Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 februari 2011 av Maria & Judith i sjukdom & hälsa (7 svar)
Hund med "psykisk törst"
Hej!
Jag har en snart 1 årig schäfertik, som jag har ett ganska ovanligt problem med. Hon har sedan hon varit valp druckit väldigt mycket, tömt vattenskålar, druckit sig full i vatten om vi varit i närheten av sjöar/älvar/hav, och nu i vinter så vräker hon i sig snö. Hon är ordentligt utredd hos veterinär, urinprover, blodprover, belastat levern, ultraljudat, ätit antibiotika (hade UVI) kort och gott så har vi utrett det som går att utreda, och nu har hon fått diagnosen "psykogen polydipsi" dvs dricker mycket utan fysisk orsak. Väldigt pigg hund som aldrig visat några övriga symtom på något.

Det är jättejobbigt att leva med henne eftersom hon är besatt av att få i sig vatten, till varje pris. Hon kan dricka 4 liter om dagen utan problem, vattenskålarna ska tömmas oavsett hur mycket som är i. Dricker även ur toaletten, eller om det skulle stå ett glas med något drickbart i på köksbänken så dricker hon det i smyg. Och då vi är ute så är det ständigt tjat som gäller, annars vräker hon i sig snö i stora lass. Detta har gjort att bara jag kan gå ut med henne, om någon annan skulle rasta henne så gör hon inte sina behov utan äter bara snö.

Jag har försökt få henne att sluta äta snö både genom korrigeringar och att förstärka då hon inte äter snö, men så fort hon är nog långt bort från mig eller jag inte är på alterten så tar hon munnen full. Säger jag åt henne att sluta dricka inomhus så ligger hon och skakar och piper tills jag säger varsågod eller så får vi lämna rummet helt enkelt, för annars smyger hon dit då jag inte ser och bäljar i sig alltihop. Ger jag henne mat och vatten samtidigt så väljer hon alltid vattnet före. Varje morgon och efter varje promenad så har hon en "ritual", då hon springer runt i huset och letar efter vatten.

Det här har slitit på vår relation ganska mycket, jag är ofta arg på henne för jag blir så less på alltihop, och det är ju inte bra på något sätt. Kan inte heller ha henne lös så ofta som jag skulle vilja, på grund av snöätandet. Det är så mycket som begränsas, och det är jättejobbigt.

Har som förstått att det här måste ha med stress att göra, men hur får man bort det isåfall? För jag kan inte tänka mig att ha det så här hela hundens liv, det är en ohållbar situation.

Finns det något som varit med om något liknande?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Maria & Judith och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Psykisk ohälsa och hund   [2] 6 aug: Geka 6 aug: Draghund Psykisk könsmognad -eller?   [1] 3 aug: Vildas 4 aug: Vildas Psykisk reaktion eller något annat?   [1] 8 apr: z_z_Naster 9 apr: pissemiss Ökad törst hos äldre tik   [7] 24 feb: Tropper 25 feb: Tropper Aktivering (mental och psykisk)   [1] 16 maj: soofiiaa 16 maj: sly_devil Psykisk ohälsa.. hur får jag bort dessa tankar?   [11] 24 nov: z_Vicksis 25 nov: Nosbuff Att registrera folk med psykisk sjukdom   [31] 3 apr: Spacewoman 26 apr: koppargaller Din syn på psykisk sjukdom/störning?   [73] 10 jan: Hårboll 11 jan: mumsan & vovvarna Är en Staffe rätt för mig med psykisk ohälsa?   [122] 10 dec: Sofie84 6 mar: koppargaller Snälla kan nån hjälpa mig med någon psykisk stimul   [2] 9 dec: Bruksligan 10 dec: Lokatt
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Boxer | Border Collie | Chihuahua | Finsk Stövare
© 1998-2022 Enfinia AB