Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Schapendoes

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Irmelinis skriver 16 december 2009:
Jag upplever Schappisen som en enkel ras. Godmodig, glad, lugn, trogen. En hund som mest bara vill ha roligt i allt den gör, vare sig det är arbete, lek eller mys i sängen. Lek är viktigt, tycker min schappe. (Kanske är det så att rasen mognar sent, om man likställer lekfull med omogen.)

De hundar inom rasen, som jag har haft hand om, har varit mycket lätta att motivera till träning (lydnad, agility) och inga problem att få till vardagslydnaden heller. Det är en mycket flockbunden ras, som en vallhund ska vara, det krävs inte massor med hårt arbete för att kunna ha en schapendoes lös, om man är en god ägare/ledare som ger hunden allt den i övrigt behöver.

Några ordentliga promenader om dagen, gärna lös i skogen lite då och då. Lek och hjärngympa både utomhus och inomhus! Då får du en hund som följer dig överallt. Som tar det lugnt när det är dags för det. Är hunden väl miljötränad som valp, så får du en vuxen hund som aldrig har problem att slappna av i alla slags situationer.


Går bra ihop med andra hundar, speciellt om man vänjer valpen vid det från början. Lätt att få rumsren. Alla schapendoes jag har träffat har gått bra ihop med barn, de är ju en del av flocken och roliga att leka med!

Pälsen kan vara jobbig, speciellt under unghundstiden när de byter från valppäls till vuxenpäls. Efter det så räcker en eller två genomborstningar i veckan. De drar dock in mycket smuts, grenar och löv, efter en runda i skogen!
Då den älskar sin flock och gärna vill vara med, kan det vara bra att lägga ner tid på ensamhetsträning med valpen, innan det har blivit ett problem.

En schapendoes kommer att vilja vara din bästa vän, en riktig glädjespridare.
yellon skriver 8 juni 2009:
Att ha en schappis är roligt men inte alltid helt lätt. De är påhittiga, energiska, självständiga och kan vara rätt envisa. Speciellt valp/unghundstiden var gräslig, och de mognar dessutom ganska sent. De är också vansinnigt nyfikna på allt och alla. De är spralliga och lekfulla och folk frågar fortfarande om jag har en valp, trots att hon är fyra år!

Pälsvården kan vara allt från enkel till väldigt jobbig. Jag hade ett h-e, det tovade sig hela tiden och jag fick ingen ordning på det. Rasen passar bra till lydnad, agility, bruks (fast det verkar inte vara helt ovanligt att de är skottberörda om man ser till MH-resultaten) med mera. De är otroligt smidiga i kroppen och ganska lättlärda. Man får vara beredd på att den behöver få jobba en del, ingen ras för soffpotatisar direkt. Man kan också märka av att flockkänslan är stark.

Den som har tid och ork att ge sin schappis ett händelserikt liv får en bra kompis.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB