Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 augusti 2010 av Johannaheterjag1993 i övriga hundfrågor (9 svar)
softie som blir skogstokig!!!
Detta inlägg skriver jag för att hjälpa min ena släkting som har problem med sin hund.
Alltså, det är hon som äger hunden. En Irish softcoated wheaten terrier (ehem... stavning). Han är två år nåt sånt där. Jag har träffat honom en gång och då var han bara en liten plyttevalp så jag har ingen egen uppfattning av honom om hur han är nu.

Nu till problemet...
När vi senast pratade om hunden (vilket var igår). så fick jag reda på att han inte alls blev som de förväntat sig. De har hästgård och massvis med hästar, och de skaffade rasen för de gillar pälsvård, ville ha en gårdshund och som kunde följa med på hästturerna. Jag vet ju inget om just rasen, men de verkar ju INTE ha valt helt fel ras???.

Men... när han var ungefär 9 månader, de var då problemet började. Han var ute på gården och på något sätt så lyckades han hitta kattmammans gömda ungar och han bet ihjäl dem. Ägarna upptäckde detta försent så fanns inget som kunde rädda kattungarna. Efter den dagen så kan han inte sluta jaga katterna, Han ska ha ihjäl dem. Sen springer han in i hagen och biter hästarna i bakbenen, Livsfarligt!!!! han fick en stöt av staketet en gång och slutade med hästarna, ett tag.... men har börjat igen då han insett att om han kryper tillräckligt lågt så får han ingen stöt. Så nu kan de inte ha hunden lös alls. vilket de tycker är jättetrist och tråkigt för han får aldrig vara lös ute. inte heller vill de ha honom i hundgård vilket jag tycker är bra, (finns en tendens till att han blir sittandes där annars). Jag förstår att de tycker de är jobbigt för de vill ju kunna ha hunden ute lös och att han ska kunna vara lös på vanliga promenader också. Jag hade inte direkt något bra råd att ge dem då jag aldrig fått detta problemet med mina hundar, de älskar ju katterna och min golden slutade smita in i hagen efter hon fick en stöt av staketet, hon är numer en trogen hund brevid hästarna på uteritter. Men jag har ju aldrig tränat in detta så att säga, de lärde sig automatiskt, men jag förstår deras önskan att ha med hunden då det är så härligt. Så jag tänkte att det kanske finns någon här på vovve som har varit i samma situation och kanske har några bra tips o råd som jag kan sända vidare till ägarna så att de kanske kan få njuta lite av att ha hund istället för att känna att det är en plåga som de gör just nu.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Johannaheterjag1993 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Min hund blir skogstokig!   [12] 16 mar: Goldenflat 19 mar: Ayrin skogstokig valp utomhus   [11] 9 jan: username 11 jan: username Skogstokig terriervalp, morrar, vaktar, biter   [12] 29 mar: Eddie2015 5 apr: BjörnA Bästa kenneln för softies och mellanschnauzer?   [2] 6 nov: Labi 6 nov: Tova och Smilla Efterlysning: Softie försvunnen söder om Stockholm   [5] 4 dec: Em 6 dec: BamZeke Blir snart skogstokig   [1] 6 jul: Amstaff**Ridgeback 7 jul: Vita Damen Blir skogstokig på min Grand Danois valp!!!   [16] 23 feb: Nilam&Tyson 26 feb: Pupp Hur står det till med Softie och hälsan?   [2] 27 nov: lastbil10 28 nov: adeline Fråfa om softie igen...   [5] 22 maj: PasoKingston 23 maj: Zingoo älskare En snäll förstahund som inte fäller, kanske SOFTIE   [34] 26 jan: stiffen 26 jan: Pumis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Pudel | Rottweiler | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois
© 1998-2023 Enfinia AB