Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Staffordshire Bullterrier

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
kanalje skriver 6 mars 2012:
I skrivande stund har jag en 6.5 månader gammal tik som jag har haft sedan hon var nio veckor. Har alltså inte haft henne så länge och har ingen större erfarenhet av vuxna staffar.

Här är i alla fall en liten lista över hur _min_ hund är so far (kanske inte stämmer in på alla staffar):

Otroligt människokär! Vill hälsa på allt och alla, och tycker om i princip alla varelser på två ben. I början var det ganska jobbigt, för då ville hon gå fram till alla hon såg och kunde inte ignorera dem. Kanske för att hon inte hade träffat så många andra människor hos uppfödaren. Nu har det blivit mycket, mycket bättre! Hon är dock fortfarande jobbigt sprallig och lite svår att få lugn/passiv när vi ska hälsa på andra människor eller träffar hundkompisar.

Ingen enmanshund. Vi kan lämna vår hund hos hundvakter eller kompisar och gå därifrån utan att hon står vid dörren och piper. Hon anpassar sig väldigt lätt till nya människor. Detta är ju förstås både bra och dåligt. Skönt att vi kan ha med henne i alla olika miljöer och att hon känner sig trygg med andra människor än oss. Dåligt de gånger hon inte kan fokusera fullt ut på mig som matte när vi är ute på promenad, för att hon ser någon hon skulle vilja hälsa på. Detta blir dock bättre och bättre.

Skäller aldrig. Har hört min hund skälla till ett fåtal gånger, men då bara ett enda skall och under lek. Har hänt typ tre gånger sen vi fick henne.

Älskar barn. Barns ansikten sitter ju på mycket pussvänligare höjd än vuxnas...

En riktig soffhund. Tror att hennes favoritstund på dagen är kvällstid när vi sitter och kollar på film i soffan. Då vill hon vara med och ligga nära, för att sedan somna i någons knä.

Självständig. Kanske går emot det jag skriver om att hon älskar människor och är en riktig soffhund, men hon har aldrig haft några större problem med att vara själv. Redan första dagen när vi fick hem henne gick hon självmant och lade sig i sin bädd när hon ville vara ifred. Ett minus: Första kvällen gick jag ut med henne på gården för en liten rastning. Hon hade aldrig haft halsband på sig, och jag ville gå sakta fram och lät henne därför vara utan. Tänkte att hon skulle hålla sig nära mig, men icket! Hon sprang in under en buske och verkade väldigt road över hur desperat jag blev över att få ut henne därifrån. Till slut hoppade jag in under busken för att få tag i henne, men då hoppade hon ut. När jag kom ut ur busken hoppade hon in igen... och så fortsatte det. En riktig katt-och-råtta-lek från hennes sida. Efter detta har vi övat myyyyycket kontakt och nu skulle hon nog inte göra om det :)

Lättlärd. Jag har ingen större erfarenhet av andra raser, men jag upplever henne som lyhörd och lättlärd. Vi tränar med klicker ibland, vilket hon verkar tycka är superkul. Med klicker gick sitt- och hit-kommandona in på nolltid.
z_Arentje skriver 14 augusti 2009:
Enligt mig är Staffordshire Bullterriern en väldigt glad och social ras som vill vara med. De är nyfikna och glada i det mesta. Smarta och lättlärda, trots att de kan vara envisa. Mycket hund i liten förpackning. Kräver (som alla raser) en tydlig ledare. En hund som gillar att arbeta men också gosa i soffan!
De Staffar jag har haft äran att träffa (inkl. min egen) har varit otroligt barn- och -hundkära.
Min Staff har funkat toppen i alla miljöer jag testat! På landet(andra hundar, kaniner, höns, hästar, fåglar), i stan, på tåg, på båt, i kanot...ja överallt!
Staffen kan vara viljestark och påhittig. Det är en stark och smidig hund. De kan vara frusna då det är kallt ute pga lite underhudsfett och kort päls!
sanfor77 skriver 22 maj 2009:
Detta är en otroligt anpassningsbar hund, den är alltid på att hitta på nåt om man vill det, men kan också ligga och slappa i soffan en hel dag.

Den är otroligt glad och social och lever enligt devisen "världen är trevlig och alla älskar mig och jag älskar alla"

Vi har en tik på ett år som är lättlärd, rolig och kärleksfull. Hon går ihop med alla andra hundar hon träffat, går på hunddagis och har nyss genomfört grundkurs i agility, något hon verkligen har talang för. På hunddagiset är hon väldigt omtyckt för sin sociala kompetens av läsa av hundspråk.

Det negativa kan vara att hon älskar människor så mkt att hon kan vara lite för "på", men det går ju att träna bort. En annan negativ sak är alla alla människor som har fördomar om rasen. "Kamphundar" "Kan vända på en femörig" "Dr Jekyl och mr hyde" "Man får inte ha dragkamp med dem" "Vid ett års ålder blir de aggresiva, det är genetisk" är några av sakerna vi fått höra och läsa.

Alla dessa fördomar gör att om man skaffar rasen ska man vara väldigt seriös i sitt hundägande och ha i tanken att man är representant för hela rasen jämt. Man får vara beredd på att ta hundatals kamphunddebatter och förståsigpåare som VET hur "en sådan hund är".

På frågan "är det inte en sådan där mördarhund" brukar vi svara "Ja, hon har mördat två humlor och oräkneligt antal myror, så visst är hon en mördarhund"
Staffar & en fralla skriver 22 maj 2009:
Min staffordshire blir snart 2 år, närmare bestämt den 11 juni. Det är en hane och heter Spike.
Han är nu på god väg att bli en man. Tidgare var han mycket livligare men idag betydligt lugnare.
Han är lättlärd men upplever han mera motiverad nu när han blivit äldre. Snäll mot barn, vuxna och även andra hundar, har aldrig någonsin märkt tendenser till aggresivitet, snarare tvärtom. Vill gärna vara alla till lags. Älskar att få pussas och bli ompysslad, vill gärna vara i centrum.
Spike gillar att söka. Är vi ute i skogen så placerar vi ut foderbitar han får leta upp, likväl
som han gillar att söka upp matte och husse. Spike lyssnar mest till teckenspråket då husse
är döv men matte hörande. Så vi har påbörjat att träna in lite signalbeteenden.
Om något skulle hända tex matte så hämtar han husse på direkten och det har vi lyckats
till 100% med. Nu gäller det att fortsätta vidare.
Spike har varit väldigt jobbig i koppel, han kom till oss som omplacering vid ca 8 mån
ålder och hade en del andra problem som vi fick jobba med, och dom har vi lyckats jobba bort.
Idag går Spike "fot" och promenaderna är riktigt ljuvliga. Vardagslydnad jobbar man väl jämt med
och kurs har vi gått. Hur är vår staffe? Han är tillgiven, snäll, matglad, barnkär, älskar andra hundar,
lättlärd, älskar att jobba, sjusovare, envis, pusstokig,social, han är helt enkelt den perfekta hunden för den som vill ha en mindre hund till allt från sällskapshund till brukshund!
M&T skriver 17 maj 2009:
Du måste leta för att hitta en gladare och socialare ras. En aktiv familje och sällskapshund skulle jag vilja kalla staffen för. Du kan i princip träna vad som helst med staffen, bara den får göra något. Och staffen hänger på! Staffen är mycket lättlärd och alert.
Fast ingen vidare jakthund, men spåra är ändå roligt!
Vakthund? Om det räknas att pussa ihjäl inbrottstjuvar så ja visst.
Staffen är såkallad barnvänlig ras. Med barnvänlig ras menar jag att de ofta har hög toleransnivå, speciellt gentemot barn som de är väldigt tålmodiga med.
Staffen kallas även för "The Nanny Dog". Dom älskar alltså barn, barn är ju i pussvänlig höjd!
Staffen älskar människor otroligt mycket, liten som stor. Hundar gillar den också, bara den har fått rätt socalisering och uppfostran i tidigt stadie. Könsagressivitet kan förekomma hos rasen så socialträningen är en mycket viktig del i staffens, och många andra rasers uppfostran.
Man får se till att valpen träffar så många snälla hundar som helst för att se att de inte utgör ett hot.
Trots sin tuffa förpackning är staffen en väldigt känslig ras. Om din staffe för något dumt eller otillåtet hjälper det inte att gapa och skrika på den, då blir staffen väldigt sårad och drar sig antagligen undan.
Men även om staffen är en känslig ras så måste den ändå ha fasta regler. Du måste vara konsekvent och envis i hundens uppfostran för att bli en husse eller matte som staffen ser upp till och lyder, iallafall för det mesta. På så sätt får du förhoppningsvis en underbar staffe.
Staffen är en av de få raser som faktiskt ler. Och med dess clownliknande personlighet får du många skratt.
Staffen behöver i princip ingen pälsvård. Badning med jämna mellanrum och borstning med en gummi-
borste lite då och då. Dom fäller inte så särskligt mycket heller, men dom kan fälla små hårstrån
som gör jätte ont att trampa på, nästan som nålar. Oddsen är inte så stora att du trappar på ett, men ajaj!
Dom skäller nästan aldrig. Men dom har sina ljud för sig: kvittrande, pipning, grymtning och så brukar de snarka.
En staffe behöver ha ett varmt täcke om de kallaste månaderna under vinterperioden för att de inte ska frysa.

Om du skaffar en staffe får du kort och gott en lagom aktiv hund i fin och lagom stor förpackning med sprudlande personlighet som älskar allt och alla !

Tyvärr så har staffen ett dåligt rykte pågrund av okunskap, olämpliga ägare och mediahysteri. Syftet med denna text är att sprida kunskap om rasen som jag gillar allra mest, och många staffeägare försöker att dela med sig av sin kunskap av rasen, som inte är en kamphund!
Den har dock ett förflutet som kamphund. 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Grand Danois | Pudel | Shetland Sheepdog
© 1998-2021 Enfinia AB