Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Shih Tzu

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Lycklig hundägare skriver 21 mars 2012:
För många många år sedan bekantade jag mig med just denna ras,jag var ung och hade hela livet framför mig.Men en sak lovade jag mig själv att "nån gång i framtiden ska jag äga en shih tzu" 27 år sedan så kom äntligen min första shih tzu hem till oss " en svart vit han hund vid namn " Milo " den dagen har jag aldrig ångrat. 2007 skaffade jag mig en tik vid namn " Zita" alias " lilla ferarri" som vi kallar henne. Dessa två är som ett äkta par dom gör allting tillsammans ,jag måste också få säga att denna ras är så tillgiven snäll och barn kär , klok och lätt att ha att göra med.Jag kommer aldrig att överge denna ras, visst är det jobbigt ibland med pälsen som jag har valt att hålla kort klippt, det beslutet tog jag ganska fort när jag såg hur besvärligt hannen hade det under sommaren och med allt som fastnade i pälsen.Att äga två hundar av samma sort är en klar fördel tycker vi för dom har sällskap av varandra när inte vi är hemma , och dom leker så bra tillsammans . Vi valde att kastrera hanen eftersom han aldrig fick till en parning med Zita ,vi hade velat ha en hund efter dessa två men tyvärr så ville ödet annat. Milo hade det väldigt jobbigt under hennes löp period så vi tog beslutet om kastrering,där visade det sig att han hade prostatan i buken så det var inte så konstigt att det inte blev några valpar. Vi är glada ändå för vi är ju trotts allt ägare till två underbara hundar .
TuffaEzther skriver 31 december 2011:
Efter viss övertalning och motiverande eftersom jag visste att jag inte kunde ta hand om en valp på heltid så smälte mina föräldrar och jag för valet av shih tzun Ester som enligt uppfödaren har någon promille chihuahua i sig. Ester har dockvisat sig vara shih tzu ut i i fingerspetsarna/klorna=) Jag läste på om olika raser för våra behov och med tanke på tidigare erfarenheter som var en Cavalier king charles som var en lugn och tillgiven vovve men det var längesedan och mina föräldrar är inte purunga så efter de behoven valdes shih tzu. Den sägs också vara en tämligen frisk ras. Ester har i allafall visat sig vara en väldigt glad, snäll och pigg vovve som anpassar sig bra efter situation och plats. Trots detta är hon en självständig vovve som ibland vill gå sina egna vägar vilket bara är bra. Vill hon inte gå på promenad vilket är ovanligt, så går hon inte (som en annan sade här "som en gråsten").Ett plus är att hon är lättlärd och intelligent. Eftersom hon pendlar mellan landet och en storstad så var vi lite oroliga om hon skulle klara av de omställningarna, men det har gått superbra! Hon följer oss väl som ägare och vill gärna vara med hela tiden men är inte "bräkig" eller tar plats för den skull. När man undrar var hon tagit vägen och tittar sig omkring så jo men visst är hon vid fötterna =) tyst och diskret som hon är. Älskar barn och skäller inte mer än när det ringt på dörren och vid lek. Orkar också gå långa promenader men kan även ta det lugnt. Hon blev också nästan direkt rumsren och har så varit sedan vi tog hem henne. Älskar att mysa och bli kliad på magen, springa lös i skogen och spåra mycket =) Pälsvården har vi mer och mindre vant oss vid och tycker hon är värd de kronor vi lägger på klippning och hon fäller inte något av sin päls. Hon ger så mycket tillbaka - det känns väldigt skrytsamt allt detta men hon är verkligen en ras jag rekommenderar stort och Ester är nästan mer än en hund som en liten egen person =).
Shih Tzu skriver 14 oktober 2011:
Shih tzu är inte skällig ras!!!!
august skriver 29 september 2011:
Har skaffat ytterligare en hund som är en blandning mellan Shih Tzu och Japanese Chin. Hon har fått de flesta egenskaperna ifrån Shih Tzun. Dock är hon lite livligare, hänger gärna med på allt möjligt, gärna bus. Hon är mkt lekfull ( är i skrivande stund knappt året ). Vår lite äldre gosse tycker ibland att hon är för intensiv. Han har med tiden lärt sig att hantera detta ganska fint. Kan absolut inte tänka mig någon annan ras, är vilt förälskad i de här små liven.
Shih Tzu skriver 1 september 2011:
Shih Tzu är den perfekta första hunden.
Aldrig haft hund tidigare och letade via internet och läste mycket för att få en hund som passade in hos oss.Led mycket och var i valet och kvalet om jag skulle ha hund/klara av.Hittade min lille Ludde (shih tzu) och med bilden på han framför mig började mer grunnande på att jag skulle veta att jag gjorde rätt om jag köpte han.
Ludde är nu 11 månader och kan inte tänka mig och vara utan honom! Tillomed min sambo som inte var med på detta och som absolut inte ville ha hund har smält mer och mer och är nu väldigt fäst vid Ludde.
En så positiv glad kille gör tillomed de tristaste dagarna underbara.
Ludde....skäller mycket sällan utan bara om nåt är nytt obekant.Ludde har kärlek till alla människor han möter.
Har bara en sak som är jobbigt ibland och det är att han vill inte bli lämnad ensam.Med facit i hand har han alltid följt mig om jag så bara gått ut i köket eller annat rum.Nu är vi vana att han alltid är med eller är vår dotter hundvakt nån gång ibland.EN HUND SOM VERKLIGEN GER SÄLLSKAP!
BamseKorven skriver 13 mars 2011:
Jag har en liten blandras hund som är hälften shih tzu och hälften chihuahua , men har mer liknande utseende som en shih tzu. Han skäller endast när någon plingar eller knackar på dörren eller när han är på riktigt busigt bushumör.Om man inte klipper shih tzun med jämna mellanrum så får dom väldigt lång päls som lätt blir väldigt smutsig när man går ut och går. Man måste borsta egenom hunden väldigt ofta så det inte blir stora hårbollar. Vi ( i våran familj ) badar Bamse ( våran hund) ungefär 1-3 gånger i veckan.

Bamse funkar utmärkt med barn. Han är alltid superglad så fort han ser en människa. Han älskar att träffa nya människor!
I början va han inte rumsren det tog ungefär 4-5 månader för han att bli rumsren.

Jag har gått valpkurs med honom i höstas och han va väldigt lydig och duktg dock har han svårt för olika trix som ligg. Dom som hade valpkursen sa att Bamse va väldigt duktig och att det finns god möjlighet att han blir en duktig agilityhund. Vissa höga hinder i agilityn som vi fick prova på i valpkursen va han lite rädd för i början men till slut fixade han det, han är också väldigt duktig på att springa genom tunnlar, och han tycker det är väldigt skoj!

Bamse är en supermysig hund som är väldigt lätthanterig. Och jag tycker verkligen att alla borde ha en sån här liten sötnos hemma !
SveaWilma skriver 27 oktober 2010:
Min lilla Shithzu tik Svea är 8 månader gammal och älskar människor, barn och hundar. Hon är en pigg och busig dam som vet vad hon vill och har en bra självförtroende. Vi planerar att börja träna och tävla agility i framtiden och har nyligen gått klart valpkursen på bruks. Vi fick bara positva omdömen och kommentarer så som : " Ni har nästan för bra kontakt " och " Du måste börja tävla lydnad eller agility med henne ".

Shithzusar är underbara hundar.
august skriver 4 april 2010:
Jag har en gosse som är 1½ år nu. Det är den mest underbara hund jag någonsin har haft! Han är väldigt personlig, otroligt snäll, älskar allt och alla, kort sagt den perfekta hunden. Den här rasen "pratar" mycket, dvs knorrar och har andra läten för sig.....skäller däremot nästan aldrig. Rekommenderas varmt<3
loggatut skriver 24 februari 2010:
Min Pusho är den finaste hund man kan ha. men.... han är envis och behöver mycket uppmärksamhet, han blir ledsen när man inte leker med honom hela tiden, kan vara väldigt jobbig när han vägrar att äta bara för att han vill ha min mat.( det jobbar vi med). han kan inte låta bli att hälsa väääääldigt glad till folk. han känner igen dåliga bibbar hos folk, det är skrämande hur känsligt an är med detta. Han är det bästa hund att rekommendera, han är alltid alert när vi är ensamma hemma. han kan verkligen slappna av vid min stora fönster där han har koll på allt. hehe
Flisansmatte skriver 19 december 2009:
Min lilla älskling är en mycket egensinnig och smart tjej....hon vet vad hon vill och ser till att få det, men på ett charmigt och diskret sätt.

Skäller ENDAST när det ringer på dörren och när hon vill ha mat eller behöver gå ut....då börjar hon med att prata med husse genom grymtningar och fnysningar...sen övergår hon till att skälla på honom om han inte är snabb nog.
Otroligt tillgiven och kelsjuk, älskar att ligga på rygg och bli överöst med pussar.

Tycker om allt och alla, men tycker att det räcker med ett kort hej sen är det nog oavsett om det är människor eller hundar. Katter däremot leker hon gärna med.

Motion är inget för henne....små tantpromenader är hennes melodi.

Går ogärna ut i koppel med andra än husse och matte...det slutar oftast att personen får bära henne då hon lägger i handbromsen och bara sitter där....

Envis som synden...blir som en liten gråsten om man försöker få henne till något hon inte vill.

Stooort självförtroende, lugnet själv och finner sig i alla möjliga vana som ovana situationer utan problem.

CeciliaH skriver 22 maj 2009:
Shih tzu är en mycket "personlig" ras. Min shih tzu är verkligen som en egen liten person som helst gör precis som han vill. Något som är mycket viktigt när man köper en shih tzu är att man har koll på uppfostran. Shih tzu'n kommer från Tibet som vaktade i templen. Hundarna var mycket viktiga och satt ofta högt upp och var i och med det dominanta över de andra. Detta märks även idag. Rasden är ganska skällig och vill gärna bestämma. De kan ha ett ganska högt temperament och det är därför viktigt att veta lite om hur man ska uppfostra hunden för att tona ner den delen.

Utöver detta är Shih tzu en helt fantastisk ras, den är en stor hund i liten förpackning som tror att den är störst och starkast i hundgården. Min shih tzu är otroligt kelig och ligger gärna i mitt knä och kelar. Shih tzun är en sällskapshund och vill därför gärna vara med hela tiden, helst sitta i knät eller precis brevid.

Något annat som utmärker shih tzun är dess päls som behövs borstas varje dag om man låter den växa. Att hålla koll på pälsen är svårare än man tror, på vintern fastnar snön i den och på sommaren fastnar smuts och skräp. På grund av detta är det många som klipper sina hundar och det kan innebära en extra kostnad. Att klippa en vuxen shih tzu går på 600-700 kr och behövs göras runt 3ggr om året. Jag bad att få vara med när en hundfrisör klippte min shih tzu och köpte sedan en egen trimmer för ca 1500 kr och klipper nu mera min shih tzu själv!

Så, om man vill ha en hund som är kärlesfull, rolig och lättlärd med personlighet, utstrålning och en liten nypa temperament så är en shih tzy hunden för dig. De kräver inte mycket motion, men destå mer hjärngympa. Något annat som utmärker shih tzun är dess päls som behövs borstas varje dag om man låter den växa. Att hålla koll på pälsen är svårare än man tror, på vintern fastnar snön i den och på sommaren fastnar smuts och skräp. På grund av detta är det många som klipper sina hundar och det kan innebära en extra kostnad. Att klippa en vuxen shih tzu går på 600-700 kr och behövs göras runt 3ggr om året. Jag bad att få vara med när en hundfrisör klippte min shih tzu och köpte sedan en egen trimmer för ca 1500 kr och klipper nu mera min shih tzu själv!
pilluspilatus skriver 13 maj 2009:
Vi skaffade våran Connie shi-tzu när min pappa dog...Mina son har aspergers och stora problem med att ta till sig andra männinskor, men denna hunden gör alll så gott för min son.. Hon är tillgiven snäll lydig busig
älskar barn blir busig som den ute på landet då kommer buset fram ännu mera...
Hon är en riktig vän som finns där helt helt enkelt!
Därmemot kan hon vara väldigt seg på morgonen vill vila länge älskar att kelas och gosa.
Det negativa vi aft med Connie är vä hennes toarull tuggande *grrrr* men det ska sätta stop för hahaha,,,

Men i hela taget så är detta en underbar hund på alla sätt och vis!
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB