Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 januari 2009 av z_Jämthund i jaktforum
Re: Hur ser ni själva på dessa raser?
Eftersom jag genom åren haft fler gråhundar än jämtar kan jag ju ge min aspekt.

Gråhunden: Svår att kalla in, blir gärna för långvarig och drar iväg miltals. Många har också dåligt kontakt med föraren och är därför svår att följa. Väldigt blandat humör, allifrån rena mordiska bestarna till veka vrak. Betydligt svårare att etablerar närkontakt än ex med en jämte. Det var minussidan i stort, har säkert glömt eller förträngt en massa men det är på ett ungefär.
Gråhunden är en helvetes jakthund..för det mesta. Sällan att de inte jagar..(Även om jag haft oturen att få ett par st.) De här snälla och lugna som familjehundar, och är ganska barnsäkra. Säger ganska, för det vet man aldrig med någon hund.

Som jämtägare säger jag...aldrig mera gråhund. Jämten är betydligt klokare, mera lättlärd och mera kontaktbenägen i skogen. Sällan eller aldrig att den inte återvänder efter avslutad jakt. Den har vett på att släppa en skenande älg i tid och är vänlig och snäll då det skjutits för honom. Den har perfekt sök utan att vara för självsvåldig. kontaktar en alltid mellan sökrundorna ifall inte älg konstaterats.
Den är lugnare vid upptag än gråhunden, ja jag vet det kan skilja individuellt, den har ett sjutusans bra skall som gråhunden inte är i närheten av! De är kloka och lugna inomhus och otroligt lättlärda.
På minussidan kan sägas att hanen inte tål andra hanhundar, men det är nog inte rasrelaterat utan beronde på andra saker.
Som sagt....Man skall inga andra hundar hava JÄMTE mig....

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Jämthund och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Nyfiken och kluven på raser...   [6] 18 jun: Voff 92 19 jun: Voff 92 Vilka raser är min blandras?   [6] 15 maj: Michaela95 16 maj: pipilotta Vilkent är bäst av dessa två?   [2] 27 mar: duende 29 mar: syteryster Någon som känner igen dessa skorpor??   [2] 30 dec: Marley5 30 dec: Dimma Tips på raser som är en sportig sällskapshund.   [3] 10 aug: danjoa 12 aug: Anneli Har dessa hundraser jaktinstink?   [5] 21 apr: elinmedhund 22 apr: elinmedhund Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92 Tips på raser (friluftshund)   [24] 28 feb: Sofie & Zsandor 5 maj: felucca Intressant tanke kring rasers storlek   [5] 9 nov: Gurkans 22 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Tysk Jaktterrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Tysk Spets | Fransk Bulldogg | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Labrador Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB