Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 juli 2010 av z_Babben i valpforum (0 svar)
Matgalen valp - aggresiva tendenser
Hallå där!

Behöver hjälp med en analys av vad som hände idag med min 6,5 månaders basenjivalp. Min valp är OTROLIGT matglad, och gör vad som helst för något ätbart.   

Idag var jag hos en vän och fikade. Vad jag inte visste var att en annan valp också skulle komma, det fick jag reda på när jag redan var där.

1: När valpen kom in i huset blev min hund som galen! Hon började göra utfall och morrade mot den nya hunden. Jag tog ut min hund på baksidan för att "avladda" situationen och där kunde de hälsa mer avslappnat. Strax lekte de med varandra, sprang runt, nosade och busade. Varför agerade min valp på det sättet först? Var det för att hon var i huset och hunden som kom blev en inkräktare? Vi har aldrig haft besök i vårt hem (dock var vi ju inte hemma hos oss nu, utan hos en vän till mig) av andra hundar förut, så den situationen hon ställdes inför kanske blev ohållbar för henne? Det blev hennes sätt att lösa detta själv? Hur agerar JAG bäst i ett sådant läge, om det uppkommer igen?

2: Efter en stund ville mina vänner fika. Då blir situationen spänd igen, min hund är ett RIKTIGT matoffer och kan gå i döden för en godbit, som jag skrev ovan. Jag sa till gästerna att inte mata hundarna med diverse kakor och sånt, för att jag vet att hon blir väldigt misstänksam mot andra hundar när det gäller mat. Rätt hade jag. Lite smulor på marken som min hund stolt hade nosat upp blev till ett stridsfält när den andra valpen kom och ville smaka. Min hund visade då på alla sätt, med tänder, kropp och ljud att den här maten var hennes och INTE den andra valpens. Det gick så långt att hon attackerade den andra valpen på grund av dessa smulor. Hur kan jag avladda situationen kring mat för min hund? Jag vill ju inte att hon ska hamna i bråk med andra hundar bara för att hon hittar nåt ätbart någonstans. Kan det ha att göra med att labradorkillen som min arbetsgivare äger också är ett matvrak och eftersom att han är snabbare och starkare än henne, så har hon fått lära sig att om man måste kämpa för den mat man hittat? Hur ska jag agera?

Jag vet att det finns väldigt duktiga hundkunniga människor här på vovve, så jag tänkte att ni kanske ville hjälpa mig som fortfarande är väldigt färsk på området? Svar mottages väldigt tacksamt! Vill ju kunna fika i en park, eller liknande, utan att min hund vaktar allt ätbart till döden.

Ha en fin sommardag med era hundar!

Mvh Jonna

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Babben och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur introducera hund med vakt tendenser till bäbis   [4] 28 nov: firren 29 nov: Ayrin Dalmatiner = aggresiva?   [14] 11 dec: Evelina 14 dec: livetmedlea 14 veckors valp med tendenser att dra   [10] 8 mar: Nallisen7 8 mar: sly_devil Matgalen hund!? Hjälp & tips önskas!?   [28] 2 jan: Malin_87 3 jan: Iza&Carro matgalen hund som helt plötsligt inte äter.   [7] 29 dec: Frugus 29 dec: ciilia Agressiva tendenser på valp?   [23] 3 sep: Sandruuuw 3 sep: hundbiten! mat aggresiva, vaktande hund.   [7] 11 jul: frassefralla 11 jul: Casu Blir hundarna i Sverige mer och mer aggresiva?   [40] 16 jun: mattemaria 17 jun: beardismatte Nervösa tendenser vid skendräktighet   [4] 19 apr: Mischa 19 apr: Mischa Gulligull med osäkra /aggresiva hundar?!   [37] 8 jan: sessanwrang 9 jan: Maria&Iza
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Tax | Australisk Terrier | Cairnterrier | Schäfer | Svensk Lapphund | Shetland Sheepdog | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB