Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Schäfer

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Goffers matte skriver 6 juli 2013:
Min farfar var polis med två egna schäfrar som polishundar, så jag har vuxit upp med uppfattningen att schäfer är den "bästa" hundrasen: mentalt stabil, tuff men förarvek, intelligent och framför allt mångsidig! Och visst stämmer det, även om det såklart inte går att utnämna en viss ras till den bästa :)

Som förstagångshundägare och relativt oerfaren hade jag snarare tänkt mig en spaniel eller retriever som första hund, men kom i kontakt med fodervärdsverksamheten inom Försvarsmakten. Då jag hade mycket tid vid sidan om studierna och dessutom inte ekonomin för att köpa egen hund, var valet självklart. Min fodervalp Försvarsmaktens Goffer kom till mig för snart 2 år sedan med enormt stora tassar & flaxande öron och nu när jag köpt loss honom är han min alldeles egna underbara hund. Är du intresserad av att prova hur det är att ha en schäfer kan jag verkligen rekommendera att du blir fodervärd åt Försvaret! Info om detta finns på Försvarets webbsida.

Visst är det en tuff ras som kräver en del av sin förare, men oj så mycket man får tillbaka! Min schäfer är mjuk, lättlärd, enormt gosig, rolig, busig, följsam och mycket social. Att uppfostra honom var inte ens hälften så jobbigt som jag hade föreställt mig. Fördelarna med en herdehund som förstagångshund är stora, eftersom hunden gärna och ofta är nära sin förare och sällan ger sig ut på egna strövtåg - om inte en hare rusar förbi vill säga...
långhårigschäfer skriver 14 januari 2013:
Våran familj skaffade en långhårigSchäfer I Mars 2012 , han blir 1 år nu den 19 januari.
Köpt i Orsa. Jag var lite skeptisk om att verkligen skaffa just en Schäfer. Många sa
Oj då får ni jobbigt? Och många sa då får ni lätt för er ?
Så visst, hård och tydlig men det ska man väl vara mot alla hundar.
Han är super snäll vrål energisk ;-)
Mycket motion mycket träna spåra osv.
Då mår han bäst.
Jag driver en förskola I ur och skur och vi är ute jätte mycket
Han älskar att vara med ute med mig och barnen.
Vissa blir lite rädda för han blir FÖR glad och just att han "pratmorrar"
Är så roligt när man kommer hem från jobbet eller på morgonen.
Men då tror vissa att han är farlig ;-)
Nu är han kastread och har tagit bort sporrarna bak så nu går han med tratt
Och livet är såååå tråkigt tycker han.
Sune är mitt namn vov vov på er
ellastella skriver 8 juni 2012:
skaffade mig min första schäfer i februari 2012 och han är nu 6 månader!
Folk varnade mig för att inte skaffa en schäfer som första hund ( även om vi haft andra raser inom familjen) och absolut inte en hane men jag kan inte förstå varför..
Alfons som han heter är en så otroligt go och rolig hund, visst jag förväntar mig en del motgångar under trotsåldern och kanske framöver men så är det med de flesta raser.
Han är alltid pigg och glad på att göra nya saker, han är med mig överallt även på jobbet och han är glad så länge han får vara med!
Jag bor på landet och har honom alltid lös även på skospromenader. har inte vågat testa i samhället ännu då han tycker om människor och andra ting lite FÖR mycket och ska bara springa fram och leka och pussa på dom.

Har bara gått valpkurs än så länge och även testat på lite spår och det tyckte han va super kul !! han är väldigt fokuserad när vi tränar och man märker att han blir smått irriterad om någon stör honom under just träning då han endast vill fokusera på mig .
Nackdelen på valpkursen var att han skäller i början på de andra hundarna.
Han förstår inte heller hur stor han börjar bli för det är bara full fart framåt för honom hela tiden och förstår inte att man kan välta ner någon snart ?!

När han blir extra glad t.ex om någon kommer hem så "pratar" han väldigt mycket så folk som inte känner honom blir ofta rädda. han tar också alltid en sko i munnen som han visar upp stolt haha..

Han kommer ofta och ger en puss flera gånger om dagen men ligger gärna nere vid fötterna i soffan så han har koll på allt som händer. Men när det är sovdags ligger han gärna bredvid i sängen och gosar =)

Inte haft någon längre erfarenhet av rasen men detta är lite av våra månader tillsammans och för mig gjorde jag absolut RÄTT val!
CC.Karin Lundberg skriver 30 januari 2011:
Min shäfer följde med överallt blad katter hästar tjurar och anndra hundar, älska agility men hade lite brotom för röda märken men ja det hade jag kunnat skystera om man skulle tävlat i lydnad var det ungefär klass 1.Tyvär när hon var 8 fick hon en blockering i ryggmärgen och blev lam i backdelen, så jag lätt henne sommna in. Men det är mycket arbete från valp och ett år med lydnad o lydnad runt vardagen bör ha haft hund innan. Jag hade en på foder för många år sen som blev blind på ett öga efter valpsprutan,(blåeys). Hon gick inte igenom mentaltest som jag gjorde med skrivna ovan som klara det, här bör man åka träffa föräldrar och se det mentala är rätt, dom är inte så stabila många av dom
det gör en hund rädd o fel ägare så kan hunden bli agresiv. Annars är det en underbar kopis.
kaniner skriver 22 augusti 2010:
Jag har haft schäfer i nu 2,5 år. Dilba, som min schäfertik heter är lyhörd, snäll, aktiv, träningsglad och väldigt intelligent.

Det positiva med rasen är att den är så lyhörd och trofast till sin ägare.
Dilba är jätte snäll mot alla hundar, hon bråkar aldrig, oavsett storlek och ålder på hunden.

Det negativa är att den är så stor, kan bli jobbigt om man ska åka kommunalt mycket, då den tar en del plats. Exempel om man åker rulltrappa kan det bli jobbigt att lyfta. Fast så är det med vilken stor hundras som helst. Så det har egentligen ingenting med schäfern att göra.

Jag bor med Dilba på ett internat (Säbyholms naturbruksgymnasium), det fungerar jättebra. Hon uppför sig utmärkt och är jätte stabil i alla lägen. Kan bli lite gruffig mot mindre hundar hon möter under promenaderna. Men det är en träningssak.

Vi tränar och tävlar i en hel del lydnad, agility, freestyle & sök. Hon är en jätte rolig hund att träna med, man ser verkligen att det är något hon tycker är roligt och brinner för.

Enligt mig är schäfern världens bästa hundras!!

Kika gärna in på min hemsida: bushundar.dinstudio.se
Trixi skriver 29 mars 2010:
Kan kanske inte så mycket men min morfar har en så lite kan jag.

Enligt mig är den lättlärd och bra hund. Köp inte denna hund om du inte är redo att lägga ner mycket tid på hunden.
Cattiz & Schäfrarna skriver 22 september 2009:
En ras som kräver väldigt mkt. Och är du villig att lägga ner massor av tid så kan du gå långt i tävlingsmässiga sammanhang.
AMIGO. skriver 15 maj 2009:
Jag har haft schäferhundar (GRÅ) sedan 1968 och har bara goda erfarenheter av rasen. Det är jätteviktigt att du är "kompis" med din hund och att det är ömsesidig respekt mellan er så att ni litar på varandra. Jag behandlar mina hundar som dom behandlar varandra. Visar alltid vad jag VERKLIGEN tycker, tex säger jag inte att unghunden är duktig, när den väl kommer, om jag fått stå och ropa en kvart. Har man flera hundar, ser man hur dom visar missnöje mot varandra, dom "ljuger" aldrig. Jag vet också hur viktigt det är att försöka vara lugn i obekväma situationer, bråk kan uppstå mellan hundar, att då stå och skrika, triggar bara jyckarna. Mina hundar LITAR på att jag klarar av läget. 1989 tog jag hand om en 3 årig schäferkille "Sonne" som nog får anses som farlig, han hade t.o.m. fått knark som typerna gett honom. Han litade inte på någon människa och måste ha munkorg. Det tog tid, men efter 8 månader var han som vilken annan hund som helst, jag hade fått hans förtroende genom att respektera honom och behandla honom som en kompis, hade stor hjälp av min andra schäfer "Kojak". Schäferhunden älskar att arbeta och det måste den få göra, och lite "tuff" måste man vara mot den. Vi har mysstunder, men det är ingen knähund, den är ganska hårdhänt mot dig när ni leker, så inget dalt. Jag tror mycket på ordspråket: Sådan herre..............
Även solen har fläckar, så det finns en LITEN nackdel med schäfer, dom fäller så förbaskat, jag har blivit expert på att dammsuga, men det gör inget, för har man en schäfer som kompis är man glad jämt ;o)
jimben30 skriver 12 maj 2009:
När du skall skaffa din första schäfer, måste du först läsa på lite om lämpliga uppfödare.

Vissa har hundar väldigt inriktade på bruks och tjänstehundssektorn, medan andra riktar sig mer åt utställning o sällskap.

En mycket trevlig allround ras.
Kräver ofta lite erfarenhet.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Australian Shepherd | Chihuahua | Rottweiler | Grand Danois | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB