Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 december 2011 av Pajni i sjukdom & hälsa (9 svar)
Blodiga kräkningar och diarré - erfarenheter?
Nu har min buse legat i tre dygn på djursjukhuset

Det började fredag morgon med att han kräktes, vilket han ibland gör på tom mage så jag blev inte direkt orolig. När han fortsatte att kräkas tre gånger till under förmiddagen och dessutom var lös i magen anade jag att något inte var som det skulle. Fjärde gången kräktes han blod, och jag ringde veterinären direkt. Han fick komma in ganska snabbt och de tog röntgen och blodprov. Röntgen visade inget. Blodproven visade på något hög sänka, vilket kunde tyda på infektion. Han hade på gränsen till feber. Busen fick stanna kvar på djursjukhuset för att få dropp eftersom han var uttorkad och slö.

På lördagen var han pigg och hade börjat äta RC Intestinal (skonsam mat), han hade inte kräkts något sen sista kräkningen hemma. Han hade fått Canicur (magmedicin) och vi fick hämta hem honom och fortsätta att ge Intestinal och Canicur hemma. På natten blev han dålig igen och hade förmodligen världens magknip. Han ville knappt använda bakdelen, gick stelt med krökt rygg, kunde inte hoppa upp i soffan, och var allmänt nere. Han drack inget på hela hemvistelsen, men åt lite Intestinal och Canicur. Han hade diarré flera gånger under natten.

Söndag morgon ringde vi veterinären och han fick komma in igen. Han fick dropp igen eftersom han var på väg att bli uttorkad igen (går snabbt på en 5-kilos kropp).

Måndag ringde veterinären och sa att han var pigg men hade fortfarande diarré och de ville behålla honom tills magen hade stabiliserat sig.

Idag tisdag ringde de och sa att magen fortfarande inte är bra. Nu skulle de ta ett ultraljud på tarmarna och sätta in antibiotika. De skulle också ta ett avföringsprov, som vi förmodligen inte får svar på förrän efter helgen. Han är fortsatt pigg och har ingen feber men magproblemen vill som sagt inte ge sig, och han blir kvar en natt till. Minst.

Om han svarar på antibiotikan får han kanske komma hem över jul. Om han blir dålig igen kan det bero på parasiter, vilket kommer synas på avföringsprovet.

Jag känner mig så maktlös. Nu har jag varit utan hund i 4 dygn, med undantag för en kväll och en natt. Har någon varit med om liknande eller har några synpunkter får ni gärna dela med er.
Jag vet att han har det bra och får hjälp hos veterinären, men när man känner såhär kan det vara skönt att få höra andras åsikter, eller bara ett värmande ord.
Man ska ju vara glad när det är jul, och ha trevligt med nära och kära. Något säger mig att min jul inte kommer bli så kul i år.

Den som vill läsa mer och se lite bilder från sjukhuset är välkommen in på min blogg: http://smalltowndogdiary.blogspot.com/

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pajni och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Mat vid diarre / kliande tänder   [1] 19 okt: qosmo 19 okt: Ayrin Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Kräkningar och försök till kräkningar   [2] 23 jun: Danand 25 jun: Ayrin Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.   [4] 4 aug: WellOk 6 aug: hundöga återkomst Återkommande diarré   [9] 23 jun: nacho piccu 25 jun: nacho piccu Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Papillon | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB