Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 maj 2008 av z_eld i övriga hundfrågor (10 svar)
sprayhalsband med fjärr
Läste några inlägg om olika lydnadsproblem och vissa dåliga erfarenheter av anti-skäll halsband. Kände då att jag måste dela med mig av min erfarenhet av sprayhalsband med fjärrkontroll – jag är helt enkelt stormförtjust!

Har en schäferhanne (Caspian från Atirams kennel) i snart 10 år, han har efter en hel del arbete fungerat som en dröm. Har inte haft en rymning, han har alltid varit väldigt lyhörd för minsta vink och aldrig drömt om att strunta i ett kommando som han förstått. Kan ha honom lös och kommendera ”stanna” på hundra meters håll och han står blick still, även om han så mött andra hundar bara några meter ifrån sig. Han är helt enkelt väldigt lydig, mentalt stabil och pålitlig. Jag har blivit minst sagt bortskämd.

Förra sommaren så skaffade jag en dansk-svenskgårdshund. En helt underbar liten kille (Ingo fr Rippåsens), som även han är väldigt lätt att ha att göra med, otroligt lättlärd och följsam. Men han har en initiativförmåga, troligen pga av en medfödd jaktinstinkt som jag inte sett hos schäfern. Detta passar mig utmärkt, har honom bl a med på minkjakt.

MEN, i höstas så hade vi en liten incident. När frugan inte lyckats stänga dörren till uteplatsen riktigt så hade bägge vovvarna kommit ut. Enligt en granne hade de snällt legat på uppfarten och kikat på förbipasserande i någon timme. Men sen så hade det kommit några ungar och lockat på dom varpå Ingo, uttråkad såklart, hade följt med. Sen fick han smaka friheten och hade säkert kul med killarna, som t o m tog med honom hem och stoppade i honom godsaker innan vi genom tips lyckades hitta honom hemma hos dem flera km från där vi bor.

Sen dess så har han rymt när han inte fått ett kommando att stanna eller att jag varit i närheten. Det hela har sedan förvärrats så att han insett att jag inte gärna kan styra honom när han är en bit ifrån mig – dvs har han sett något roligare, som en annan hund, katt eller rätt å slätt kännt ett spännande spår så har han struntat i att jag skrikit ”stanna” eller ”nej”. Han har gjort som han velat och sen kommit lomande och spelat olycklig och skyldig. Fruktansvärt irriterande, särskilt som man inte kan bestraffa efteråt när han kommit frivilligt.

Så hörde jag talas om att det fanns sprayhalsband med fjärrkontroll och köpte ett sådant förra veckan. Efter att han fått ha på sig spraydosan runt halsen i 3 dagar för att vänja sig vid den så började jag använda den lite försiktigt igår – total succé!!!
Jag har bara gett honom en ”liten” spray (det finns en kort och en lång) när han struntat i ett uppenbart kommando, och jag vågar påstå att han är en helt ny hund redan efter några få tillfällen!

Exempel: han fick ströva ut en bit på baksidan av huset, 25-30 m bort, för att uträtta behoven. När jag sen ropade på honom så stannade han upp, tittade på mig för att sedan börja springa iväg, tror det var något spår eller annat som var intressantare. Jag ropade ’nej’ följt av ’NEJ’ och sedan en kort spray – han stannade direkt. Sen ropade jag ’hit’ och han kom i högsta fart.

För att komma åt den ”distansolydnaden” tror jag den här lösning är helt outstanding, särskilt för hundar med lite jakt i sig.
Detta har varit en huvudvärk i månader, en rikigt frustration för mig som gjort att jag knappt kunnat uppskatta en i alla avseenden fantastisk hund så jag är helt överlycklig över vår nya kontakt med varann! Rekommenderas varmt!

(vill inte nämna vilket fabrikat jag har pga reklamförbudet, men det finns flera olika)

/dan

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_eld och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Sprayhalsband/dressyrhalsband för olovlig jakt?   [12] 14 maj: lingo 19 maj: Halvtand Fjärr utan låsta fram och bakben, omöjligt?   [3] 8 jul: hattenav 8 jul: hattenav Utfall och sprayhalsband, tacksvar för svar!!!!   [27] 22 nov: schaferhanne 6 dec: Belgisk Vallhund Fjärr med låsta bakben   [1] 29 feb: springran 1 mar: springran utmaning, rutan, plats, apport, inkal eller fjärr?   [28] 10 maj: X Of Me 11 maj: Lokatt VARFÖR går det inte? Fjärr   [17] 19 jan: Släthårig 19 jan: pupum Vad är fjärr träning?   [5] 13 feb: Matilda Yli-Paavola 13 feb: Kaj&Stina. Vart hitta sprayhalsband med fjärrkontroll?   [53] 30 jan: MattesChili 1 feb: Doris & Grabbarna Citronhalsband med fjärr för att avbryta jakt?   [10] 2 feb: Nozer 2 feb: Anette Olsson Skillnad i kommandon vid fjärr/gång?   [6] 31 jan: Corywelour 31 jan: Corywelour
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Grand Danois | Schäfer | Golden Retriever | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Siberian Husky
© 1998-2020 Enfinia AB