Lyckorikets Baccusson


Lyckorikets Kia Karamell


Lyckorikets Jethro Jubiloso

Raser:
Bichon Havanais

Hundhemsidor:
-


Lyckorikets Kennel
Vi har inga valpar 2020. Aveln är pausad av hälsoskäl.
Vi har en liten uppfödning av hundar i hemmiljö med allt vad det innebär.
Hundarna sover tex i sängen och då får man samsas med 2 hundar, sand, grus, barr, tuggben och leksaker, förutom att dom knör också…
Valparna föds upp i köket och får delta i det dagliga livet så att dom är vana vid det mesta vid leverans.
Valparna levereras enligt Svenska Kennelklubbens alla regler.
Dolda fel försäkring finns också på valpkullarna.
Föräldradjuren är ögonlysta, patella och hjärtundersökta utan anmärkning.

Vi levererar inga valpar före 10 veckors ålder då Havanaisen är bebis lite längre än andra valpar och det blir bara en mer psykiskt stabil hund om den får gå kvar med sin mamma lite längre.

Med valpen följer också om så önskas en valppåse med allt vad man kan tänkas behöva för valpens skötsel när det gäller päls, klor osv. Där finns också lite saker som första hjälpen om din hund tex skulle få diarré eller bli ormbiten. Denna valppåse säljs till självkostnadspris och den är ett fritt tillval.


Vi vill gärna ha regelbunden kontakt med våra valpköpare. Tveka aldrig att ringa oss även om ni har ringt två gånger på en dag och känner er osäkra och behöver ringa en tredje gång. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite?
Vi försöker ordna valpträffar där våra hundar får umgås och vi ägare får äta lite gott och trivas tillsammans.

Vi lämnar 2 extra garantier på våra valpar.
Vid leverans är dom garanterat inte rumsrena... men däremot extremt välpussade... *ler*

Välkomna

Bichon Havanais lite information
Bichon Havanisen är en ren sällskapshund, den har inga jakt- eller vallinstinkter. Däremot så kan den vakta så liten den är. Men inte på ett aggressivt sätt, mer då för att larma för här kan vi verkligen prata om vänligheten själv.
Den är mycket tillgiven och av naturen gladlynt, charmig, munter och något av en clown.
Den är mycket lättlärd och användes förr som cirkushund. Det är väldigt mycket hund i en liten kropp och den älskar skogspromenader och tar sig fram överallt med lätthet.
Bichon havanais tycker om barn och kan leka outtröttligt med dem.
Mankhöjd 23-27 cm. Vikt 4-7 kg. Pälsen är lång och silkesmjuk men ska inte gå hela vägen ner till marken som på Maltesern.
Havanaisen fäller inte! Den ska kammas ett par i gånger i veckan och behöver regelbundna bad och ska fönas torr. Den skall varken klippas eller trimmas!
Men ställer man inte ut sin hund då är det ju inget hinder att man håller sin Havanais nerklippt för att få en mer lättskött päls.

Bichon Frisé och Pudel har ju namn om sig att vara allergivänliga. Dit räknas också Havanaisen som till och med kanske är ännu något mer allergivänliga än dom andra. Havanaisen luktar aldrig hund! Den skarpa doften som dom flesta hundar har. Kanske är det därför som den tolereras så bra av allergiker.

Hunduppfödare och allergisk mot hundar...
Jag är själv pälsdjursallergiker och hunduppfödare. Trots att dom sover i min säng så har jag aldrig några problem med allergin. Det enda problemet är att man får vänja sig vid att plocka ut lite pälsstrån då och då ur sin mun och ögon.
Vi har säljer ofta valpar till familjer där det finns allergiska familjemedlemmar och hitintills så har vi inte fått tillbaka en enda valp på grund av besvär med allergi.
I en enda av familjerna där det fanns en pojke med relativt svår allergi blev det en reaktion när valpen hade levererats.
Det visade sig vara parfymen i det schampo och balsam som valpen hade badats med som han inte tålde, så dom bytte sort och problemet var borta.
Dom köpte en valp till av oss efter något år så nu har dom 2 Havanaiser och pojken klarar dom utan problem.

Om det är så att en familj med allergiproblem vill köpa valp av oss så ställer vi vissa krav.
Familjen måste komma på besök ofta och helst stanna i flera timmar och verkligen umgås med hundarna för att man ska vara säker på att det inte blir någon reaktion.
Det är inte bra för valpen att komma till ett nytt hem och sen bli återlämnad efter några veckor.
Vi vill även att våra inte allergiska valpköpare ska komma på besök ofta för att lära känna sin valp innan dom får ta hem den.
Ni får gärna muta kennelinnehavarna med bullar och kakor...


Valpkullar:
Titta gärna in i vårt galleri här på vovve så får ni se bilder på en del av dom valpar som vi har fött upp.
Klicka på den bruna ramen under gästboken så hittar ni dit.


Namn & adress:
Lyckorikets
Bitte Pedersén
Kinna

Mobilnr:073 5541177
E-mail:lyckoriket@gmail.com

Du är besökare nr 86249 sedan 2007-06-19
404 - File or directory not found.

Oj! Denna sida finns inte...