Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 oktober 2007 av Solos Matte i övriga hundfrågor
Klickermetoden
Jag har haft liknande problem med Solo. Det hela utlöste sig av en granne, en utvecklingsstörd kvinna, som ständigt kasta sig(i välmening) över Solo so fort vi råka stöta ihop med henne.

Efter 1 års tid ruttna Solo och började morra/skälla, varpå hon äntligen fattade...och ja det var ju effektivt så snart börja han bete sig lika ute mot folk som var halta eller lytta, eller ja bara verkade lite konstiga.

Jag tränade med klickermetoden, fast utan klicker. Tycker det är svårt att alltid ha den i handen redo, så jag öva in ett smack-smack ljud (typ häst-smack) med munnen och befäste det på samma vis som klickern.

I början gjorde jag så, att såg jag någon på avstånd (oavsett vem, svårt att se på håll om folk är "konstiga") så smackade jag, och då titta han på mig och fick en godis. Sen gick vi mot den mötanden och jag smackade flera gånger och varje gång fick han en godis. När vi börja komma nära så gick jag i en halvcirkel ut från den mötande, så vi inte skulle komma för nära.

Med tiden minskade jag avståndet till jag började smacka, ebbade ut antalet smack när vi gick mot den mötande, och minskade halvvirkeln tills den inte fanns kvar.

De gånger man stötte ihop med någon för nära, dvs. då det redan var försent, hunden redan förvandlats till monster osv. då struntade jag alls i smackandet. Är ingen idé att försöka sig på det när hunden redan ÄR blockerad. Grejen är att man ska belöna INNAN hunden hunnit blockeras. Den ska förvänta sig nåt positivt = godiset, när den ser det främmande den är rädd för.

Slutresultatet blev att så snart vi ser nån så tog Solo kontakt med mig innan jag ens hunnit smacka. Dvs. jag behöver inte det längre. Jag behöver inte heller ge godis, men gör det då och då, för att påminna om det positiva.

När det gäller folk som man träffar hemma/när man är bortbjuden osv. så har jag noga sagt till alla att helt ignorera Solo. Inte titta, inte säga hej, inte klappa osv. förrän jag sett att nu är han avslappnad och nyfiken på de han inte känner. Då har jag låtit honom först nosa på de främmande, men enkom om personen lovat att den kan låta bli att bry sig om Solo. Detta har hjälpt,men kräver verkligen mycket av folk. Många har otroligt svårt att inte gulla o klappa en främmandehund.

Jag tycker denna metod är mycket effektiv, men är man osäker hur man ska göra, så bör man ta hjälp. Jag fick hjälp av en hundpsykolog via www.immi.nu

Har även varit hjälpt av Anders Hallgrens lilla klickerbok, Din hund en lydig hund, kostar bara runt 40:- och är tunn och snabbläst, man kommer igång på ett litet kick.

Helén

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Solos Matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Omplaceringshund kissar inne   [7] 30 jun: minigrisen 2 jul: minigrisen Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Ta över omplaceringshund   [5] 14 feb: Äppelhus 15 feb: aenima pris för omplaceringshund?   [10] 7 jan: k1ro 9 jan: Hrímnir Vad göra med känslig omplaceringshund?   [12] 6 jan: BushundenL 8 jan: BushundenL Problem med artroshund/omplaceringshund/vara ensam   [5] 20 nov: BushundenL 13 dec: Ayrin Att börja lämna en omplaceringshund ensam då o då   [4] 20 jul: BushundenL 15 nov: Sezziyanen Hjälp med omplaceringshund   [2] 27 feb: Susanne_¿… 28 feb: Susanne_¿… Omplaceringshund, lydnad osv   [2] 15 feb: hellohej 15 feb: Lona vågar jag ta omplaceringshund?   [2] 15 sep: Tekla&Titti 15 sep: pinsan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Rottweiler | Pudel | Chihuahua | Dvärgpinscher
© 1998-2020 Enfinia AB