Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Welsh Corgi Cardigan

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
linlin skriver 14 maj 2014:
Min Valle är egensinnig glad och spexig. (Helst när man äntligen sjunkit ner i soffan efter en lång arbetsdag, då ska han ha igång en med lek. )
Han älskar barn, katter och är allmänt trevlig med folk. Dock väldigt uppmärksam om någon uppträder på ett "ovant sätt" då kan det lätt bli skall.
Skall är ju något som enligt standard corgin har lätt att ta till och min Valle är inget undantag. Det fungerar ändå att bo i lägenhet för oss men det har varit en del jobb att få till det.
För mig som gillar att gå raskt kan han ibland vara lite långsam när koppel är på. Får han vara lös kan vi gå hur långt och snabbt som helst.
Så här års kan jag inte längre ha honom lös varsomhelst då han sticker om han ser vilt som hare eller rådjur. Han försvinner inte på spår men det är lurigt om han får syn på djuret. (De få gånger de hän har han bara varit borta max någon minut som tur är.)
Fäller - ja - nästan jämt. Extremt mycket när ullen ska bort efter vintern.
Jag har ännu inte hunnit träna något speciellt med honom. När det gäller småsaker i vardagen blir han väldigt ivrig att försöka göra rätt (jag misstänker för att få godisen så fort som möjligt), ibland tar han till skall när han blir för ivrig. Otroligt läraktig, men använder kunskapen när han tycker det passar och om belöningen finns till hands ;)
Jag har någon gång hört att corgin passar den som gillar en schäfer men vill ha ett mindre format och det känns som en bra beskrivning i vårt fall. (Iofs har vi en BC/Schäfer som är mycket lugnare och mer lyhörd, men det är också en tik så kan vara en skillnad i det.)
En energisk, glad, något vaksam men otroligt kärvänlig hund är en ungefärlig beskrivning av vår Valdemar.
Jag kan tänka mig rasen igen.
m.swedberg skriver 5 april 2010:
Vår Björn är en jättecharmig hund som är lugn inomhus och mer aktiv och lekfull utomhus. Han är relativt följsam, väldigt lättlärd, anpassningsbar, intelligent och ibland envis. Har han hittat något spännande att lukta på får man tjata endel på honom, annars lyssnar han bra.

Vi har gått ett par olika kurser på brukshundklubben vilket han tyckt jättemycket om, men efteråt har både han och jag somnat i soffan!
Vi har övat en del vardagslydnad, men även ganska många trix, t.ex. spotta (när han hittar tuggummi på marken), rulla runt, snurra, backa, skall m.m.

Vi är mycket ute i skogen där han springer lös. Han följer annars med oss överallt.

Tycker dock inte att han är skällig, som ibland annars tillskrivs rasen.

Jättetrevlig hund som vi aldrig ångrat att vi köpte!
Känguru-hopp skriver 23 maj 2009:
Welsh corgi cardigan är en utmärkt sällskaphund som också gärna spårar, kör lydnad och agillity. Rasen är energisk, framåt och arbetsvillig. Vår Megan är väldigt förtjut i barn och alla som kommer på besök. Hon är lättlärd och mycket lyhörd. En vänlig, rädd och sympaisk hund, med en behändig storlek.

Pälsvården är en genomborstning ca varannan vecka. Vid fällnng på våren borstas hon flera gånger.
Den enda nackdel som dock går att få bukt med är att det är en vallhund, och dom skäller gärna.

Jag har klickertränat Meghan och det tycker hon är toppenkul.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Papillon | Boxer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Pudel
© 1998-2019 Enfinia AB