det är en stor hund, mat kostar mycket. Därför är det bra att direkt köpa en 50kg påse mat, det blir billigare i längden än att gå och köpa 5kilos påsar en gång i veckan..
Dom dreglar efter måltider, och vi tog för vana att torka Donna runt munnen efter maten, så en oöm handduk kan vara bra :)
Alla Bernhards jag träffat har varit underbara med barn, även fast dom flesta inte vet hur stora dom är.
Och för barn så finns det ju inget bättre att krama en stor levande nalle :)
Honor får vara högst 80 centimeter i mankhöjd, men vår Donna var redan 85 cm vid 10 månaders ålder. Vikten på henne var cirka 55 kg, men det finns exemplar på hanar som vägt cirka 130 kg.
Såna riktiga bamsar är bäst att ha ute på landet.

För mig är Sankt Bernharden en helt underbar hund, och jag är säker på att jag kommer skaffa en i framtiden.
Rekomenderar denna bamsing till en barnfamilj på landet som inte har något att bli omkullkramad av en glad jätte :) Man ska inte heller vara pedant, då dreggel och indragen smuts är ett faktum. Men alla positiva egenskaper man får av denna hund väger MYCKET mer än lite dreggel.
Hon som haft Storfot skriver 27 maj 2009:
Har min andra nu.
Negativt:Fodrar utrymme-inget för en 2-rummare. Fodrar mycket mer motion än vad folk tror-lika mycket som tex en Rottis. MYCKET pälsvård! Man måste ha grundlydnad-dom är inga Båtsman som snällt lufsar runt.En hanhund kan bli lika aggresiv mot andra hannar som vilken ras somhellst-och då kämpar man med80-90 kg hund.
Positivt:Vänliga,sällskapliga. Har alltid upplevt att dom är mycket försiktiga när dom leker med barn eller umgås med tex. katter eller små hundar(bekanta-inte som man plötsligt möter på promenad-)
Tror dom är knähundar! Lugna-går att ta med på fester, karnevaler,tåg, buss mm.
Jess & flickorna skriver 11 maj 2009:
Mina erfarenheter av rasen sankt bernhard!

En hund för den som söker en STOR vän! Jag upplever dom som icke så krävande motionsmässigt. De dom däremot kräver är MYCKET mat, med andra ord behövs en tjock plånbok ;-) . Ingen hund för den som inte gillar mycket dreggel, slem, smuts och skitiga blöta golv. När det ska komma gäster till mig så brukar jag be dom att INTE ta på sig finkläder för de blir skitiga på en gång och dreggliga! En sak som jag inte hade tänkt på innan jag köpte min första st bernhard var att medicin kostnaderna blir mkt dyrare än med en mindre hund just för att de är så stora och tunga då krävs ju så mkt mer medicin. Dyra att försäkra! Tar stor plats i bilen. Är otroligt stark. Underbara med barn!! Tålmodiga. För mig världens bästa ras! Passar mig och min familj perfekt!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Pudel | Boxer | Schäfer | Portugisisk Vattenhund | Tax | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2019 Enfinia AB