Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Tibetansk Spaniel

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Essne skriver 6 augusti 2014:
Tibetansk spaniel är en social hundras som gärna vill vara med på allt man gör. Men samtidigt är nyfiken och vill gå sin egen väg. Dom är grymt envisa när dom har fått för sig att hitta på något, så det är ett tips att vara envis själv som person. Dom älskar att ligga och sova hela dagen i soffan, men följer även gärna med på långpromenad eller busa länge tillsammans i trädgården. Jag skulle säga att tibben är en hundras som är hur snäll och go med familjen och vänner. Men den är väldigt reserverad för främlingar och skäller gärna ut dem innan man kan heja. Då det är en vakthund ras så är den väldigt skällig om det skulle komma någon eller om den hör något annorlunda. Det kan därför vara lite jobbigt att bo med en tibbe i lägenhet som är lyhörd.
maviboscarla skriver 4 augusti 2009:
Én ras med stor integritet som trivs lika bra på långa promenader som i soffan.
De tycker om att vara nära sin matte/husse men är också väldigt självständiga så lägg mycket tid på inkallningsträning. Regelrätt bruksträning kanske inte är en tibbes starka sida, de vill ha mycket variation och har egna idéer om det mesta. Jag har provat både viltspår och rallylydnad med min tibbe och det funkade utmärkt. Jag har också lärt henne att hjälpa till hemma med att hämta/plocka upp saker
En tibbe uppskattar inte hårda metoder och höjda röster, positiv inlärning rekommenderas!
En tibbe är envis så det gäller att man är utrustad med tålamod.
Det som kan vara lite jobbigt är att de vaktar(tjuvlarm) så de kan bli lite skälliga i vissa lägen.
De fungerar enl min erfarenhet mycket bra med barn men kan vara reserverade mot andra människor. Dvs de väljer sitt sällskap noga:)
Pälsen är lättskött och det räcker men en genomgång/vecka men under vissa peroder fäller de en del och då kan det behövas lite extra.
Det är en bra ras om du vill ha; en kompis på promenaden o i soffan, en hund som hänger med på det mesta som du hittar på. En liten hund som är robust. En egensinnig, vacker, envis liten tempelhund.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Grand Danois | Cairnterrier | Australian Shepherd | Curly Coated Retriever | Dvärgpinscher | Barbet
© 1998-2020 Enfinia AB