Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 oktober 2007 av Solos Matte i övriga hundfrågor
Re: Beter mig lungt
Jag beter mig lugnt och ser till att passera "hindret" och komma så pass långt från det att hunden lugnar sig, sen övar jag kontakt och belönar kontakten.

Betedde han sig så mot en besökare eller om vi var på besök, så såg jag till att ta hunden till ett separat rum och vänta ut att den lugnade sig.

Höja rösten hjälper inte, snarare tror hunden man hjälper till att skälla, eller så stressas den upp ännu mer.

Kan också tillägga att när vi hälsar på folk så har jag alltid hunden i koppel i början. När vi ex. ska sitta o fika ser jag till att sitta på en tol/fotölj och har hunden bredvid. Först när jag märker att den är lugn och har slappnat av låter jag han tillsammans med mig och värden utforska hemmet (i den utsträckning värden tillåter). Först efter det släpper jag han lös.

Får vi besökare hemma som är nya så kopplar jag honom också och släpper han inte förrän jag märker att han slappnat av.

Detta gör jag fortfarande trots att vi inte har några problem längre, men för att påminna han om att "detta hanterar jag" och inte fresta på att han kanske ska tro att han måste vakta.

Numera så behöver dock kopplet bara vara på första minutrarna, medan det när det var som värst kunde ta en halvtimme innan han coolat ner.

Helén

Helén

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Solos Matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ta över omplaceringshund   [5] 14 feb: Äppelhus 15 feb: aenima pris för omplaceringshund?   [10] 7 jan: k1ro 9 jan: Hrímnir Vad göra med känslig omplaceringshund?   [12] 6 jan: BushundenL 8 jan: BushundenL Problem med artroshund/omplaceringshund/vara ensam   [5] 20 nov: BushundenL 13 dec: Ayrin Att börja lämna en omplaceringshund ensam då o då   [4] 20 jul: BushundenL 15 nov: Sezziyanen Hjälp med omplaceringshund   [2] 27 feb: Susanne_¿… 28 feb: Susanne_¿… Omplaceringshund, lydnad osv   [2] 15 feb: hellohej 15 feb: Lona vågar jag ta omplaceringshund?   [2] 15 sep: Tekla&Titti 15 sep: pinsan Ensamhetsträning av omplaceringshund   [2] 11 apr: teddybear 12 apr: Torparinnan Att skaffa omplaceringshund   [9] 6 nov: tinamarie 7 nov: tinamarie
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Schäfer | Labrador Retriever | Pudel | Dobermann
© 1998-2020 Enfinia AB