Vill du berätta om din ras?
Berätta om dina erfarenheter av denna ras, så att andra besökare kan lära sig om mer.

Du måste logga in först!
Logga in överst på denna sida.

Vovves medlemmar skriver vad de tycker om Whippet

Letar du efter en ras och kan inte bestämma dig? Läs vad Vovves medlemmar tycker om de raser som de själva har erfarenhet av. Både positivt och negativt!
Hundägare spårar... skriver 11 maj 2009:
Min erfarenhet av whippet. (Har en 8månaders whippetkille och min syster har en whippet på snart 3år).

Väldigt livlig och aktiv som valp, smakar gärna på allt och testat att hoppa upp på matbord och diskbänk -men bara en gång. Vid tillsägelse hände det inte fler gånger.

Vill hälsa på allt och alla -väldigt social och söker närhet.

Gillar inte när det är kallt ute -vill då ha ett täcke på sig.

Vill ligga och mysa i min närhet inomhus (gärna under ett täcke och med kroppskontakt) efter att fått sitt behov av rörelse tillgodosett.

Behov att få springa lös -springer snabbt och jagar gärna sådant som flyger förbi tex. löv, fjärilar, papperspåsar som blåser omkring.

Min gillar agility väldigt mkt. ser det ut som nu då han älskar att få springa genom tunnlarna.

Naivt positiv till ALLA och ALLT vi möter och träffar på så ibland får matte skydda för att det inte ska hända en olycka.

Gillar även barn -vill gärna vara med och leka och pussa dem i ansiktet så där får matte se till att han inte hoppar upp, då hälsa är ngt. han älskar att göra.

Är lugn inomhus om han fått sitt ute och väldigt aktiv utomhus.

Lättlärd och gillar all mat och allt som går att stoppa i sig fortfarande vid 8månaders ålder så här får matte ha koll på promenaderna att inte ngt. olämligt åker ned i magen. Det gör däremot också inlärning relativt lätt då han vill göra rätt för att få en godbit.

Har lärt sig väldigt fint och lätt att gå i koppel.

Fäller en del i perioder små korta fina strån men annars oerhört lätt pälsvård, i det närmaste obefintlig.

Viktigt med noggrann tassvård då jag upplever att de ganska lätt kan få sprickor på trampdynor så dem smörjer jag in emellanåt.

Låter inte honom leka med stora kraftiga hundar som gärna "brottas" då jag uppskattar som risken för stor att han skadar sig då och inte heller riktigt gillar att leka på det sättet.

Släpper honom gärna med hundraser som också gillar att springa och inte "brottas". (Förståss sådana som jag vet han fungerar bra tillsammans med).

Kan ta det lite lugnare en dag och orkar också hänga med på längre tids aktiviteter.

Bor i lägenhet och han skäller ytterst lite, bara när han blir upprörd över att tex. inte lyckas få ur godiset ur aktiveringsbollen. Vaktar inte alls. Är också på landet över somrarna vilket också går bra.

Lätt att åka med på buss, tunnelbana och tåg. Går även att ha i knät då det är trångt på tåg tex. även om han är lite stor för det med de långa benen som spretar åt olika håll men det funkar.

Gillar inte att stå stilla och vänta då kan han gnälla lite tystlåtet utan vill hellre ha helt vila eller fullt ös.

Viktigt att träna inkallning tidigt, min kille hänger på mig bra utomhus och håller sig rätt nära mig. Kommer det någon annan hund eller människor tror jag att han skulle sticka för att hälsa så det har jag inte vågat mig på att träna än.

Fungerar bra med ensamhetsträningen för våran del. Blev rumsren i stort sett helt vid 6månaders ålder (när det blev varmare ute och jag kunde vänta ut honom tills han gjort sitt ute).

Ja, det var vad jag kom på just nu. Lycka till i val av ras.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Grand Danois | Schäfer | American Staffordshire Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB