Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 april 2011 av Gurkans i sjukdom & hälsa
Jag hade en med Cushings
När Loppan var 7 år så märkte jag att hon hade blivit väldigt rund om magen och lat. Röntgen av buken visade inte på anledningen till bukstorleken, men visade på att hela ryggen var full med spondylos, vilket förklarade latheten.
Blodprov visade på att det kunde vara problem med binjurarna och ett belastningstest visade på något förhöjda kortisolvärden. Den stora buken berodde alltså på Cushings.

Då Loppan hade så utbredd spondylos så beslutade vi i samråd med veterinär att inte behandla för detta, då det är en dyr behandling och spondylosen troligen var det som skulle ställa till med problem före Cushings.

Loppan levde i ytterligare två år innan vi fick ta bort henne, troligen pga en hjärnblödning. Dessa två år var däremot bra år för henne, där ryggen spökade två gånger och båda gångerna snabbt avhjälptes med Rimadyl i 1-2 dagar. På slutet så var pälsen mycket dålig och Loppan var bitvis naken, så vi fick köpa en tröja till henne så att hon inte skulle frysa. Hennes muskler försvann, men när vi var ute med husvagnen så älskade hon att hänga med på promenader och gick främst med högt buret huvud, svansen i topp och glädjen lysande ur ögonen. Här hemma så stannade hon dock helst hemma på gården.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Gurkans och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fce- sjukdom ? Någon som vet   [3] 29 dec: Talladega 30 dec: Anneli Cushing Jaktspaniel   [1] 18 maj: Tia74 18 maj: Anneli Leptospiros - sjukdom främst från råttor   [2] 6 jan: missisippi 6 jan: pipilotta 3 frågor om sjukdom och hälsa   [5] 25 jan: LindOs 26 jan: SanCha Avlivad efter akut sjukdom   [4] 20 maj: zorro06 20 maj: zorro06 Cushing symtom/behandling   [1] 17 mar: z_Russel 19 jun: Bessan Spansk gatuhund med fruktad sjukdom   [6] 4 mar: s0me0ne 5 mar: s0me0ne Cushings sjukdom   [3] 24 nov: glorysmatte 20 jun: glorysmatte ska man börja googla vid akut sjukdom?   [4] 24 mar: andvändare 24 mar: andvändare har min hund någon sjukdom?   [2] 20 nov: 1977@ 20 nov: 1977@
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB