Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 januari 2012 av Pia & Theo i skaffa hund
Briarder är heeelt UNDERBARA!!!
Tro mig, jag har en Briardhane på 4 år och han förgyller min vardag med alla sina tokiga, knasiga, clowniga, goa egenheter som bara en briard kan! :-D

Dom kräver en del av sin människa som regelbunden kamning ( 1 g/v kör jag med) så man ska tycka om att plocka med sin hund. Sedan är det viktigt med briard att vara tydlig från start med uppfostran och krav för då får du en fantastisk kompis som vet vad som gäller. Det andra skrivit här om skarpa och aggressiva hundar är missvisande då det mer låter som bristande ledarskap hos vilken hund som helst med sådant beteende.

Om man känner till briardens egenskaper så vet man bättre hur man ska hantera dessa. Min Theo är tex lite avvaktande mot nya människor vilket är helt normalt för briarder men kan ofta misstolkas som rädsla då han kan värja sig från att bli klappad av ngn okänd. Får han bara kolla in personen ifråga och se att det är okej med mig så är han överlycklig att få hälsa och gärna burra in sig mellan benen på dom, haha.   Likså är han "pratig" och då har en del trott att han morrar?! Briarden är ju avlad till att vakta och valla får och Theo hör till dom som gärna ger vallningsnyp ibland. Även kallat kärleksnyp! När han blir glad och uppspelt kan man få sig ett eller två nyp i rumpan eller insidan av låret.

Briarder är ju inte riktigt som andra hundar dom är näääästan som en liten människa i päls! ;-) Älskar att vara pajas och leka! Otroligt uppmärksamma på vad som händer runtomkring. Theo har aldrig någonsin gjort utfall mot andra hundar på promenader. Däremot vill han gärna leka med alla om han fick. Där kan jag hålla med om att briarder är ganska flamsiga och klumpiga samtidigt som dom är spänstiga och viga hundar. Som en gummisnodd brukar jag säga! Men det är ju just detta som gör att jag älskar briarder. Dom är påhittiga och livfulla och har humor!!! När jag kommer hem kan Theo kroka fast sin tass runt mitt ben som om han vill säga "kom, ge mig en kram, jag har saknat dig!"

Inomhus är dom hur coola som helst och ligger mest och snarkar med tassarna i vädret spretandes åt alla håll. Fast ett öga håller dom ändå på en ifall nåt kul skulle hända! Haha!
Dom har ett stort hjärta och är dig trogen till döden. Jag miste min briardblandis Sorro i september och har gråtit floder i saknaden efter honom. Då har Theo varit en ofantlig tröst. Han har bokstavligen slickat mina tårar och varit stillsam och tröstande. Nu får jag se lite av en ny Theo som ensamhund med mig. Han tyr sig mer till mig och vi kommunicerar ännu bättre.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur fin Briarden är! Du verkar ha bra koll på vad du söker och det jag kan rekommendera dig är att kontakta uppfödare som du kan hälsa på så du får lära känna rasen lite mer. Tror inte du kommer att ångra dig! ;-)

Lycka till!

PS/ Min Theo klarade korningsbanan i våras och det med bravur så hans mentalitet är det iallafall inget fel på! ;-)
Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pia & Theo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Erfarenhet av Dina Försäkringar alt. Sveland?   [3] 27 maj: Lovely havamalt 3 jun: Puddingpastejn Någon som har erfarenhet av rasen Rat Terrier?   [1] 23 maj: duende 24 maj: myowngndudz Analkjörtlar operation erfarenhet?   [3] 14 maj: BullandBear 15 maj: pipilotta Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?   [7] 2 apr: Bettan11 9 apr: Anneli Erfarenhet av att hyra häst?   [1] 24 mar: hejhej 25 mar: -Aslan pwd- Erfarenhet av foder behöver lite kunskap påfyllnad   [5] 12 mar: BullandBear 12 mar: BullandBear Kemisk kastrering, erfarenhet?   [2] 15 feb: Doodles 18 feb: Draghund Erfarenhet av Feel active Hiker hundskor??   [2] 12 feb: vovvsis 13 feb: Draghund Någon med erfarenhet av rage syndrome?   [1] 19 jan: Atumn28 19 jan: Ayrin Dela din erfarenhet med cbd och hundar!   [8] 23 sep: SamvH 17 aug: Greta P.
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Golden Retriever | Chinese Crested Dog | Pudel | Dobermann | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB